Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Струминний апарат з кавітаційним ефектом
    (2021) Слюсенко, Андрій Михайлович; Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович
    Значна кількість процесів в харчовій, хімічній, фармацевтичній і інших галузях промисловості пов’язані з процесами тепломасообміну в газорідинних системах. Відомі різноманітні способи впливу на технологічні середовища з метою інтенсифікації цих процесів. Нами пропонується гідродинамічний спосіб, як простий та економний, який реалізується в рідинно-газових струминних апаратах (ежекторах). Завдяки простоті конструкції, незначним розмірам, відсутності рухомих елементів та можливості ежекції газу без додаткових затрат енергії такі апарати знаходять все більше використання для проведення процесів сульфітації, сатурації, пастеризації, насичення напоїв діоксидом вуглецю
  • Ескіз
    Документ
    Кавітаційне очищення стічних вод
    (2015) Шпякіна, Анна Ігорівна; Семенова, Олена Іванівна
    Кавітація – утворення в рідині каверн, заповнених газом, парою або їх сумішшю. При кавітаційній обробці рідина піддається потужному енергетичному впливу, який супроводжується появою у рідині напружень розтягу високого градієнту, що зумовлюють руйнування міжмолекулярних зв’язків у рідині та формування із наявних в рідині зародків кавітації кавітаційних бульбашок. Cavitation - the formation of a fluid cavities filled with gas, steam or a mixture thereof. When the cavitation processing of liquid is exposed to strong energy impact, which is accompanied by tension in the liquid high stress gradient, causing the destruction of intermolecular bonds in a liquid and formation of embryos available in liquid cavitation cavitation bubbles.
  • Ескіз
    Документ
    Використання ефекту кавітації у технології пивного сусла
    (2002) Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Галак, Дмитро Георгієвич
    В роботі визначені основні параметри, при яких явище кавітаціі сприяє кращому екстрагуванню та ізомеризації гірких речовий хмелю. In this paper, the basic parameters under which the phenomenon of cavitation promotes better extraction and isomerization of bitter hops material.