Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 20
  • Ескіз
    Документ
    Забезпечення контролю якості та безпечності продукції бурякоцукрового виробництва
    (2024) Сокол, Єва Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Цукрова промисловість — це одна з найдавніших галузей харчової промисловості. Цукор є важливою складовою харчового раціону людей і використовується у виробництві багатьох продуктів харчування. Його якість і безпечність цукру визначаються відсутністю шкідливих домішок. У дослідженні використано загальнонаукові методи, а також проаналізовано новітні праці науковців у сфері безпечності харчових продуктів у цукровій промисловості.
  • Ескіз
    Документ
    Management of sugar beet storage
    (2021) Butenko, Liana; Petrusha, Oksana
    Питання зберігання цукрових буряків є важливою складовою для отримання якісного, максимального виходу кристалічного цукру. Оскільки цукровий буряк є рослинною із живими клітинами які в процесі зберігання реалізують життєдіяльність. У процесі дихання клітини можуть споживати цукрозу знижуючи ефективність виробництва. Клітини цукрового буряка можуть вмирати змінюючи структурні характеристики буряка. Ці всі фактори впливають на виробництво цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Вирішення проблеми енергозаощадження при виробництві цукру
    (2024) Бутик, Тарас Васильович; Костюк, Володимир Степанович
    Виробництво цукру є енергоємним процесом. На його частку припадає близько 10% від загального споживання енергії в харчовій промисловості. Тому вирішення проблеми енергозаощадження при виготовленні цукру є важливою науково-технічною задачею
  • Ескіз
    Документ
    Застосування інформаційних технологій при оптимізації розрахунку витрат вапна на окремі ступені очищення дифузійного соку.
    (2020) Ющук, Павло Олександрович; Ющук, Інна Василівна
    Вапняно-вуглецеве очищення є одним з важливих етапів цукрового виробництва – воно впливає на вихід і якість готової продукції. Одним з реальних шляхів підвищення ефективності цукрового виробництва є удосконалення технології вапняно-вуглецевого очищення з метою зниження витрат вапна на очищення дифузійного соку
  • Ескіз
    Документ
    Впровадження елементів ТАССР на підприємствах цукрової промисловості
    (2021) Бутенко, Ліана Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Саботаж або «біотероризм» є досить серйозним питанням у сфері безпеки харчової продукції. З метою запобігання даної загрози в Європейських країнах було розроблено систему ТАССР (Threat Assessment Critical Control Point), що дає можливість попередити небезпеку. Sabotage or "bioterrorism" is a very serious issue in the field of food safety. In order to prevent this threat, European countries have developed the HACCP (Threat Assessment Critical Control Point) system, which makes it possible to prevent the danger.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив стічних вод цукрових виробництв на екологічну безпеку
    (2019) Михалевич, Артур Петрович; Скуйбіда, Валерія Віталіївна; Шульга (Замура), Світлана Анатоліївна
    Промислові стічні води цукрових підприємств є найбільш потужними джерелами забруднення природних вод. Промислові стічні води характеризуються як великими об’ємами утворення, так і непостійністю хімічного складу. Крім того, промислові стічні води можуть утворюватись несистематично, що ускладнює проблему їх утилізації. Industrial waste water from sugar factories is the most powerful sources of natural water pollution. Industrial wastewater is characterized by both large volumes of formation and the volatility of the chemical composition. In addition, industrial waste water can be formed unsystematically, which complicates the problem of their utilization.
  • Ескіз
    Документ
    Використання генетичних алгоритмів для вирішення задач оптимізації роботи ділянок цукрового виробництва
    (2017) Полупан, Володимир Володимирович; Сідлецький, Віктор Михайлович
    Просторовий розподіл технологічних об’єктів цукрового виробництва викликає труднощі в управлінні. Робота об’єктів складних систем часто призводить до численних проблем і породжує високий ступінь невизначеності при прийнятті управлінський рішень. The spatial distribution of technological objects of sugar production causes management difficulties. The work of objects of complex systems often leads to numerous problems and generates a high degree of uncertainty when making managerial decisions.
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизована система управління дифузійною станцією, як складовою комп’ютерно-інтегрованої системи цукрового заводу, з використанням тезорного аналізу
    (2017) Варичев, Андрій Іванович; Сідлецький, Віктор Михайлович
    Дифузійне відділення одне з перших станцій в процесі цукрового виробництва. Його робота впливає на темп і ритмічність роботи заводу в цілому. The diffusion station is one of the first stations in the process of sugar production. Its work influences the pace and rhythm of the plant's work in a general way.
  • Ескіз
    Документ
    Категорійно-функторний аналіз об’єктів керування цукрового виробництва
    (2016) Сич, Марина Анатоліївна; Кишенько, Василь Дмитрович
    На основі проведених досліджень та експертного опитування побудовані функтори, що відображують взаємозв’язки між категоріями якості бурякої стружки та дифузійного соку. Категорійно-функторний підхід дозволив зменшити частку суб’єктивної оцінки параметрів якості за рахунок використання процедур у вербальній формі. On the basis of research and expert survey constructed functor that reflecting the relationships between categories as beet cossettes and of diffusion juice. Сategorical-functorial approach allowed to reduce the share of subjective assessment of quality parameters by using procedures in verbal form.
  • Ескіз
    Документ
    Проблеми роботи цукрових заводів на сучасному етапі розвитку та можливості їх вирішення
    (2013) Гриценко, І. В.
    З одержанням незалежності економіка України зазнала значних змін, які торкнулись виробництва цукру. Since obtaining independence, Ukraine's economy has undergone significant changes that were taking sugar production.