Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив насіння льону на бродіння тіста(2020) Бондаренко, Юлія Вікторівна; Андронович, Галина МихайлівнаДослідження впливу насіння льону на процес бродіння в дослідних зразках тіста з додаванням 15 % цілого та 20 % подрібненого насіння льону проводили за кількістю виділеного вуглекислого газу за 5 годин бродіння тіста та аналізу динаміки його виділення. Контрольним був зразок тіста без додання насіння льону. Встановлено, що протягом 5 годин бродіння у тісті контрольного зразка накопичення вуглекислого газу становило 1075 см3 /100 г тіста, а в зразках з цілим та подрібненим насінням льону – 1100 та 1275 см3 /100 г тіста відповідно. Це свідчить, що внесення цілого насіння льону практично не впливає на загальне виділення діоксиду вуглецю у тісті, а у разі внесення подрібненого насіння льону кількість виділеного вуглекислого газу зростає на 18,5 %. Аналіз динаміки виділення вуглекислого газу встановлено, що для зразку з цілим насінням льону тривалість бродіння становитиме 90 хв, а для зразків з подрібненим насінням льону – до 60 хв.Документ Вимірювання вміст СО2 у газових напоях(2018) Ігнатьєва, Анна Олександрівна; Іваннікова, Анастасія Дмитрівна; Петруша, Оксана ОлександрівнаПроведено порівняння методів визначення вуглекислого газу у газованих напоях. Запропоновано метод із використання напівпровідникових сенсорів для вимірювання концентрація вуглекислого газу в напої при відкритті. A comparison of methods for determining carbon dioxide in carbonated beverages is made. A method using semiconductor sensors to measure the concentration of carbon dioxide in a beverage when it is opened is proposed.Документ Сучасні методи та способи отримання ефірних олій для косметичної промисловості(2016) Бойко, Марина Іванівна; Подобій, Олена ВалеріївнаДокумент Вплив діоксиду вуглецю в житлових приміщеннях на організм людини(2018) Мостова, Валерія Віталіївна; Накемпій, Олена КостянтинівнаБільшість людей проводять велику частину свого життя в житлових приміщеннях. П'ята частина всіх виявлених в житлі антропотоксинів відноситься до високонебезпечних речовин. При горінні природного газу в пальниках побутових газових плит на кухнях житлових будинків відбувається істотна зміна фізичних і хімічних властивостей повітряного середовища не тільки в приміщеннях кухонь, але і в житлових кімнатах. При відкритому горінні газу в побутових приміщеннях виділяються продукти неповного згорання, найбільш токсичним компонентом яких є оксид вуглецю. Невеликі концентрації їх в повітрі квартир самі по собі не являють великої небезпеки, проте в комбінаціях з СО вони посилюють тяжкість інтоксикації організму. Таким чином, навіть невелика кількість речовин, що забруднюють повітря, викликає несприятливі наслідки, якщо час їх дії достатньо великий. Ці негативні впливи на організм людини позначаються настільки поступово, що їх іноді важко пов'язати з тією причиною, яка їх викликала. Most people spend most of their lives in residential indoors One fifth of all the anthropotoxins found in the home refers to highly hazardous substances. When burning natural gas in burners of household gas cookers in the kitchens of residential buildings is significant change in the physical and chemical properties of the air environment, not only in the premises kitchens, but also in living rooms. At open combustion of gas in domestic premises Allocated products of incomplete combustion, the most toxic component of which is arbon monoxide. Their small concentrations in the air of the apartments themselves are not a big danger, but in combinations with CO they increase the severity of intoxication of the body. Thus, even a small amount of air pollutants produces adverse effects if the time of their action is sufficiently large. These negative effects on the human body are marked so gradually that they are sometimes difficult to associate with the reason that caused them.Документ The influence on capillary diameter solubility of carbon dioxide in water(2016) Prohorov, Alexander; Svitlyk, Andriy; Dolomakin, YuriyThe functional dependence on the influencing factors of carbon dioxide solubility in water.Документ Інновації в технології вакуумної перегонки(2013) Чагайда, Андрій Олегович; Коваль, Ольга Володимирівна; Білик, Олена АнатоліївнаОбмежені об’єми бродильних апаратів призводять до розроблення раціональних технологій для зменшення собівартості продуктів бродіння. Перспективним напрямком розвитку бродильних технологій є стабілізація осмотичних тисків в культуральних середовищах. Одна з можливостей такої стабілізації є суміщення процесів бродіння і перегонки за рахунок вакуумування середовищ, що зменшить витрати на обладнання тобто додаткові бродильні апарати. Limited amounts of fermenters lead to the development of sustainable technologies to reduce the cost of fermentation products. Promising direction of development of fermentation technology is the stabilization of osmotic pressure in the culture media. One possibility is to combine such stabilization processes of fermentation and distillation by vacuum environments will reduce the cost of equipment has more fermenters.Документ Вдосконалення апаратурного оформлення двоступеневої І сатурації(2010) Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир МихайловичНаведено переваги використання механічних очищувачів газових барботерів в ІА сатураторі. Are the advantages of the use of mechanical cleaners gas bubblers in IA saturator.Документ Роль вапна та діоксиду вуглецю в процесах сучасної схеми очищення дифузійного соку(2012) Головіна, Олена ВалеріївнаВ роботі досліджено очисну дію вапняного молока та взаємодії гідроксиду кальцію з нецукрами дифузійного соку в процесах попередньої та основної дефекації і адсорбційного ефекту утвореного карбонату кальцію в умовах І та ІІ сатурації в різних варіантах технологічних схем очищення. In this work the cleansing action of calcium hydroxide interaction with juice non-sugars in the pre-liming and main liming and adsorption effect of calcium carbonate formed in the first and second carbonation in the different technological variants of purification has been research.Документ Енергетичні накопичувальні пристрої на основі розчинених у рідинних фазах газів(2012) Шевченко, Олександр Юхимович; Миколів, Іван МихайловичВикористання енергетичних накопичувальних пристроїв на основі розчинених газів, як носіїв потенціальної енергії, стосується спиртової, пивоварної промисловості, виробництва пива і шампанського. Пропонується бродильний апарат устаткувати циркуляційним контуром з газорозподільчим пристроєм. Це дасть можливість інтенсифікувати процеси масообміну, гомогенізації, бродіння тощо.Документ Удосконалення конструкції циліндрично-конічного бродильного апарата для покращення масообмінних процесів(2012) Лебедєва, О. В.; Миколів, Іван МихайловичДля інтенсифікації процесів масообміну , гомогенізації, бродіння пива, що протікають в циліндрично-конічних бродильних апаратах пропонується їх оснастити циркуляційним контуром з газорозподільчим пристроєм. Це дозволить використати енергетичний потенціал розчиненого у рідині діоксиду вуглецю.