Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ План локалізації і ліквідації аварій та їх наслідків на об’єктах підвищеної небезпеки(2023) Задесенська, Ілона Валеріївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ роботі проаналізовано питання експлуатації, ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН) на харчових підприємствах України, які на сьогодні є досить актуальним. Експлуатація ОПН становить потенційну небезпеку, оскільки при порушенні нормальних умов їх експлуатації або при зберіганні хімічно-небезпечних речовин вони можуть нанести значних збитків населенню, довкіллю, матеріальним цінностям тощо.Документ Оцінка ризику виникнення аварій та аварійних ситуацій при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів(2023) Литвин, Анастасія Вікторівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ роботі розглянуті актуальні питання аналізу та оцінки ризиків виникнення аварій та аварійних ситуацій при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Зазначений аналіз та оцінка – найважливіший етап у системі управління безпекою функціонування виробництва; через розрахунки ризику виникнення аварій, аварійних ситуацій здійснюється пошук неврахованих небезпек, визначається ймовірність їх виникнення, оцінюються можливі масштаби та наслідки.Документ Комплексний підхід упередження небезпечних ситуацій промислових підприємств(2018) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр ВасильовичВ роботі розглянуто основні напрямки оцінки ризику, а саме розроблення заходів щодо запобігання та зниження небезпек, що загрожують безпеці та здоров'ю працівників. Оцінка ризику розуміється при цьому як дослідження, що проводиться шляхом здійснення ряду етапів (кроків), що включають виявлення небезпек та їх джерел; ранжування ризику і встановлення його ступеня; розроблення заходів та засобів упередження виникнення аварій (аварійних ситуацій). Вагомою складовою вирішення цього завдання є завчасна розробка та впровадження у практичну діяльність на підприємствах, на основі розробленого ризик-орієнтовного підходу виявлення небезпек, систем завчасного виявлення аварій (аварійних ситуацій) та своєчасного сповіщення виробничого персоналу у разі їх виникнення. The paper considers the main directions of risk assessment, namely the development of measures to prevent and reduce the hazards that threaten the safety and health of workers. Risk assessment is understood as a study conducted through a series of steps (steps) that include the identification of hazards and their sources; ranking the risk and establishing its degree; development of measures and means of preventing accidents (emergencies). An important component of solving this problem is the early development and introduction into practical activities at the enterprises, on the basis of the developed risk-oriented approach of hazard identification, systems of early detection of accidents (emergency situations) and timely notification of production personnel in case of their occurrence.Документ Методика управління охороною праці під час аварій/аварійних ситуацій(2017-04) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр ВасильовичПадіння технологічної, виробничої, трудової дисципліни, безвідповідальне ставлення керівників підприємств та персоналу до виконання правил і норм охорони праці на виробництві, є визначальними причинами виникнення аварій або аварійних ситуацій. Найважливішим фактором системи управління охороною праці у разі виникнення таких ситуацій є якість управління. У роботі запропоновано методику визначення тривалості прийняття управлінських рішень при виникненні аварії та/або аварійної ситуації. The fall of technological, industrial, labor discipline, irresponsible attitude of managers of enterprises and personnel to the implementation of labor safety rules and regulations are the main determinants of accidents or emergencies. The most important factor in the management of occupational safety and health in the event of such situations is the quality of management. The paper proposes a method for determining the length of management decision making in the event of an accident and / or emergency situation.Документ Управління безпекою в готельно-ресторанному бізнесі(2017-03) Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі проаналізовано основні показники оцінювання якості системи управління безпекою працівників готельно-ресторанного бізнесу та запропоновано методику розрахунку тривалості циклу управління та ймовірності його своєчасного завершення при нестандартних ситуаціях, аваріях або аварійних ситуаціях. The paper analyzes the main indicators of quality evaluation system safety management staff of hotel and restaurant business and the method of calculating the cycle time management and probability of its timely completion with unusual situations, accidents or emergency situations.Документ Аналіз ймовірності виникнення ризиків на підприємствах м'ясо-молочної промисловості(2016) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаВ роботі представлено метод аналізу ризику, як ймовірнісної оцінки виникнення аварійної ситуації на підприємстві. Комплексне застосування методів оцінки ризику виникнення аварійних ситуацій на підприємствах м'ясо-молочної промисловості дозволяє розробляти та обґрунтовувати ефективні заходи щодо підвищення безпечності їх функціонування.Документ Обґрунтування заходів щодо підвищення вибухобезпеки виробничих об’єктів на підприємствах зберігання, переробки та використання зерна(2015) Богомол, Анна Віталіївна; Володченкова, Наталія ВалеріївнаЗапропонована класифікація технологічного обладнання підприємств, які спеціалізуються на роботі з зерновими культурами і продуктами їх переробки за умовами пилоутворення дозволяє обґрунтовано визначати місця встановлення вибухорозрядних пристроїв. The classification process equipment businesses that specialize in working with crops and their products in terms of dust allows reasonably determine the site of the explosion devices.Документ Порядок розроблення планів локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій на об’єктах зберігання й перероблення зернопродуктів(2015) Обіщан, В. О.; Хіврич, Олександр ВасильовичПроведено аналіз небезпеки підприємств перероблення та зберігання рослинної сировини. Запропоновано практичні заходи для попередження аварій (аварійних ситуацій), врахування яких при розробці оперативної частини ПЛАС підприємства дозволяє у разі виникнення нестандартних ситуацій своєчасно реагувати на них і мінімізувати можливі наслідки. Analysis danger enterprises processing and storage plant material. Practical measures to prevent accidents (accidents), which take account of the development of operational PLAS allows enterprises in the event of unusual situations promptly respond to and minimize the consequences.Документ Дослідження змісту заходів щодо створення систем завчасного виявлення вибухонебезпечних ситуацій на підприємствах зберігання, переробки та використання зерна(2015) Бабенко, Вікторія; Хіврич, Олександр ВасильовичРоботою передбачено розроблення системи оповіщення виробничого персоналу підприємства про аварії. Запропонована схема системи оповіщення виробничого персоналу підприємства дає змогу за рахунок використання сучасних засобів автоматизації і зв’язку підвищити оперативність доведення інформації про загрозу або факти виникнення аварій. The work provided development of production systems alert personnel about the accident. The scheme warning system production personnel allows for the use of modern means of communication to increase automation and efficiency would bring about the threat of accidents or facts.Документ Дослідження методів виявлення термічної активності рослинної сировини для підвищення рівня вибухозахисту та пожежної безпеки підприємств харчової промисловості(2015) Дячук, Віталій Миколайович; Володченкова, Наталія ВалеріївнаПроведено дослідження та удосконалення методів виявлення термічної активності рослинної сировини дозволяє створити сприятливі умови для підвищення рівня вибухозахисту та пожежної безпеки підприємств, які спеціалізуються на зберіганні і переробці рослинної сировини. The research and improvement of methods for detection of thermal activity of plant material to create favorable conditions for the improvement of explosion and fire safety businesses that specialize in storage and processing of plant material.