Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Cтруктурно-параметричний оптимізаційний синтез функціонального модуля дозування в’язких та пластичних харчових продуктів(2021) Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаМетою створення пакувальної машини є реалізація технологічного процесу пакування та отримання пакування встановленої якості найбільш простим/дешевим/швидким способом. Одна і та ж операція технологічного процесу може бути реалізована по-різному, що призводить до виникнення певної кількості можливих структурних схем та конструктивних виконань функціональних модулів (ФМ) машини.Документ Дослідження характеристик фасувального мехатронного модуля дозування в’язких харчових продуктів(2021) Слюсар, Лілія Олександрівна; Скула, Дмитро Сергійович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаТехнологічний процес фасування в’язких харчових продуктів у сучасних пакувальних машинах реалізується із застосування різноманітних конструктивних схем виконання функціональних модулів машин та із реалізацією різних траєкторії руху споживчих упаковок. Актуальною є проблема розробки нового обладнання, яке б не лише підвищувало продуктивність праці, було б більш надійним та довговічним, а й дозволило зменшити собівартість продукції.Документ Дослідження ефективності роботи функціонального мехатронного модуля для рідких харчових продуктів(2023) Муравйова, Юлія Віталіївна; Слюсар, Лілія Олександрівна; Масло, Микола Андрійович; Кривопляс-Володіна, Людмила ОлександрівнаФункціональні мехатронні модулі систем дозування рідких харчових продуктів широко використовуються на етапі фасування-дозування рідких харових продуктів у споживчу тару. Перевага таких модулів полягає у герметичності та простоті керування. Однак відсутня можливість регулювання витратних характеристик з метою безперервного дозування без формування залишків продукту.Документ Improving the process and equipment for tablets pressing(2020) Spolovych, Maksym; Prokop, Andrii; Chepeliuk, OlenaBecause of differences in the raw materials density and incomplete filling of the tablet presses dies, there are deviations in the mass of the finished solid dosage forms. The task of a dosing accuracy increasing requires a solution. The rational idea of improving the tablet press dosing mechanism is to adjust the size of the connecting hole between the feed cup and the feeder. It is proposed to change the relative position of the windows of the feeder and the feed cup, which are connected, by rotating the damper located in the ring between the cup and the feeder housing. This mechanism is much easier, faster and more accurately allows you to adjust the flow rate of the tableting mass. The proposed design is simpler and more reliable, as it does not require additional operations to configure. The inclined plane remains in a static position, so the error in braking the flow is smaller than when turning it. Improving the design of the feeder of the rotary tablet press by replacing the lever mechanism on the rotary damper, the position of which regulates the amount of material entering the mixers, simplifies the feed cup design, increases the efficiency of die filling and, accordingly, the dosing accuracy, facilitates the feeding device maintenance and increases its reliability in operation.Документ Підвищення ефективності роботи роторної таблеткової машини(2020) Сполович, Максим Юрійович; Чепелюк, Олена ОлександрівнаВнаслідок відмінностей у густині вихідної сировини і неповного наповнення матриць таблетувальних пресів існують відхилення маси готових твердих лікарських форм. Завдання збільшення точності дозування потребує нагального вирішення. Раціональною ідеєю удосконалення механізму дозування таблетпреса є регулювання розміру сполучного отвору між приймальним стаканом і живильником. Запропоновано забезпечити зміну взаємного розташування вікон живильника і приймального стакана, які сполучаються, шляхом повороту заслінки, розміщеної у кільці між стаканом і корпусом живильника. Такий механізм набагато легше, швидше і точніше дає можливість регулювати швидкість потоку маси для таблетування. Запропонована конструкція простіша і надійніша, оскільки не потребує додаткових операції для налаштування. Похила площина залишається в статичному положенні, тому похибка на гальмування потоку набагато менша, ніж при її повороті. Удосконалення конструкції живильного пристрою механізму дозування роторної таблеткової машини РТМ41М3 шляхом заміни важільного механізму керування шторками на поворотну заслінку, положення якої регулює кількість матеріалу, який надходить до зворушувачів, спрощує конструкцію приймального стакану, підвищує ефективність заповнення матриць, і відповідно, точність дозування, полегшує обслуговування живильного пристрою та підвищує його надійність в експлуатації.Документ Розроблення та дослідження модуля дозування та фасування комбінованих сипких продуктів(2018) Сокол, Андрій Володимирович; Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр МиколайовичДля вирішення завдання щодо точності дозування компонентів та рівномірного розподілення їх по об’єму основного складу комбінованого сипкого продукту запропоновано нову конструкцію модуля дозування і фасування, в якому передбачено дозування окремих компонентів та їх змішування під час фасування. To solve the problem regarding the accuracy of the dosing of components and their even distribution over the volume of the main composition of the combined bulk product, a new design of the dosing and packing module is proposed, which provides for the dosing of individual components and their mixing during packing.Документ Моделювання процесу дозування(НУХТ, 2018) Амельченко, Є.; Чепелюк, Олександр МиколайовичДоцільність використання запропонованої конструкції дозуючого пристрою підтверджена отриманими результатами моделювання. Частота обертання визискувачів не повинна перевищувати 300 об/хв. The expediency of using the proposed design of the dosing device confirmed by the results of modeling. The rotational speed of the thrusters should not exceed 300 rpm.Документ Використання борошна зародку кукурудзи у виробництві борошняних кондитерських виробів(2016) Шевченко, Олена Олександрівна; Шаран, Лариса Олександрівна; Білик, Анастасія Володимирівна; Шаран, Андрій ВасильовичПроведено дослідження з використання борошно зародку кукурудзи у технології виготовлення борошняних кондитерських виробів. The study on the use of corn germ in the technology of production of flour confectionery.Документ Встановлення раціонального дозування фруктози при виробництві помадних цукерок з метою запобігання процесу черствіння(2002) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Фоменко, Веніамін Васильович; Кохан, Олена Олександрівна; Дробот, Л. Г.Збільшення термінів зберігання неглазурованих помадних цукерок можливе при використанні гігроскопічної фруктози. При проведенні експериментів частину цукру в рецептурі цукерок замінювали кристалічною фруктозою та досліджували її вплив на органолептичні, фізико-хімічні та структурно-механічні властивості готових виробів під час зберігання, з метою встановлення раціонального дозування фруктози.