Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Improvement of water preparation technology for the production of alcoholic beverages of stable quality
    (2022) Kuzmin, Oleg; Stukalska (Ivanova), Nataliia; Dudarev, Igor; Mykhailov, Bogdan
    It was found that the sodium mass concentration of the prepared water affects the stability of alcoholic beverages during storage. To increase the stability of vodka according to the presented water technology, the following reduction occurs: the mass concentration of sodium (Na) by 23 times – from 266.1 to 11.6 mg/dm3; total alkalinity (TA) by 21 times – from 4.1 to 0.2 mmol/dm3; mass concentration of silicon (Si) by 13 times – from 6.5 to 0.5 mg/dm3; mass concentration of silicic acid (H2SiO3) by 13 times – from 13.9 to 1.1 mg/dm3. Встановлено, що масова концентрація натрію у підготовленій воді впливає на стійкість алкогольних напоїв при зберіганні. Для підвищення стійкості горілки за представленою технологією води відбувається зниження: масової концентрації натрію (Na) у 23 рази – з 266,1 до 11,6 мг/дм3; загальної лужності (TA) у 21 раз – з 4,1 до 0,2 ммоль/дм3; масової концентрації кремнію (Si) у 13 разів – з 6,5 до 0,5 мг/дм3; масової концентрації кремнієвої кислоти (H2SiO3) у 13 разів – з 13,9 до 1,1 мг/дм3.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовлена вода та її вплив на алкогольні напої
    (2020) Олійник, Світлана Іванівна; Ковальчук, Володимир Петрович
    Кондиціювання підготовленої води дає змогу оптимізувати мікро- елементний склад в межах регламентованих показників і тим самим покращити якість і стійкість готової продукції. Conditioning of prepared water allows to optimize the micro-element composition within the regulated indicators and thus improve the quality and stability of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Властивості мінерального сорбенту для очищення води у технології напоїв
    (2019) Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина Олександрівна; Антонюк, Анастасія Михайлівна; Рева, Олександр Сергійович; Олійник, Світлана Іванівна
    Встановлено, що за фізико-механічними показниками мінеральний сорбент вулканічного осадкового походження може бути рекомендований для продовження досліджень як завантаження фільтрів механічного очищення води у виробництві напоїв. It is established that by physical and mechanical parameters it is mineral sorbent of volcanic sedimentary origin may be recommended for research on how to load mechanical water purification filters for beverage production.
  • Ескіз
    Документ
    Модифіковані цеоліти у технології водопідготовки для виробництва напоїв
    (2019) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Антонюк, Анастасія Михайлівна
    Експериментально встановлено перспективність модифікування цеоліту і його застосування в установках водопідготовки для комплексного зменшення органолептичних показників, зменшення органічних та азотовмісних сполук. The prospect of zeolite modification and its application in water treatment installations for complex reduction of organoleptic characteristics, reduction of organic and nitrogen-containing compounds.
  • Ескіз
    Документ
    Суміш природних матеріалів для фільтрування води у виробництві напоїв
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна
    Показана актуальність застосування природних матеріалів для фільтрування води у виробництві напоїв. The using of natural materials of filtration water for beverage production.
  • Ескіз
    Документ
    Підготовлена вода та стійкість лікеро-горілчаної продукції
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Куц, Анатолій Михайлович; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович
    Використання води підготовленої з оптимальним катіонно-аніонним складом дає змогу забезпечити високу дегустаційну оцінку та збільшити стійкість готової лікеро-горілчаної продукції. The use of prepared water with the optimum cationic anion composition makes it possible to provide high tasting value and enlarge distillery production resistance.
  • Ескіз
    Документ
    Важливість окисно-відновного потенціалу у технології напоїв
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Самченко, Ірина Олександрівна; Антонюк, Анастасія Михайлівна
    Застосування композиції модифікованого шунгіту та мінералів у водоготуванні знижує ОВП до значень близьких в людському організмі, тому вказанийпоказник є одним з пріоритетних для визначання у виробництві напоїв. Application of modified shungite and mineral composition in water treatment reduces the ORP to values close to those in the human body, so specified the indicator is one of the priorities for determining beverage production.
  • Ескіз
    Документ
    Комплексне оцінювання природних матеріалів для фільтрування у виробництві напоїв
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна
    Доведена перспективність використання природних матеріалів для фільтрування води у лікеро-горілчаному виробництві. The prospect of using natural minerals for filtration water for distillery production.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення хімічної стійкості природного дисперсного кремнезему у технології кондиціювання води
    (2018) Олійник, Світлана Іванівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна; Острик, Олександр Миколайович; Самченко, Ірина Олександрівна; Антонюк, Анастасія Михайлівна
    Застосування природного матеріалу кремнезему у технології кондиціювання води покращує органолептичні та фізико-хімічні показники води підготовленої. The use of natural silica material in water conditioning technology improves the organoleptic and physico-chemical properties of prepared water.
  • Ескіз
    Документ
    Фільтрування води і сортівки природними мінералами
    (2017) Олійник, Світлана Іванівна; Самченко, Ірина Олександрівна; Тарасюк, Леся Анатоліївна
    Досліджено перспективність застосування альмандину, раухтопазу, обсидіану у виробництві лікеро-горілчаної продукції, що дасть змогу підвищити органолептичні показники та стійкість напоїв. The prospect of the use of almandin, rauchtopas, obsidian for organoleptic performance and beverage stability in production of alcohol beverages.