Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
38 результатів
Результати пошуку
Документ Identification the falsification of butter by fluorescent method(2016-05) Ganechko, Marina; Petrusha, OksanaIn this paper, a method is given for determining the falsification of butter by vegetable fats, which involves the use of digital technology and in luminescent illumination of a sample identifying points with a certain value of the color coordinates.Документ Отримання вершкового масла оздоровчого призначення(2017) Гаврилова, Ірина Володимирівна; Башта (Шеремет), Алла ОлексіївнаВ роботі запропоновано для отримання вершкового масла оздоровчого призначення в якості функціональних збагачувачів таку рослинну сировину, як насіння льону та базилік. The paper proposed for recreational purposes butter oil as dresser functionality such vegetable raw materials as flax seeds and basil.Документ Метод комп’ютерного люмінесцентно-колориметричного визначення фальсифікації вершкового масла(Херсонський національний технічний університет, вид-во ПП Вишемирський В. С., 2016) Петруша, Оксана Олександрівна; Ганечко, Марина ЄвгенівнаУ роботі приведений спосіб визначення фальсифікації вершкового масла рослинними жирами, який передбачає використання цифрової техніки і при люмінесцентному освітленні зразку ідентифікації пікселів із певним значенням колірних координат. In this paper, a method is given for determining the falsification of butter by vegetable fats, which involves the use of digital technology and in luminescent illumination of a sample identifying points with a certain value of the color coordinates.Документ Технологія збагачення вершкового масла порошком із моркви(2011) Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана МиколаївнаРозроблено технологію збагачення вершкового масла, яка передбачає введенням до його складу поліфункціональної добавки порошку із моркви під час гомогенізації готового продукту. The thesis is devoted to development the technology of butter enrichment by introducing carrot powder (a polyfunctional additive) during the product’s homogenization in butter’s composition.Документ Виробництво вершкового масла, збагаченого рослинною клітковиною(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Хижняк, Ольга Олександрівна; Філенко, АльонаВ даній статті йде мова про користь та необхідність споживання молочних продуктів для нормального функціонування організму людини на прикладі вершкового масла, яке несе в організм білки, рослинні жири, вітаміни, незамінні амінокислоти та мінеральні речовини. Широку популярність в наш час набуло використання клітковини з рослинної сировини у якості збагачувача харчових продуктів. Клітковина дуже важлива для нашого організму. Зокрема, корисна для шлунково-кишкового тракту, вона покращує моторику кишечника, виводить холестерин, шлаки і токсини з організму, навіть у профілактиці раку клітковина відіграє велику роль. Додавання клітковини до вершкового масла не тільки зробить продукт корисним, оздоровчим чи функціональним, а й покращить стан здоров’я його споживачів. This article is about the benefits and necessity of consumption of dairy products for the normal functioning of the human body with an example of butter , which carries the body proteins, vegetable oils , vitamins, essential amino acids and minerals. The widespread popularity nowadays acquired using cellulose from plant material as food enrichers. Fiber is very important for our body. In particular, useful for the gastrointestinal tract, it improves intestinal motility, removes cholesterol, toxins from the body, even in the prevention of cancer it plays an important role. Adding fiber to the butter will not only make the product useful, wellness or functional, but also improve the health of its consumers.Документ Наноструктура і властивості функціональних видів вершкового масла з рослинними харчовими добавками(2012) Рашевська, Тамара Олексіївна; Іванов, Сергій ВіталійовичРозроблено вершкове масло з рослинними добавками функцыонального призначення ідосліджено його наноструктуру. A new type of butter was created. Butter nanostructure was studied.Документ Сливочное масло с добавкой из семян льна(2010) Махонина, Марина Юрьевна; Рашевская, Тамара АлексеевнаВ НУХТ разработан новый вид сливочного масла с добавкой из семян льна. A new type of butter with flaxseed additives was created.Документ Формирование поверхностей раздела в наноструктуре сливочного масла с функциональными растительными добавками(2011) Рашевская, Тамара АлексеевнаМетодом электронной сканирующей микроскопии впервые изучена наноструктура сливочного масла. By electron scanning microscopy first studied nanostructure butter.Документ Вплив лляної олії на формування мікроструктури суспензії добавки із насіння льону(2011) Махоніна, Марина Юріївна; Рашевська, Тамара ОлексіївнаНа кафедрі технології молока і молочних продуктів Національного університету харчових технологій розроблено новий вид вершкового масла оздоровчого призначення з добавкою із насіння льону, яка вноситься в масло у вигляді її суспензії в маслянці. At the Department of Technology of milk and milk products of National University Food Technology developed a new type of butter with the addition of flaxseed, which is brought into the butter in the form of a suspension.Документ Вплив добавки з насіння льону на структуру та консистенцію вершкового масла(2009) Махоніна, Марина Юріївна; Українець, Анатолій Іванович; Рашевська, Тамара ОлексіївнаДосліджено вплив добавки з насіння льону на структуру та консистенцію вершкового масла. The effect of flax seed additive on the structure and consistency of butter was investigated.