Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Отримання антоціанів з лушпиння насіння соняшника
    (2022) Кононенко, Марія Вячеславівна; Подобій, Олена Валеріївна
    Проведено аналітичний огляд науково-технічної літератури та підібрано більш оптимальну технологію виробництва антоціанів з лушпиння насіння соняшника
  • Ескіз
    Документ
    Косметичні продукти для використання у військово-польових умовах – новий виклик для б'юті-індустрії України
    (2024) Пастух, Аніта; Подобій, Олена Валеріївна
    На основі огляду літератури проаналізовано світову статистику шкірних хвороб військовослужбовців, вивчено проблеми забезпечення українських військовослужбовців гігієнічними та косметичними засобами. Розроблено рецептури лінійки косметичних засобів для використання в військовопольових умовах
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу розпилювального сушіння шляхом аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції
    (2023) Туфекчі, Валентин Іванович; Вересоцький, Юрій Іванович
    Процес розпилювального сушіння широко використовується в багатьох галузях промисловості для отримання порошків з рідин. Однак цей процес можна вдосконалити шляхом оптимізації аеродинаміки та конструкції розпилювального комплексу. Метою цього дослідження є вивчення впливу аеродинамічного аналізу та модифікації конструкції на оптимізацію процесу розпилювального сушіння. The spray drying process is widely used in many industries to produce powders from liquids. However, this process can be improved by optimizing the aerodynamics and design of the spray drying complex. The purpose of this study is to investigate the effect of aerodynamic analysis and design modification on the optimization of the spray drying process.
  • Ескіз
    Документ
    Порошок кропиви дводомної – цінний збагачувач для харчових продуктів оздоровчого призначення
    (2021) Ілюк, Джоана Сергіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Досліджено порошок кропиви дводомної (Urtica Diodica L.), зібраної на території Чернівецької області. Визначено основні фізико-хімічні та органолептичні показники якості порошку кропиви; відмічено, що він є джерелом природних харчових сорбентів - вміст комплексу харчових волокон у отриманих зразках порошку кропиви складає 18,3 %. The powder of nettle (Urtica Diodica L.) collected in the Chernivtsi region was studied. The main physicochemical and organoleptic indicators of nettle powder quality are determined; It is noted that it is a source of natural food sorbents - the content of dietary fiber complex in the obtained samples of nettle powder is 18.3%.
  • Ескіз
    Документ
    Використання інуліновмісної сировини в технологіях функціональних харчових продуктів для профілактики хронічних неінфекційних захворювань
    (2020) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна
    Дослідження показали, що скорцонера, як і цикорій містять значну кількість полісахаридів, зокрема інуліну, що має пребіотичні властивості, і тому є досить перспективною сировиною для отримання харчових продуктів дієтичного, функціонального та лікувального призначення. Ця сировина та продукти її перероблення, завдяки своїм складовим, можуть використовуватися для профілактики широкого кола захворювань. Studies have shown that scorzonera, like chicory, contain a significant amount of polysaccharides, in particular inulin, which has prebiotic properties and is therefore a very promising raw material for food products for dietary, functional and therapeutic purposes. These raw materials and products of its processing, due to their components, can be used to prevent a wide range of diseases.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення технології вітамінних збагачувачів на основі гарбуза
    (2019) Манченко, Валентина Миколаївна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    In order to produce carotene-containing powders, the pumpkin was ground and the resulting pulp was additionally saturated with sugar by treatment in a 20-40% solution at temperatures of 20 ... 60 ° C for 10-60 minutes. The meat was fed to the press, and the husks for drying. The resulting carotene-containing powders can be used as a sugar raw material, as a natural vitamin-based filler, a source of food fibers. З метою отримання каротиновмісних порошків гарбуз подрібнювали, а отриману м'язгу додатково насичували цукром шляхом обробки в 20-40%-му розчині при температурах 20...60 °С протягом 10-60 хв. М’язгу подавали на пресування, а вичавки – на сушіння. Одержані каротиновмісні порошки можна застосування в якості цукристої сировини, як натурального вітаміновмісного наповнювача, джерела харчових волокон.
  • Ескіз
    Документ
    Використання чорниці при виробництві функціональних продуктів
    (2019) Торопець, Ілля Олександрович; Манченко, Валентина Миколаївна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Дослідження показали, що комплексна переробка ягід чорниці дозволяє отримати концентрований сік та пасту та порошок з вичавок. Це дозволяє розширити асортимент консервованих та використовувати їх у різних галузях харчової промисловості для збагачення продуктів антоціанами. Studies have shown that the complex processing of bilberries yields concentrated juice and paste and powder from the husks. This allows you to expand the range of canned food and use them in various branches of the food industry to enrich the products with anthocyanins.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво сухих наповнювачів на основі імбиру
    (2018) Ярошова, Вікторія Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Були проведені дослідження по отриманню сухого наповнювача з імбиру високої якості. Підібрано оптимальні параметри попередньої підготовки кореню імбиру шляхом бланшування. Підготовлені зразки направляли на сушіння різними способами. Порошок з кореню імбиру, попередньо бланшованого у розчині лимонної кислоти та висушеним в полі НВЧ має високі органолептичні та фізико-хімічні показники, що дає можливість його використання при виробництві харчових продуктів та напоїв. Were conducted research on obtaining dry filler of high quality ginger. The optimal parameters of preliminary preparation of ginger root by blanching are selected. Prepared samples were sent to drying in various ways. Ginger powder, pre-blanched in citric acid solution and dried in the microwave field, has high organoleptic and physico-chemical parameters, which makes it possible to use it in the production of food and beverages.
  • Ескіз
    Документ
    Використання порошку виноградних кісточок у виробництві хліба
    (2017) Байсарович, Оксана Миколаївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    В роботі досліджено можливість використання порошку виноградних кісточок для приготування хліба із пшеничного борошна. Встановлено, що внесення порошку дещо знижує інтенсивність бродіння тіста. Дослідження показали, що раціональна кількість порошку виноградних кісточок складає 10 % до маси борошна, оскільки таке дозування забезпечує відповідні показники якості хліба та сприяє покращенню харчової цінності виробів. The possibility of using a grape seed powder for making bread from wheat flour has been studied. It is established that the application of the powder somewhat reduces the intensity of fermentation of the dough. Studies have shown that a rational amount of grape seed powder is 10% to the weight of flour, since such a dosage provides the appropriate bread quality indicators and contributes to the improvement of the nutritional value of the products.
  • Ескіз
    Документ
    Powder and bulk-solids processing
    (2016) Shulishova, Anastasia; Kokhan, Olena M.