Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    The theoretical description for sulfite vanadium(III)-oxyhydroxide-assisted electrochemical determination in natural water and beverages
    (2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Oliveira, Sílvio C.; Garcia, Jarem; Ivanushko, Yana; Nazymok, Yevgeniya; Morozova, Tetiana; Yagodynets, Petro; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Shahiieva, Raisa; Vitriak, Oksana; Romanova, Zoriana; Grabovska, Olena
    Sulfite is the ion of sulfurous acid, correspondent to tetravalent sulfur. It is used as a conservant in food industry and in beverage production. On the other hand, sulfite is an ecological marker for acid rains occurrence, which may be highly (eco)toxic, reason why its determination is really actual. Being a tetravalent sulfur derivative, sulfite may be either oxidized or reduced. In the case of cathodic reduction, the elemental sulfur or sulfide-ion may be a product, depending on pH.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи розвитку вітчизняного виноробства
    (2023) Мукоїд, Роман Миколайович; Бабич, Ірина Михайлівна; Винокурова, Інна
    Виноградарство і виноробство в Україні має багатовікову історію. Основномувиноградники зосереджені в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій таЗакарпатській областях. Географічно виділяється 6 основних виноробних регіонів України,15 макрозон (винних районів) і 58 мікрозон, хоча законодавчо ці зони не закріплені. Виноробна промисловість України представлена підприємствами первинного тавторинного виноробства. Основним видом сировини для виробництва вин є виноград. Окрім потужних винзаводів, які мають тисячі гектар власних виноградників,створюються малі виноробні господарства, які роблять свій внесок у розвиток культуриспоживання і виробництва вина в Україні, шляхом виробництва авторських вин, проведеннядегустацій своїх вин, так званих гастровинних турів та винних фестивалів
  • Ескіз
    Документ
    Крафтове виноробство в Україні
    (2023) Загоруй, Оксана Сергіївна; Пушка, Ольга Сергіївна
    У статті охарактеризовано основні виноробні регіони України, стан та перспективи розвитку крафтового виноробства в умова воєнного стану
  • Ескіз
    Документ
    Конкурентоспособность винодельческой промышленности Китая
    (2011) Руднева, Марина Григорьевна
    Коэффициент выявленных сравнительных преимуществ был рассчитан для Китая на мировом винном рынке, в 1992-2007 годах. На основе полученных данных, можно утверждать, что китайская винодельческая промышленность является самой интенсивно развивающейся, при этом демонстрируя высокие показатели конкурентоспособности на международном рынке. RCA coefficients were calculated for China on the global wine market, in 1992-2007. Based on these results, it can be argued that the Chinese wine industry is the most rapidly developing and demonstrate high levels of competitiveness in the international market.
  • Ескіз
    Документ
    Виноградарство та виноробство в Україні: проблеми раціонального природокористування та шляхи їх вирішення
    (2011) Руднєва, Марина Григорівна
    Розглянуто основні проблеми раціонального природокористування у виноградарстві та виноробстві України. Запропоновано шляхи їх вирішення. The basic problems of environmental management in viticulture and winemaking Ukraine were analyzed. The ways of solving them were proposed.
  • Ескіз
    Документ
    Кластерний підхід до розвитку виноградарства та виноробства України
    (Видавництво географічної літератури "Обрії", 2011) Руднєва, Марина Григорівна
    Розглянуто особливості та перспективи формування кластерів у виноградарстві та виноробстві України. Запропоновано низку необхідних дій для розвитку кластерних ініціатив в галузі. The features and prospects of forming clusters in viticulture and winemaking in Ukraine are analyzed. A series of necessary actions for the development of cluster initiatives in the industry are proposed.