Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Крафтове пивоваріння з використанням замінників солоду
    (2023) Романова, Зоряна Миколаївна; Остапенко, Яна Миколаївна
    Щоб із зерен злаків отримати ферментоване сусло, необхідні ферменти для руйнування клітинних стінок, вивільнення амінокислот і розщеплення крохмалю до зброджуваних цукрів. Для приготування пива з дуже невеликою кількістю солоду (для економії вартісного солоду) ячмінь, кукурудза і пшениця є дуже гарним вибором для заміни частки солоду, оскільки: містять бета-амілазу та пептидазу; можуть задаватись в заторний чан безпосередньо, оскільки ячмінний і пшеничний крохмаль має низьку температуру клейстеризації; мають оболонки, що забезпечує гарну фільтрацію на фільтр-чані.
  • Ескіз
    Документ
    Influence of buckwheat malt on beer properties
    (2020) Parkhomenko, Anastasia; Mukoid, Roman
    The prospects of using buckwheat malt for the production of low-gluten beer are shown. Gluten is absent in such cereals as buckwheat and rice, and in other cereals the amount of gluten is: corn 80 ppm, barley 151 ppm, wheat 162 ppm. Therefore, for the preparation of low-gluten beer buckwheat malt and barley malt are recommended
  • Ескіз
    Документ
    Пророщене зерно - неоціненний скарб
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна; Бондар, Володимир Іванович
    Досліджено процеси, що відбуваються в зерні під час пророщення. Описано позитивний вплив на здоров’я людини. The processes occurring in the grain during germination were studied. A positive effect on human health has been described.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив способів сушіння ячменю на якість солоду
    (2022) Ротаєнко, Богдан Олександрович; Якобчук, Роман Леонідович
    Визначено вплив способів сушіння ячменю на основні його показники. Встановлено збільшення енергії та здатності зерна до проростання при сушінні його у шахтній сушарці. Introduced in the use of methods for drying barley on the main indicators. An increase in the energy and zdatnost of grain to germination with dryness in mine dryer has been established.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність лущення ячменю при різній тривалості процесу та різному навантаженні на обладнання
    (2017) Чорний, Валентин Миколайович; Христенко, Вікторія Вікторівна; Харченко, Євген Іванович
    Наведено методику исследований та показники якості ячменю. Показано вплив тривалості лущення та коефіцієнту завантаження лущильника на індекс лущення ячменю. The research methodology and quality indicators of barley are presented. The influence of the peeling duration and the coefficient of the peeling load on the peeling index is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив навантаження, крупності та вологості зерна ячменю на ефективність його лущення
    (2017) Чорний, Валентин Миколайович; Харченко, Євген Іванович
    Наведено результати досліджень впливу навантаження, крупності зерна та тривалості процесу на ефективність лущення за різної вологості ячменю у лабораторному голендрі. Показано нелінійну залежність ефективності лущення за вказаних факторів. The results of the study of the influence of load, grain size and duration of the process on the peeling efficiency at different moisture content of barley in a laboratory peeler are presented. Shown is a nonlinear dependence of the peeling efficiency under the indicated factors.
  • Ескіз
    Документ
    Лущення зерна ячменю різної вологості
    (2018) Чорний, Валентин Миколайович; Христенко, Вікторія Вікторівна; Харченко, Євген Іванович
    Проведені дослідження показали, що вологість має значний вплив на ефективність лущення зерна ячменю. Чим сухіше зерно тим краще відбувається його лущення при усіх інших незмінних параметрах процесу. Цей характер має лінійну залежність і може легко моделюватися. Studies have shown that moisture has a significant impact on the efficiency of sheling barley grain. The worse the grain is, the better the sheling of it occurs with all other unchanged process parameters. This character has a linear dependence and can be easily modeled.
  • Ескіз
    Документ
    Використання клітковини у рецептурах комбінованих посічених напівфабрикатів
    (2018) Кущ, Руслана Вікторівна; Топчій, Оксана Анатоліївна
    Тези містять результати досліджень функціонально-технологічних властивостей посічених напівфабрикатів з частковою заміною м’ясної сировини на рослинні добавки, а саме клітковину пшениці, ячменю та рису. The theses contain the results of research of functional and technological properties of minced semi-finished products with a partial replacement of meat raw materials with plant additives, namely, cellulose of wheat, barley and rice.
  • Ескіз
    Документ
    Виготовлення січених напівфабрикатів збалансованих продуктами перероблення зернових
    (2018) Мехед, Галина Сергіївна; Гончаренко, Таїса Юріївна; Топчій, Оксана Анатоліївна
    Тези містять результати досліджень щодо можливості розширення асортименту та удосконалення технології січених напівфабрикатів шляхом використання продуктів переробки зернових, таких як льон, овес, рис та ячмінь. The abstracts contain the results of research on the possibility of expanding the range and improving the technology of cut down semi-finished products by using cereal processing products such as flax, oats, rice and barley.
  • Ескіз
    Документ
    Підбір і раціональне використання різних сортів ячменю у виробництві пива
    (2000) Шубенко, Анна Назарівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович
    Досліджено зразки перспективних сортів ячменю для використання у пивоваріння. The samples of promising barley varieties for use in brewing.