Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
31 результатів
Результати пошуку
Документ Гігієна фізичної культури та спорту(2024) Топчієва, Ганна ОлександрівнаУ роботі аналізується охорона та зміцнення здоров'я населення на основі знань та розуміння гігієни. Розглядається дотримання відповідних гігієнічних норм і вимог у процесі занять фізичною культурою та спортомДокумент Роль фізичної культури і спорту в орієнтації здобувачів вищої освіти на здоровий спосіб життя(2024) Топчієва, Ганна ОлександрівнаПроведено аналіз наукової літератури з вивчення проблеми основ здорового способу життя, роль фізичної культури і спорту в орієнтації здобувачів вищої освіти на здоровий спосіб життяДокумент Раціональне харчування як чинник зміцнення здоров’я людини(2024) Топчієва, Ганна Олександрівна; Долиніна, Мила МилківнаДокумент Особливості харчування студентської молоді(2024) Коляденко, Світлана АнаніївнаЗбереження та зміцнення здоров’я, формування здорового способу життя підростаючого та молодого покоління є першочерговим завданням. Адже, міцне здоров’я і висока здатність адаптації до факторів навколишнього середовища – це одна з найбільш важливих умов формування особистісних якостей людини. Вагоме місце у формуванні здорового способу життя людини, зокрема і студентської молоді, займає здорове харчування. Це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах. Харчування – складний процес надходження, перетравлювання, всмоктування і засвоєння в організмі харчових речовин, які необхідні для відновлення його енергетичних витрат, забезпечення процесів побудови та відтворення клітин тіла, регуляції функцій організму.Документ Ціннісне значення фізичної культури і спорту у здоров’язбереженні здобувачів вищої освіти(2023) Топчієва, Ганна ОлександрівнаУ роботі розглядається цінності фізичної культури: сформовані спеціальні знання та переконання, рухові вміння та навички виконання відповідних норм та правил, основні фізичні та спеціальні якості. Володіючи та ефективно використовуючи різні фізичні вправи, людина покращує свій фізичний стан і підготовленість, фізично удосконалюється. The work examines the values of physical culture: formed special knowledge and beliefs, motor skills and skills in the implementation of relevant norms and rules, basic physical and special qualities. By mastering and effectively using various physical exercises, a person improves his physical condition and readiness, improves physicallyДокумент Основні принципи складання добового раціону харчування спортсменів. Залежність раціону від тренувального режиму та виду спорту.(2019) Коробка, Юлія Володимирівна; Долиніна, Мила МилківнаСучасний рівень розвитку спорту характеризується високим навантаженням на різні фізіологічні системи організму людини, що зумовлює підвищену інтенсивність в них обміну речовин. Під час фізичного навантаження значно прискорюються метаболічні процеси, які обумовлюють підвищену потребу організму спортсменів у енергії та поживних харчових речовинах. Велике значення має вибір режиму харчування та кількості спожитої їжі, раціональної до витрат енергії та потреб організму. The current level of sports development is characterized by a high load on various physiological systems of the human body, which leads to an increased intensity of metabolism in them. During physical activity, metabolic processes are significantly accelerated, which cause an increased need for energy and nutrients in the athletes' body. Of great importance is the choice of diet and the amount of food consumed, rational to energy expenditure and the needs of the body.Документ Харчування під час змагань і вперіод після змагань(2019) Коробка, Юлія Володимирівна; Долиніна, Мила Милківна. Актуальним питанням для спортсменів є режим харчування і правильний раціон під час змагань і після них. Це все, в основному, визначається видом спорту і метою, яку необхідно досягнути. An urgent issue for athletes is the diet and proper diet during and after competitions. This is all mainly determined by the sport and the goal to be achieved.Документ Ообливості харчування в різних кліматичних умовах(2019) Коробка, Юлія Володимирівна; Долиніна, Мила МилківнаДуже важливим фактором для підбору харчування спортсмена є кліматичні умови. Характер і режим харчування можуть змінюватися в залежності від кліматичних умов.A very important factor for the selection of nutrition for an athlete is climatic conditions. The nature and diet may vary depending on climatic conditions.Документ Режим харчування в тренувальні дні(2019) Коробка, Юлія Володимирівна; Долиніна, Мила МилківнаФізичні та нервово-психічні навантаження на організм спортсмена під час тренувань та змагань є значно вищими, ніж на організм звичайної людини в умовах повсякденної діяльності. При занятті спортом усі метаболічні процеси проходять інтенсивніше, і організм потребує більше енергії і поживних речовин, тому правильно підібране харчування - один з найважливіших засобів підвищення працездатності та відновлення організму спортсменів. Physical and neuropsychic loads on the athlete's body during training and competitions are much higher than on the body of an ordinary person in the conditions of daily activities. When playing sports, all metabolic processes are more intensive, and the body needs more energy and nutrients, so properly selected nutrition is one of the most important means of improving performance and restoring the body of athletes.Документ Фізична культура як засіб профілактики захворювань молоді під час навчання(2023) Топчієва, Ганна ОлександрівнаВиявлено основні причини захворювань та розладів здоров’я молоді під час навчання. Визначено засоби фізичної культури, спрямовані на профілактику психосоматичних розладів здобувачів освіти залежно від характеру їх захворювань. The main causes of diseases and health disorders of young people during education have been revealed. Means of physical culture aimed at prevention of psychosomatic disorders of students depending on the nature of their diseases have been determined.