Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Сливочное масло с добавкой из семян льна
    (2010) Махонина, Марина Юрьевна; Рашевская, Тамара Алексеевна
    В НУХТ разработан новый вид сливочного масла с добавкой из семян льна. A new type of butter with flaxseed additives was created.
  • Ескіз
    Документ
    Формирование поверхностей раздела в наноструктуре сливочного масла с функциональными растительными добавками
    (2011) Рашевская, Тамара Алексеевна
    Методом электронной сканирующей микроскопии впервые изучена наноструктура сливочного масла. By electron scanning microscopy first studied nanostructure butter.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження теплофізичних властивостей вершкового масла збагаченого порошками моркви
    (2007) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    Наведено результати досліджень впливу добавок порошків моркви кріогенного та холодного розпилювального сушіння на фазові перетворення груп гліцеридів кристалічної жирової фази вершкового масла як свіжовиготовленого так і при зберіганні.
  • Ескіз
    Документ
    The influence of inulin additive in the water composition during the processing of butter
    (1998) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Bobrovnik, Leonid; Goyko, Iryna
    The researches of water phase state in butter with inulin additive were carried out. The results stated that inulin additive increased the amount of closely linked adsorptional moisture in butter.
  • Ескіз
    Документ
    Самоорганизация наноструктуры многокомпонентных жиросодержащих систем пищевых продуктов
    (2007) Рашевская, Тамара Алексеевна
    Проведены комплексные исследования формирования наноструктуры сливочного масла. Впервые методом электронно-позитронной анигиляции в молочном жире обнаружены нанопоры г ~ 0,22-0,56 нм, которые являются центрами формирования наночастиц влаги. Complex researches of butter nanostructure formation were done. using the method of electron-positron annihilation were find nanopores in structure.
  • Ескіз
    Документ
    The role of water phase in formation of microstructure of butter with red beet powder additive
    (1998) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Simahina, Galina; Pryadko, Nikolai; Goyko, Iryna; Tobilevich, N.
    Electron microscopic investigation stated that saccharose contained in beet powder favoured the formation of cell structure on the edge of water and fat phase, and increased the mechanical strength of fat globule cover. This fact provided the formation of granular structure and plastic consistence butter with beet powder additive.
  • Ескіз
    Документ
    The perspective of inulin use in butter industry
    (1997) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Bobrovnik, Leonid; Grinenko, I. A.
    The purpose of the work is to study the expedience and perspectivity to use inulin in the production of butter and its analogues.Метою роботи є вивчення доцільності та перспективності використовувати інулін у виробництві вершкового масла та його аналогів.
  • Ескіз
    Документ
    Electro-microscopic investigations of the structure of butter with inulin
    (1997) Rashevska, Tamara
    Electro-microscopic investigations exposed the inulin's influence on the microstructure, its role in the formation of butter's plastically consistency.
  • Ескіз
    Документ
    Microbiological researches of a butter with inulin
    (2004) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Grinenko, Irina; Homichak, Lubomir
    In NUFT the technology of a butter with inulin is developed and microbiological studies done. В НУХТ розроблено технологію вершкового масла з інуліном і ослідженого його мікробіологічні показники.
  • Ескіз
    Документ
    Micstructure of multicomponent in water inulin solusions
    (2004) Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Rashevska, Tamara; Tasenko, Evgenia
    Studied formation of a microstructure of water solutions inulina, chicory, fructose and their mixes in a water phase. Досліджено формування мікроструктури водного розчину інуліну, цикорію, фруктози та їх суміші у водній фазі. Исследовано формирование микроструктуры водного раствора инулина, цикория, фруктозы та их смеси в водной фазе.