Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    The theoretical description for sulfite vanadium(III)-oxyhydroxide-assisted electrochemical determination in natural water and beverages
    (2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Oliveira, Sílvio C.; Garcia, Jarem; Ivanushko, Yana; Nazymok, Yevgeniya; Morozova, Tetiana; Yagodynets, Petro; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Shahiieva, Raisa; Vitriak, Oksana; Romanova, Zoriana; Grabovska, Olena
    Sulfite is the ion of sulfurous acid, correspondent to tetravalent sulfur. It is used as a conservant in food industry and in beverage production. On the other hand, sulfite is an ecological marker for acid rains occurrence, which may be highly (eco)toxic, reason why its determination is really actual. Being a tetravalent sulfur derivative, sulfite may be either oxidized or reduced. In the case of cathodic reduction, the elemental sulfur or sulfide-ion may be a product, depending on pH.
  • Ескіз
    Документ
    Використання харчових добавок у виробництві маргарину
    (2018) Лисенко, Тетяна Миколаївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
    Розглянуто питання використання харчових добавок у виробництві маргарину. The questions of use of food additives in the production of margarine are considered.