Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Систематизація засобів аромамаркетингу
    (2017) Розумей, Світлана Борисівна
    Дослідження сучасних технологій просування товарів показало, що один із інструментів, які широко застосовуються на ринку В2С є запахи. Аромамаркетинг обґрунтовується на збуджені у людини нервові рецептори та використовує підприємцями для впливу на вибір споживача та збільшення продажу певних товарів. The study of modern technologies of product promotion showed that one of the tools that are widely used in the B2C market are smells. Aromamarketing is based on nervous receptors excited in a person and is used by entrepreneurs to influence consumer choice and increase sales of certain products.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення способу виготовлення комбікорму для кролів
    (2010) Соснова, М. А.; Баранников, Є. І.; Музиченко, І. В.; Євтушенко, Олег Олександрович; Шаповаленко, Олег Іванович
    В основу тез доповіді покладено дослідження нового способу виготовлення комбікорму для кролів, що дозволяє покращити його запах. At the heart of abstract is using the new method of crawls stern production that allows to improve its aroma.
  • Ескіз
    Документ
    Новое в производстве напитков из цельной творожной сыворотки
    (2013) Кочубей-Литвиненко, Оксана Валерьяновна; Чернюшок, Ольга Анатольевна
    В даній статті наведено дослідження можливості застосування електроіскрового оброблення в технології напоїв з цільної молочної сироватки з метою отримання продукту без видимого білкового осаду. У ході досліджень спостерігалося диспергування білкових частин молочної сироватки 1,5 ... 10 разів залежно від напруги та кількості їх імпульсів, що сприяло стабілізації системи. Доведено позитивний вплив електроіскрового оброблення на органолептичні показники молочної сироватки, представлені результати сенсорного аналізу напоїв, вироблених з цільної сироватки, обробленої електроіскровими розрядами в порівнянні з напоями з необробленої сироватки. In this article the study possibility of using spark processing technology of solid beverages cheese whey to obtain the product without visible protein precipitate. The studies showed dispersion of cheese whey protein parts 1,5 ... 10 times, depending on the voltage and number of pulses, the stabilization system. Proven positive impact spark processing on organoleptic properties of cheese whey, the results of sensory analysis beverage made of solid cheese whey treated with spark discharges over a drink from untreated serum.
  • Ескіз
    Документ
    Критерии оценки качества воды и сорбционных материалов в ликероводочном производстве
    (2003) Ковальчук, Владимир Петрович; Олейник, Светлана Ивановна; Кравчук, Зоя Дмитриевна
    Приведены результаты исследований определения оптимальных концентраций микропримесей (железа, марганца, органических веществ, сульфатов, хлоридов, фосфатов, аммиака, нитратов, нитритов, степени их влияния на качество воды, органолептические и физико-химические свойства ликероводочных изделий, их стойкость при хранении. Разработаны критерии оценки качества воды по органолептическим, физико-химическим, токсикологическим и санитарно-гигиеническим показателям. В результате мониторинга качества вод ликероводочных заводов Украины разработана классификация вод, по признакам общей минерализации, жесткости, щелочности, окисляемости, наличия железа, марганца, токсичных примесей, а также на ее основе унифицированные технологические схемы очистки и кондиционирования вод разных групп. Приведены результаты исследований использования активного кокосового угля для очистки водно-спиртовых смесей, установлен оптимальный режим технологического процесса. Показано, что для гарантированного производства качественной водочной продукции необходимо осуществлять испытания образцов активированного угля, отобранных от каждой партии. Критериями оценки качества активированного угля являются: - активность по йоду и уксусной кислоте, количество поверхностных оксидов и щелочность водного настоя; - количество зольных веществ и пыли, а также механическая прочность активированного угля; - каталитическая активность активированного угля, в том числе скорость образования альдегидов, по результатам пробной обработки сортировки в лабораторных условиях. The results of studies determining the optimal concentrations of trace impurities (iron, manganese, organic matter, sulfates, chlorides, phosphates, ammonia, nitrates, nitrites, their effects on water quality, organoleptic and physico-chemical properties of liquors, their storage stability. Developed criteria for assessing water quality by organoleptic, physico-chemical, toxicological and health indicators. As a result, water quality monitoring distilleries Ukraine developed a classification of water, on the grounds of total mineralization, hardness, alkalinity, oxidation, the presence of iron, manganese, toxic contaminants, as well as its technological schemes based on standardized cleaning and conditioning treatment of different group. Results of research on the use of the active coconut charcoal for cleaning the water-alcohol mixtures, the optimal mode of technological process. It is shown that to guarantee the production of quality beverages must carry out tests on samples of activated carbon selected from each batch. The criteria for assessing the quality of the activated carbon are: - activity of iodine and acetic acid, the amount of surface oxides and alkalinity of water infusion; - the number of mineral elements and dust, as well as the mechanical strength of activated carbon; - catalytic activity of activated carbon, including the rate of formation of aldehydes, the results of sorting processing test in vitro.