Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Актуальні проблеми використання та визначення харчових добавок у безалкогольних напоях
    (2021) Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Овсієнко, Маргарита Валеріївна
    Доведено перспективність вдосконалення методик визначення консервантів та підсолоджувачів у безалкогольних напоях хроматографічними методами.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективні підсолоджувачі в технології безалкогольних напоїв
    (2023) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Олійник, Світлана Іванівна; Харгелія (Карпутіна), Дар'я Дмитрівна; Вітряк, Оксана Павлівна
    В роботі дана характеристика сукралозі, як некалорійному підсолоджучачу. ЇЇ застосування у виробництві дозволить знизити вміст цукру у напоях до 5 % мас.
  • Ескіз
    Документ
    Контроль використання інгредієнтів для виробництва безалкогольних напоїв
    (2019) Ткаченко, Євгенія Юріївна; Петруша, Оксана Олександрівна
    Використання добавок, як додаткової сировини, що формує певні характеристики та показники продукту, вимагає чіткого порядку їх застосування та дозування. І ще більш важливим це стає за умов застосування синтетичних харчових добавок, кількість яких має граничні межі концентрації в напоях, оскільки вони можуть завдати шкоду здоров’ю споживача. Належний їх контроль дозволить виробнику використовувати лише переваги таких інгредієнтів. The use of additives as additional raw materials that shape certain product characteristics and indicators requires a clear procedure for their use and dosage. This becomes even more important when synthetic food additives are used, the amount of which has concentration limits in beverages, as they can be harmful to the health of the consumer. Their proper control will allow the manufacturer to use only the benefits of such ingredients.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація компонентного складу безалкогольного напою із соком помело
    (2021) Гавор, Анастасія Іванівна; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович
    З використанням D-оптимального плану розроблено рецептуру безалкогольного напою із соком помело й екстрактом м’яти з повним аналізом впливу складових на організм людини і відповідності допустимим нормам споживання. Побудовано профілограму органолептичних показників дослідних зразків напою. Розраховано комплексний показник якості напою з різними співвідношеннями води, кількості соку помело і кількості екстракту м’яти. Using a D-optimal plan, a non-alcoholic beverage recipe with pomelo juice and mint extract was developed with a complete analysis of the effects of the components on the human body and compliance with acceptable consumption standards. The profilogram of organoleptic indicators of experimental samples of drink is constructed. A comprehensive indicator of the quality of the drink with different ratios of water, the amount of pomelo juice and the amount of mint extract was calculated.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології безалкогольного напою на рослинних екстрактах
    (2018) Коберник, Інна Віталіївна; Соколова, Ольга Миколаївна
    Метою роботи є обґрунтування вибору сировини та удосконалення технології безалкогольного напою на основі екстрактів зеленого чаю та елеутерококу. The purpose of the work is to choice of raw materials and improve the technology of soft drinks with added extracts of green tea and eleutherococcus.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування доцільності використання молочної сироватки та березового соку для виготовлення напою загальнозміцнюючої дії
    (2018) Кугай, Дмитро; Івчук, Надія Павлівна
    У результаті проведеного аналізу хімічного складу та узагальнення інформації щодо корисного впливу молочної сироватки та березового соку на організм людини обґрунтовано доцільність використання їх для виготовлення нового безалкогольного напою загальнозміцнюючої дії. As a result of the analysis of the chemical composition and generalization of information on the beneficial effects of whey and birch juice on the human body, the feasibility of using them for the manufacture of a new non-alcoholic beverage of general strengthening action has been substantiated.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості маркування безалкогольних напоїв з підсолоджувачами в Україні
    (2017) Усатюк, Світлана Іванівна; Ярошенко, Наталія Володимирівна
    Розглянуто питання маркування безалкогольних напоїв з підсолоджувачами вітчизняного виробництва. Issues of labeling non-alcoholic drinks with sweeteners of domestic production were considered.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження сировини різного походження для приготування безалкогольних напоїв функціонального призначення
    (2008) Ларіна, Вікторія; Кошова, Валентина Миколаївна
    Метою даної роботи є приготування функціональних безалкогольних напоїв з натуральної сировини. Для виконання поставленої мети використовувались слідуючі екстракти: ехінацея пурпурова, женьшень азійський. Ці екстракти підвищують імунітет, заспокоюють нервову систему, зміцнюють серце та продовжують життя. The aim of this work is the preparation of functional soft drinks with natural ingredients. To accomplish this goal used following extracts: Echinacea purpurea, ginseng Asian. These extracts enhance immunity, soothe the nervous system, strengthen the heart and prolong life.
  • Ескіз
    Документ
    Стан та тенденції розвитку ринку безалкогольних напоїв України
    (2015) Бзенко, Альона Олександрівна
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинних екстрактів у технології безалкогольних напоїв
    (2014) Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна; Жукова, Наталія Вікторівна
    Визначені перспективи розроблення нових мультивітамінних фрешів, збагачених біологічно активними речовинами екстракту з кісточок винограду, для закладів ресторанного господарства. Prospects for the development of new multivitamins have been determined fresh, enriched with biologically active substances extract from grape seed, for restaurants.