Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Комп’ютерне моделювання руху потоків у рідинно-газовому струминному апараті
    (2022) Слюсенко, Андрій Михайлович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Для комп’ютерного моделювання руху потоків у струминному апараті (ежекторі) використано модуль гідрогазодинаміки CFX академічної версії програми ANSYS. При моделюванні розглядається двофазна система рідина-газ (вода-повітря). Для врахування турбулентності, яка виникає в потоці, прийнято k-ε модель турбулентності. Оскільки моделюється двофазна система, в якій відбувається передача маси та енергії між середовищами, то прийнято багатофазну модель Ейлера Mixture. Вхід активного і пасивного потоків в ежектор задано через масову витрату та тиск відповідно. В усіх дослідженнях розглядається вільний витік рідинно-газової суміші з камери змішування струминного апарата
  • Ескіз
    Документ
    Liquid jet gas ejectors: designs of motive nozzles, performance efficiency
    (2019) Ponomarenko, Vitaliy; Dimitrov, Tsvetan; Sliusenko, Andrii; Liulka, Dmytro; Forostiuk, Inna
  • Ескіз
    Документ
    Модернізація процесу сульфітації продуктів цукрового виробництва
    (2012) Хитрий, Ярослав Сергійович; Пономаренко, Віталій Васильович
    В цукровій промисловості є декілька технологічних процесів, які можуть бути проведені в інтенсивних ежекційних апаратах. Такі апарати вигідно відрізняються від відомих простотою конструкції, можуть працювати в широкому діапазоні зміни параметрів газу, дозволяють легко регулювати робочий процес, мають низьку металоємкість, високу інтенсивність масообмінних процесів. Крім того, при таких перевагах вони також можуть бути виготовлені в майстернях цукрових заводів за власні кошти. In the sugar industry there are several processes that can be spent in intensive ejection apparatus. Such devices are significantly different from known designs, can work in a wide range of gas parameters make it easy to adjust the workflow with low metaloyemkist, high intensity mass transfer processes. In addition, when such benefits, they may also be made in the workshops of sugar factories at their own expense.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення обладнання для сульфітації продуктів цукрового виробництва
    (2012) Хитрий, Ярослав Сергійович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Для ефективної роботи цукрового заводу важливого значення набуває досконалість роботи кожної одиниці обладнання, зокрема станції сульфітації, що забезпечує нормальну роботу дифузійного апарату. Сталість показників рН сульфітованої води та низька витрата сірки на процес визначають досконалість роботи цього обладнання. На цукрових заводах до теперішнього часу використовуються струминні сульфітатори, запропоновані ще в 80-х роках для сульфітації води, соку та сиропу. В свій час це було прогресивне обладнання, що мало значні переваги перед сульфітатором зрошуючого типу.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення обладнання для сульфітації продуктів цукрового виробництва
    (2013) Хитрий, Ярослав Сергійович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Як відомо, для ефективної роботи будь-якого підприємства, як харчового напрямку так і будь-якого іншого, важливого значення набуває досконалість роботи кожної одиниці обладнання. Нами було проведено аналіз роботи станції сульфітації та виявлено ряд недоліків, які є першопричиною збільшених витрат технічної сірки при виробництві цукру.
  • Ескіз
    Документ
    Water-To-Air Ejector With Dispersed Fluid Jet Research
    (2016) Ponomarenko, Vitaliy; Pushanko, Mykola; Khitriy, Yaroslav; Melnyk, Olha; Perekrest, Volodymyr; Omelchenko, Oleksandr; Udovenko, Oleg
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження ежектора з подовженою камерою змішування
    (2016) Хитрий, Ярослав Сергійович; Пономаренко, Віталій Васильович; Губаненко, Юрій Юрійович
    Здійснення технологічних процесів фізико-хімічної обробки харчової сировини пов'язано з массообмінними процесами, переміщенням і перемішуванням твердої, газоподібної або рідкої фаз. Найбільшого поширення набули механічний і гідродинамічні способи інтенсифікації процесів, що основані на локальному введенні енергії. Такі процеси досить просто можна здійснити використовуючи ежекційні апарати.