Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз ринку та особливостей виробництва сонцезахисних кремів з екстрактом журавлини
    (2022) Дюденко, Дмитро Тарасович; Попова, Інна Вадимівна
    Зі збільшенням доступності засобів для догляду за шкірою почала з’являтися велика кількість нових різноманітних кремів: гігієнічні креми, що мають не тільки очищаючі особливості, але й позитивно впливають на шкіру – омолоджують, живлять, тощо. Навіть декоративні креми можуть мати в собі не тільки декоративну складову, але й частину, що має профілактичний вплив на шкіру. Саме до яких відноситься група сонцезахисних кремів
  • Ескіз
    Документ
    Антиоксидантні властивості кавового напою залежно від ступеня обсмажування зернової сировини
    (2023) Іванов, Євгеній Ігорович; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі розглянуто солод як додатковий інгредієнт кави з мінімальним впливом на органолептичні властивості напою. Доведено, що в такому випадку, збільшуються антиоксидантні властивості напою, через наявність великої кількості меланоїдинів
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології холодних соусів на фруктових відварах
    (2021) Кузьмін, Олег Володимирович; Дериш, Андрій Дмитрович; Лабенська, Наталія Вікторівна
    Встановлено, що фруктові відвари є перспективними для технології ресторанного господарства, які за рахунок збільшення антиоксидантних властивостей, здатні уповільнювати негативні процеси в організмі людини та покращувати органолептичні показники готової продукції. It has been established that fruit decoctions are promising for the technology of the restaurant industry, which, due to the increase in antioxidant properties, are able to slow down negative processes in the human body and improve the organoleptic indicators of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування вибору екстракту шипшини та соку вишні для створення мармеладу з антиоксидантними властивостями
    (2017) Баглай, Ольга Миколаївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Використання екстракту шипшини та соку вишні у виробництві мармеладу дозволить збагатити продукт антиоксидантами, підвищити вміст корисних речовин, а також повністю виключити з рецептури мармеладних виробів синтетичні барвники, смакоароматичні речовини та консерванти. Using the extract of rose hips and juice of cherry in the production of marmalade will enrich the product with antioxidants, increase the content of the nutrients, and also completely exclude synthetic dyes, aromatics and preservatives from the formula of marmalade products.
  • Ескіз
    Документ
    The sour milk drink with antioxidant properties
    (2017) Datska, Natalia
  • Ескіз
    Документ
    Research on the possibility of using stevia extract for production of ice cream of wellness orientation
    (2013) Bazhay-Zhezherun, Svitlana; Telegin, Kiril
    Методом ДФПГ , який базується на нейтралізації вільних радикалів, а саме α,α-дифеніл - β-пікрил гідразилу, визначено антиоксидантні властивості згущеного водного екстракту стевії. Встановлено, що досліджуваний зразок здійснює нейтралізацію вільного радикала ДФПГ на 66,6%.Встановлено оптимальну кількість внесення згущеного водного екстракту стевії для досягнення найкращих органолептичних та фізико-хімічних показників морозива. DFPH method, which is based on the neutralization of free radicals, namely α, α-diphenyl-β-pikryl hidrazyl, has determined the antioxidant properties of condensed aqueous stevia extract. It has been found that the sample neutralizes a free radical DFPH for 66.6%. An optimal amount of applying the condensed aqueous stevia extract for getting the best organoleptic and physico-chemical characteristics of ice cream has been found.