Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження оптимальних умов екстракції люцерни та мікроелементний склад отриманого екстракту
    (2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. В листі люцерни міститься вісім ессенціальних або незамінних амінокислот, що не синтезуються людським організмом. Завдяки наявності сапонінів люцерна здатна знижувати рівень холестерину в крові. Люцерна – одна з небагатьох рослин, яка має в своєму складі природній фтор, що накопичується в тканинах зубів. Важливим питанням є визначення оптимальних умов проведення екстракції для ефективного проведення процесу. А також актуальним є питання наявності важких металів у отриманому екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мікроелементного складу екстракту люцерни методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2022) Дика, Альона Валеріївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт люцерни в своєму складі містить флавоноїди, білки, кумарини, полісахариди, що дає змогу широко використовувати його в фармацевтичній, косметичній та харчовій галузях. Актуальним є питання наявності важких металів у екстракті, що є одним із критеріїв безпечності.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення мікроелементного складу екстракту тютюну методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2022) Нелюбіна, Олександра Олексіївна; Подобій, Олена Валеріївна; Мілюкін, Михайло Васильович
    Екстракт тютюну широко використовується у різних галузях промисловості, адже у своєму складі він містить багато активних компонентів. Проте постає питання щодо його безпечності
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження мікроелементного складу цукрогліцеридів методом масспектрометрії з індуктивно-зв’язаною плазмою
    (2021) Коробка, Юлія Володимирівна; Мілюкін, Михайло Васильович; Подобій, Олена Валеріївна
    Цукрогліцериди володіють комплексною дією та однаково гарно проявляють себе у прямих та зворотніх емульсіях. Даний емульгатор гарантує успіх при використанні у більшості харчових продуктів та косметичних засобів, завдяки широкому діапазону використання та хімічній структурі, що надає йому такі властивості.