Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 18
  • Ескіз
    Документ
    Безпека праці при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів
    (2024) Клименко, Максим Андрійович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Розглянуто умови праці працівників при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів. Зазначено необхідність координації дій та зусиль науковців й виробників щодо розробки та виробництва безпечних, ефективних засобів індивідуального захисту з використанням доступних технологій, враховуючи екологічну складову.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив пилу прянощів і спецій на працівників кухні
    (2020) Шебеда, Анна Андріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Динамічний розвиток закладів харчування потребує постійного оновлення та розроблення нових страв. Майже кожна страва основної кухні відбувається з використанням прянощів, приправ та спеції. У роботі визначено небезпечні фактори у повітрі робочої зони працівників кухні, що використовують прянощі, приправи та спеції для виготовлення страв. Ідентифіковано заходи і засоби захисту здоров’я працівників закладу ресторанного господарства. The dynamic development of restaurants requires constant updating and development of new dishes. Almost every main course dish is made using seasonings and spices. The paper identifies hazards in the air of the work area of kitchen workers who use seasonings and spices for cooking. Measures and means to protect the health of restaurant employees have been identified.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив на працівників кав'ярні речовини, що утворюються при смаженні кави
    (2020) Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У роботі наведено результати дослідження стану повітря на робочих місцях у закладі ресторанного господарства з виробництва кави меленої. Формування ароматичних компонентів кави відбувається саме під час обсмажування. Аромат складається з складної суміші летючих сполук. Основні класи ароматичних сполук: сірковмісні сполуки (тіоли, тіофени, тіазоли), піразини, пірідини, піроли, оксазоли, фурани, альдегіди та кетони. Було визначено, що пил та ароматичні речовини, навіть в незначній кількості, викликають серйозні порушення здоров’я працівників. The paper presents the results of a study of the air in the workplace in a restaurant for the production of ground coffee. The formation of aromatic components of coffee occurs during roasting. The aroma consists of a complex mixture of volatile compounds. The main classes of aromatic compounds: sulfur-containing compounds (thiols, thiophenes, thiazoles), pyrazines, pyridines, pyrroles, oxazoles, furans, aldehydes and ketones. Dust and fragrances, even in small amounts, have been found to cause serious health problems to workers.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека на робочому місці у закладах ресторанного господарства в умовах коронавіруса (COVID-19)
    (2020) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена Костянтинівна
    У даній роботі було проаналізовано законодавчі нормативні документи щодо дій роботодавців зі створення здорових і безпечних умов праці у закладах ресторанного господарства. Визначено, що з метою запобігання та управління ризиками поширення COVID-19 на робочому місці роботодавцям необхідно вжити заходів щодо збереження життя та здоров'я працівників шляхом створення ряду заходів упередження розповсюдження інфекції. The paper has analyzes the legislative regulations on the actions of employers to create healthy and safe working conditions in restaurants. It is determined that in order to prevent and manage the risks of the spread of COVID-19 in the workplace, employers need to take measures to save the lives and health of workers by creating a number of measures to prevent the spread of infection.
  • Ескіз
    Документ
    Використання алергенів у хлібопекарській промисловості
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека повітря робочої зони при виробництві кави
    (2019) Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Досить популярним методом збільшення кількості відвідувачів закладів харчування є залучення відвідувача спостерігати за повним циклом приготування продукту. Така методика стає популярною і при приготуванні кави. Все більше власників кафе і ресторанів переходять на виробництво власної кави. Мета дослідження: визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві кави меленої та ідентифікувати заходи і засоби захисту здоров’я працівників підприємства. A fairly popular method of increasing the number of visitors to food establishments is to attract a visitor to observe the full cycle of product preparation. This technique is becoming popular in the preparation of coffee. More and more owners of cafes and restaurants are switching to the production of their own coffee. The purpose of the study: to determine the hazards in the air of the working area during the production of ground coffee and to identify measures and means of protecting the health of employees.
  • Ескіз
    Документ
    Імплементація міжнародної концепції "VISION ZERO" в систему управління охороною праці
    (2019) Володченкова, Наталія Валеріївна
    Матеріалами дослідження були законодавчі акти, що стосуються організації системи управління охороною праці, діяльності підприємств у сфері охорони праці та промислової безпеки в Україні та міжнародні концепції, директиви та програми з безпеки та гігієни. Концепцією "Vision Zero" пропонується програма з якісно новим підходом до організації профілактики, який об’єднує три напрямки – безпека, гігієна праці і благополуччя працівників на всіх рівнях виробництва. Основна ідея концепції Vision Zero полягає в тому, що у всіх нещасних випадків на виробництві та профзахворювань є причина, а значить, їх можна запобігти. Ця програма відзначається гнучкістю та може бути адоптована до конкретних вимог будь-якого виробництва в будь-якій державі.
  • Ескіз
    Документ
    Охорона праці людей з обмеженими можливостями
    (2018-04) Ренке, Данило Олексійович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У роботі проведено аналіз нормативних документів, що стосуються осіб з інвалідністю. Державна політика соціального захисту осіб з інвалідністю включає в себе низку заходів, зокрема створення умов для інтеграції таких осіб до активного суспільного життя. Законодавство вимагає від підприємств не тільки створювати для працевлаштування таких осіб робочі місця, але й вживати додаткових заходів безпеки праці, які відповідають специфічним особливостям цієї категорії працівників. The paper analyzes the regulations relating to persons with disabilities. State policy of social protection of persons with disabilities includes a number of measures, including the creation of conditions for the integration of such persons to an active social life. The law requires companies not only create employment for such people jobs, but also take additional safety measures that meet the specific features of this category of workers.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення у сфері охорони праці жінок
    (2018-04) Іванов, Олександр Андрійович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Збільшення безробіття змушує жінок йти на заборонені їм професії, нелегально, за меншу зарплату, без соціальних пакетів, пільг і інших пунктів. У даній роботі проаналізовано нормативні документи у галузі захисту трудових прав і збереження здоров'я жінок на виробництві. Скасування заборони на використання праці жінок на роботах зі шкідливими і небезпечними умовами праці може підвищити відсоток порушень репродуктивного здоров’я. Необхідно збільшувати проінформованість жінок про наслідки, вплив та шкоду їхньому здоров'ю на заборонених для них професіях.
  • Ескіз
    Документ
    Упередження виникнення психофізіологічних факторів
    (2017-03) Устименко, Ольга Михайлівна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі проаналізовано основні психофізіологічні фактори впливу на працівників готельно-ресторанного бізнесу та наведено методику розрахунку ефективності, безпомилкової роботи та інтенсивність можливих помилок працівника внаслідок дії втоми. The paper analyzes the main physiological impacts on workers, hotel and restaurant business and given method of calculation efficiency, error-free work and intensity of possible errors as a result of worker fatigue.