Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
14 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження двостадійного зневоднення казеїну з використанням вібраційної сушарки(2023) Зозуля, Кирило Русланович; Люлька, Дмитро МиколайовичЗапропонована технологічна схема виробництва казеїну з використанням декантера для механічного зневоднення та подальшого сушіння казеїну на вібраційній конвективній сушарці дозволяє зменшити втрати білкаДокумент Дослідження структурної характеристики культивованих грибів зневоднених конвективно-терморадіаційним енергопідведенням(2015) Байдаєв, Р. В.; Дубковецький, Ігор Володимирович; Бурлака, Тетяна Василівна; Малежик, Іван Федорович; Копиленко, Анатолій ВасильовичФізико-хімічні зміни, які відбуваються в процесі сушіння впливають на якість зневодненого продукту, але можуть бути відновлені обводненням. Такі властивості як колір, текстура, щільність, пористість і сорбційні характеристики зневоднених матеріалів залежать переважно від способу сушіння. Дані властивості характеризують якість зневодненої продукції, тому спосіб і умови сушіння мають, важливе значення.Документ Обгрунтування процесу зневоднення конвективно-терморадіаційним ергопідведенням(2015) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Стрельченко, Людмила Василівна; Бурлака, Тетяна ВасилівнаСьогодні існує велика потреба в зневоднених продуктах тривалого зберігання, у першу чергу з рослинної сировини. Не менш нагальною стоїть проблема економії електроенергії в будь-яких її аспектах, зокрема під час сушіння харчових продуктів в промисловості, де виробництво готової продукції передбачає значні затрати електроенергії. Today there is a great need for dehydrated long-term storage products, primarily from plant raw materials. Equally urgent is the problem of energy saving in all its aspects, in particular during the drying of food products in the industry, where the production of finished products involves significant energy costs.Документ Управління інтенсивністю сорбції вологи енергетичним станом фазових середовищ(2017) Гапонюк, Ігор ІвановичВ роботі викладено результати теоретичних досліджень впливу енергії течії робочих газів на інтенсивність тепло- вологообміну міжфазових середовищ. Діапазон перемінних параметрів швидкості та температури робочих газів прийнято для виробничих параметрів функціонування сушарок. Результати можуть бути використані у науковій та практичній сферах. The results of theoretical researches of influence of energy of flow of workings gases are inprocess expounded on intensity heat- exchange of moisture of line-to-line environments. The range of in-out parameters of speed and temperature of workings gases is accepted for the production parameters of functioning of dryers. Can be drawn on results in scientific and practical spheres.Документ Дослідження та удосконалення процесу зневоднення водно-спиртових сумішей(2003) Чернишова, Леся Вікторівна; Мельник, Юлія ВасилівнаДокумент Кінетика осмотичного зневоднення гарбузів(2015) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичВ роботі авторами розглянуто результати осмотичного зневоднення гарбуза при різних концентраціях розчину NaCl і сахарози. Наведено математичну модель дає можливість прогнозувати процеси масоперенесення при осмотичному зневодненні, а отже, може бути використана як корисний інструмент під час розроблення та контролю в промисловості. In this paper, the authors reviewed the results of osmotic dehydration of pumpkin at different concentrations of sucrose and NaCl solution. The mathematical model makes it possible to predict the mass transfer processes during osmotic dehydration and, therefore, can be used as a useful tool in the development and control in the industry.Документ Використання нових видів напівфабрикатів у виробництві закусочних та обідніх страв(2015) Карпік, Лариса; Писарєв, Максим Григорович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бандуренко, Галина МихайлівнаВстановлено оптимальні режими одержання частково зневоднених овочевих напівфабрикатів з моркви, картоплі, буряка та гарбуза. Досліджено процес обжарювання одержаних напівфабрикатів та їх використання у виробництві закусочних та обідніх страв. Optimal reception modes partially dehydrated vegetable semi carrots, potatoes, beets and pumpkin. The process of frying the obtained semi-finished products and their use in the production of snackbars and lunch dishes.Документ Дослідження процесу зневоднення пивних дріжджів(2004) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичДосліджено напрямки процесу зневоднення пивних дріжджів. Directions of investigated dehydration process brewer's yeast.Документ Визначення ефективності процесів зневодженя та ущільнення дисперсних матеріалів(1995) Прохоров, Олександр Миколайович; Скачко, Юрій В.; Аністратенко, Володимир ОлексійовичВизначено витрати енергії при пресуванні дисперсних матеріалів. Determined energy expenditure during compaction of dispersed materials.Документ Оптимізація процесу зборки пивної дробини(1995) Прохоров, Олександр МиколайовичРозроблена математична модель процесів пресування і сушіння дробини і встановленні оптимальні технологічні показники. The mathematical model of the process of pressing and drying of pellet and establishment of optimal technological parameters.