Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
Документ Дослідження насіння кропу в період молочної стиглості як ароматичної складової аюрведичної кулінарії(2020) Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Вальчук, Андрій Олегович; Бабенко, ОксанаДокумент Development of the combinations of spices for the ayurvedic dishes(2019) Frolova, Natalia; Yushchenko (Gonchar), Natalia; Korablova , OlgaДокумент Обґрунтування вихідних даних для розробки рецептурної композиції десерту зі свіжих фруктів для Капха-доши(2020) Голя, Андрій Вікторович; Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаДокумент Аюрведичні властивості прянощів – сатва, раджас, тамас дії(2023) Фролова, Наталія Епінетівна; Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Бобін, Микита Андрійович; Ворона, Юлія ВалеріївнаДокумент Людське здоров’я: на шляху до цілісної філософії харчування(2019) Михайленко, Владлена Миколаївна; Кітов, Микола ГригоровичДокумент Філософія ведичного харчування(2019) Хорунжа, Тетяна Олегівна; Кітов, Микола ГригоровичОдним з нових напрямів харчування,що поширюються останнімчасом в Україні є Аюрведа. В «Аюрведі» стверджується, що харчування впливає нелише на фізичний стан людини, а й на її розумові здібності, а також на її моральні йдуховні якості. У Ведах проповідується така думка: «Людина є те, що вона їсть». Ведична їжа усвоїй основі вегетаріанська, точніше лактовегетаріанська, оскільки згідно з уявленнямпредставників ведичної культури харчування, життя будь-якої живої істоти священнеі забиття невинних живих створінь є грубим порушенням законів Бога. Крім того, ізведичної точки зору будь-яка плоть непридатна для їжі.