Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 13
  • Ескіз
    Документ
    Influence of vacuum cooling method on quality indices of bread
    (2021) Kozak, Oleksandr; Nazarenko, Ivanna; Desyk, Mykola; Telychkun, Yuliya; Telychkun, Volodymyr
    The method of vacuum cooling allows to cool the bread quickly, reduce the production area for cooling, to provide sterile process conditions. The influence of cooling modes on the quality of wheat bread was studied. The bread was cooled under a vacuum of 4–6 kPa, the rate of pressure reducion varied from 2 to 8 kPa/s. Structural and mechanical properties of bread were determined by the method of penetration. The critical rate of pressure drop was 4.5 kPa/s, at higher speeds the structure of the bread is destroyed, the crust is separated from the crumb. Bread cooled under vacuum stimulates freshness (elasticity) longer than after the usual, natural method of cooling.
  • Ескіз
    Документ
    Gas permeability of bread
    (2020) Desyk, Mykola; Kozak, Oleksandr; Telychkun, Volodymyr; Nazarenko, Ivanna
    Тhe article presents the results of research of the permeability crust and central layers of bread products by gas, produced and transported from the workpiece to the environment during the vacuum cooling. The results can be used to determine the modes in which the vacuum provided the integrity of workpiece.
  • Ескіз
    Документ
    Експериментальна установка для дослідження вакуум-випарного охолодження хлібобулочних виробів після випікання
    (2020) Козак, Олександр Сергійович; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович
    Перспективним способом охолодження виробів вважається вакуум-випарне охолодження, оскільки до його переваг відносять швидкість процесу охолодження, компактність обладнання та позитивний вплив на якісні показники продукції. Проте як свідчать літературні дослідження даний спосіб охолодження мало досліджений. З метою дослідження основних параметрів вакуум-випарного охолодження хлібобулочних виробів розроблена експериментальна установка.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження вакуумного охолодження хліба
    (2019) Червоний, Валентин; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович
    Проведено дослідження процесу вакуумного охолодження хліба, для дослідження процесів охолодження хліба в умовах вакууму нами створена експериментальна установка, що включає: вакуум-камеру, вакуум насос, конденсатор, прилади регулювання та контролю.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості охолодження хліба після випікання
    (2019) Сташенко, Микола; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович
    Виконано дослідження процесу охолодження хліба на кулерах та зроблено аналіз ефективності їх використання. В результаті проведених досліджень встановлено закономірності зміни температури та маси хліба, та його якості під час охолодження.
  • Ескіз
    Документ
    Research of vacuum cooling of bread
    (2019) Chervonyi, Valentyn; Telychkun, Volodymyr; Desyk, Mykola
    The application of the vacuum bread cooling method is expanding, and this method makes it possible to reduce the cooling time, reduce the cost of equipment and production space. To study the processes of cooling the bread under vacuum, we have created an experimental installation
  • Ескіз
    Документ
    Вплив вакуумного способу охолодження на якісні показники батону
    (2021) Козак, Олександр Сергійович; Назаренко, Іванна; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович
    Використання вакуумного охолодження хліба - вирішення проблем часу охолодження, зменшення енергоспоживання та виробничих площ, необхідних для охолодження готової продукції, дає можливість автоматизувати процес охолодження, а в деяких аспектах, і поліпшення якості готової продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Вакуумний спосіб охолодження хліба та його вплив на якісні показники батону
    (2022) Козак, Олександр Сергійович; Назаренко, Іванна; Десик, Микола Григорович; Теличкун, Володимир Іванович
    Досліджено процес вакуумного охолодження хліба на прикладі батону із пшеничного борошна вищого ґатунку масою 0,5 кг. Дослідження процес вакуумного охолодження проводились за допомогою експериментальної установки для вакуумного охолодження хліба, вплив вакуумного охолодження визначалося методом перетрації.
  • Ескіз
    Документ
    Зміна вологості бісквітних виробів при вакуум-випарному охолодженні
    (НУХТ, 2018) Яценко, Дмитро Олегович; Теличкун, Володимир Іванович; Десик, Микола Григорович
    Охолодження бісквітного напівфабрикату в умовах розрідження при тиску 3 кПа призводить до отримання бісквітних напівфабрикатів належної якості та з відповідними показниками вологості. Cooling of the biscuit semi-finished product under conditions of dilution at a pressure of 3 kPa leads to the receipt of biscuit semi-finished products of the proper quality and with the corresponding humidity indexes.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи інтенсифікації вологовіддачі та зниження енерговитрат під час охолодження сухарних виробів
    (2013) Горбач, О. М.; Десик, Микола Григорович
    Використання вакуумного охолодження сухарних виробів дозволяє знизити затрати енергії до 16 % і на 25 % скоротити тривалість процесу випікання-сушіння та охолодження виробів. The use of vacuum cooling rusks products can reduce energy costs up to 16% and 25% reduction in the duration of the baking, drying and cooling products.