Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення систем керування транспортними засобами з використанням технології AUTOSAR(2024) Беценко, Назар Олегович; Костіков, Микола ПавловичДокумент ChatGPT as a tool to develop students’ communicative competence in english(2024) Nikitenko, Olga; Malyk, YulianaLearning in the age of digital technology has become many times easier and more accessible than ever before. With the help of advanced technology, individuals seeking to improve their language skills can now practice and engage with artificial intelligence (AI) coaches. It is common knowledge that he main goal of learning a foreign language is the formation of students’ communicative competence which means the development of skills and mastery of the language as a means of intercultural communication. These skills can be constantly developed and improved by using such a tool as ChatGPT.Документ Маркетинг та штучний інтелект(2023) Бєлова, Тетяна ГеннадіївнаОбґрунтовано необхідність пристосування маркетингу відповідно до тих умов, які супроводжують розвиток суспільства. Перелічені стадії розвитку виробництва і продукту, через які пройшов маркетинг. Наголошено на тому, що XXI століття характеризується розвитком комп’ютерних технологій, які змінили підходи до застосування маркетингових інструментів та проведення маркетингових досліджень. Надано визначення штучного інтелекту. Продемонстровані можливості штучного інтелекту у маркетингу та маркетингових дослідженняхДокумент Benefits and risks of implementing artificial intelligence in education(2023) Forostiuk, Oleh; Forostiuk, InnaДокумент Використання ChatGPT у навчанні на технічних спеціальностях(2023) Москаленко, Олексій Сергійович; Грибков, Сергій ВіталійовичОднією з новітніх і найбільш вдалих розробок у сфері штучного інтелекту є ChatGPT. Під час дослідження роботи чат-боту було виявлено, що із завданнями технічного і математичного спрямування технологія надає досить повні відповіді та ґрунтовні консультації., що може бути корисним для студентів технічних спеціальностей, але його слід використовувати в поєднанні з іншими методами навчання аби надана інформація дійсно була точною й актуальноюДокумент Оцінка якості вершкового масла на основі карт Кохонена(2022) Криворучко, Олена Володимирівна; Костюк, Юлія Володимирівна; Самойленко, Юлія ОлександрівнаДокумент Використання штучного інтелекту для проєктування рецептур хлібних виробів(2023) Махинько, Валерій Миколайович; Нестеренко, Іван ВасильовичХлібопекарська галузь, випускаючи продукти традиційного повсякденного вживання, водночас є однією з найбільш консервативних. На ринку постійно з’являються нові види сировини та добавок, але розроблення нових рецептур відбувається традиційним способом за результатами пробних випікань. При цьому технологічно виправдане рішення не завжди є оптимальним з позиції харчової цінності (і навпаки). Метою роботи є розгляд можливостей та перспектив використання елементів штучного інтелекту (ШІ) в хлібопеченні на прикладі інших галузей харчової промисловості, вивчення спроможності ШІ до аналізу та оцінювання (категоризації) вже існуючих рецептур хлібних виробів. Показано можливість і перспективність використання елементів ШІ у хлібопекарській галузі. Створена база може бути використана для проєктування нових хлібобулочних виробів із заданим рецептурним складом, а також (після доопрацювання) — для моделювання виробів, що матимуть заданий хімічний склад чи біологічну цінність. Enterprises of bread baking sector produce traditional everyday products and, at the same time, this sector remains one of the most conservative ones. There are always new types of raw materials and additives on the market, but new recipes are developed traditionally based on the results of test baking. However, a technologically justified solution is not always optimal regarding nutritional value. The purpose of this work is consideration of the possibilities and prospects of using elements of artificial intelligence (AI) in bread baking based on examples from other sectors of the food industry and study the AI’s ability to analyze and evaluate (categorise) existing recipes of bread products. The work showed the possibility and viability of using AI elements in the baking industry. The database can be used to design new bakery products with specified recipe composition and (after improvement) to model applications with specified chemical composition or biological value.Документ Сучасні АІ-технології в ритейлі(2022) Данкеєва, Оксана МиколаївнаВ тезах доповіді наведено характеристику деяких сучасних АІ-технологій, які дозволяють ритейлу передбачати попит на товари, визначати поведінку та вподобання споживачів, а отже, бути більш клієнтоорієнтованими, своєчасно забезпечувати ритейл оптимальними запасами, оперативно приймати дієві управлінські рішення, успішно працювати у конкурентному середовищі.Документ Вплив штучного інтелекту на ефективність бізнесу(2022) Скопенко, Наталія СтепанівнаУ сучасному світі традиційні процеси та застарілі технології замінюються інтелектуальними пристроями, автоматизованими машинами та передовими формами обчислень. Значна кількість суб’єктів бізнесу прагнуть досягти інноваційної переваги в галузі штучного інтелекту: вивчають передову технологію, впроваджують ті чи інші інструменти в оперативну діяльність. Фірми, котрі не можуть розробляти або впроваджувати успішні продукти та послуги штучного інтелекту, ризикують зменшити ефективність та конкурентоспроможність, втратити частку на вітчизняному та світовому ринку. In the modern world, traditional processes and outdated technologies are being replaced by smart devices, automated machines and advanced forms of computing. Many businesses are striving to achieve an innovative edge in the field of artificial intelligence: they are exploring advanced technologies and implementing certain tools in their operations. Firms that fail to develop or implement successful AI products and services risk losing efficiency and competitiveness, as well as market share in domestic and global markets.Документ Вплив цифровізації на діяльність компаній(2022) Євсєєва-Северина, Ірина Василівна; Скопенко, Наталія СтепанівнаСучасні умови господарювання українських компаній ускладняються кризовими явищами. Виклики сьогодення призвели до потреби їх швидкої адаптації до змін динамічного зовнішнього середовища. Цифровізація (діджиталізація) робочих процесів стала необхідністю для забезпечення подальшого ефективного функціонування компаній. Вона сприяє автоматизації виробництва, створенню продуктів і послуг, заснованих на цифрових технологіях, переходу в онлайн всієї комунікаційної діяльності компанії, що підвищує її цінність. Перебудова бізнес-процесів викликає необхідність розгляду можливих варіантів та обґрунтуванню раціональних рішень ведення бізнесу. The current business environment of Ukrainian companies is complicated by the crisis. The challenges of today have led to the need for them to quickly adapt to changes in the dynamic external environment. Digitalisation of business processes has become a necessity to ensure the continued efficient operation of companies. It helps automate production, create digital-based products and services, and move all communication activities online, which increases the company's value. The restructuring of business processes necessitates consideration of possible options and justification of rational business decisions.