Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Вплив на працівників кав'ярні речовини, що утворюються при смаженні кави
    (2020) Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У роботі наведено результати дослідження стану повітря на робочих місцях у закладі ресторанного господарства з виробництва кави меленої. Формування ароматичних компонентів кави відбувається саме під час обсмажування. Аромат складається з складної суміші летючих сполук. Основні класи ароматичних сполук: сірковмісні сполуки (тіоли, тіофени, тіазоли), піразини, пірідини, піроли, оксазоли, фурани, альдегіди та кетони. Було визначено, що пил та ароматичні речовини, навіть в незначній кількості, викликають серйозні порушення здоров’я працівників. The paper presents the results of a study of the air in the workplace in a restaurant for the production of ground coffee. The formation of aromatic components of coffee occurs during roasting. The aroma consists of a complex mixture of volatile compounds. The main classes of aromatic compounds: sulfur-containing compounds (thiols, thiophenes, thiazoles), pyrazines, pyridines, pyrroles, oxazoles, furans, aldehydes and ketones. Dust and fragrances, even in small amounts, have been found to cause serious health problems to workers.
  • Ескіз
    Документ
    Використання алергенів у хлібопекарській промисловості
    (2019) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У хлібопекарській промисловості використовується широкий спектр основної і додаткової сировини, що належить до алергенів. Метою було дослідити та визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві хлібо-булочних виробів та їх вплив на працівників. З метою збереження здоров’я працівників слід мінімізувати безпосередній контакт співробітників із сировиною шляхом технічного переоснащення виробничого обладнання (використання автоматичних дозувальних станцій), проводити санітарну обробку приміщень відповідно графіку, робити перерви в роботі тощо. The baking industry uses a wide range of allergen-related primary and secondary raw materials. The purpose was to investigate and determine the hazardous factors in the air of the work area in the production of bakery products and their impact on employees. In order to maintain the health of employees, the direct contact of employees with raw materials should be minimized through technical re-equipment of production equipment (use of automatic metering stations), sanitary treatment of premises according to schedule, interruptions in work, etc.
  • Ескіз
    Документ
    Безпека повітря робочої зони при виробництві кави
    (2019) Туз, Тетяна Сергіївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Досить популярним методом збільшення кількості відвідувачів закладів харчування є залучення відвідувача спостерігати за повним циклом приготування продукту. Така методика стає популярною і при приготуванні кави. Все більше власників кафе і ресторанів переходять на виробництво власної кави. Мета дослідження: визначити небезпечні фактори в повітрі робочої зони при виробництві кави меленої та ідентифікувати заходи і засоби захисту здоров’я працівників підприємства. A fairly popular method of increasing the number of visitors to food establishments is to attract a visitor to observe the full cycle of product preparation. This technique is becoming popular in the preparation of coffee. More and more owners of cafes and restaurants are switching to the production of their own coffee. The purpose of the study: to determine the hazards in the air of the working area during the production of ground coffee and to identify measures and means of protecting the health of employees.