Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 22
  • Ескіз
    Документ
    Особливості концентрування суміші в технології сироватко-вершкових сирів
    (2021) Овсієнко, Кіра Володимирівна; Грек, Олена Вікторівна
    Тези присвячені особливостям концентрування суміші в технології сироватко-вершкових сирів. Доведена доцільність концентрування молочної сироватки до 14 % окремо в першому корпусі вакуум-випарної установки, і далі до 42% з КСБУФ в другому та третьому корпусах, або спочатку змішати молочну сироватку і білковий концентрат, а потім концентрувати випаровуванням, оскільки економія тепла буде не значною. Theses are devoted to the features of concentration of the mixture in the technology of whey-cream cheeses. The feasibility of concentrating whey up to 14% separately in the first housing of the vacuum evaporation unit, and then up to 42% with KSBUF in the second and third housings, or to first mix whey and protein concentrate and then concentrate by evaporation, as the heat savings will not be significant, has been proven .
  • Ескіз
    Документ
    Біотехнологічні особливості прямого синтезу аскорбінової кислоти (вітамін С) за використання мікроорганізмів
    (2021) Берзіна, Катерина Євгенівна; Карлаш, Юрій Васильович
    Протягом останніх десятиліть активно ведеться пошук альтернативних шляхів виробництва аскорбінової кислоти, зокрема через питання до екологічності виробництва аскорбінової кислоти при використанні промислового методу. Було припущено, що вільні радикали є посередниками продукування бактерією Xanthomonas campestris MTCC 2286 аскорбінової кислоти. Вільні радикали були індуковані у X. campestris шляхом її обробки HOCl у три етапи. Це дозволило збільшити концентрацію аскорбінової кислоти в культуральній рідині до 20,4 г/л за 50 годин культивування, що в 13,6 разів більше, ніж прямий синтез аскорбінової кислоти дріжджами за умови росту на глюкозі.
  • Ескіз
    Документ
    Роль концентрації та інтеграції у підвищенні конкурентоспроможності підприємств м’ясної промисловості
    (2018) Кутас, Олена Олександрівна
    Посилення інтеграційної взаємодії та формування інтегрованих структур є одним з напрямів підвищення ефективності діяльності в умовах невизначеності впливу зовнішнього середовища та поширення глобалізації. Корпоративне об’єднання підприємств м’ясної промисловості має забезпечувати певні стратегічні пріоритети, які будуть формувати високий рівень конкурентоспроможності підприємств. Strengthening integration interaction and the formation of integrated structures is one of the ways to increase the efficiency of activities in the uncertainty of the external environment and the spread of globalization. The corporate association of meat enterprises should provide certain strategic priorities that will form a high level of competitiveness of enterprises.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання чорниці для виготовлення натуральних барвників
    (2020) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    Розглянуто та доведено можливість виробництва натурального барвника з чорниці у вигляді концентрованого соку. Отриманий барвник містить має високий вміст антоціанів - 2408,5 мг/100г та аскорбінової кислоти - 55 мг/100 г. The possibility of production of natural blueberry dye in the form of concentrated juice is considered and proved. The obtained dye contains a high content of anthocyanins – 2408,5 mg / 100 g and ascorbic acid - 55 mg / 100 g.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток консолідаційних процесів у харчовій промисловості
    (2013) Березянко, Тамара Володимирівна
  • Ескіз
    Документ
    The role of Acinetobacter Calcoaceticus IMV В-7241 surfactants in biofilms destruction
    (2016) Savenko, Inga; Ivahniuk, Mykola; Pirog, Tatiana; Smirnova, Elizabeth
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність змішування компонентів рідких неоднорідних систем з твердою дисперсною фазою
    (2016) Доломакін, Юрій Юрійович; Молочко, Олександр Олександрович; Чепелюк, Олена Олександрівна
    Визначалась ефективність процесу змішування компонентів рідких неоднорідних систем з твердою дисперсною фазою за допомогою робочого органу власної конструкції.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи розвитку систем кріоконцентрування у виробництві соків
    (2015) Коваль, Марина Олександрівна; Лехнівська, Світлана Василівна; Швецова, Інга Володимирівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведено дослідження процесу кріоконцентрування соків з утворенням суспензії льоду проводять з позицій досягнення необхідних технологічних і органолептичних показників соків. In this paper the research process kriokontsentruvannya juices to form a slurry of ice carried from the position of achieving the necessary technological and organoleptic characteristics juices.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток вертикально-інтегрованих об’єднань в АПК
    (2012) Ковальчук, Інна Володимирівна
    Досліджено інтеграційні процеси в АПК, узагальнені тенденціі розвитку агрохолдингів в Україні. Investigated the integration processes in agriculture, summarizes trends in the development of agricultural holdings in Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    The problems of the functioning of agroholdings in Ukraine
    (2013) Kovalchuk, Inna
    Investigated the integration processes in agriculture, summarized the problems of functioning agricultural holdings in Ukraine.