Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ A new form of beet cossettes – the way to get and benefits(2013) Lulka, Alexander; Mironchuk, Valeriy; Adamenko, AndriyThe capacity and stability of beet sugar plant’s functioning depends mostly on the work of diffuse device which is sensible to the beet cossettes’ quality. We get cossettes from beet slicers reducing suger beets by diffuser knives. That’s why knives’ form, type and derived cossettes play an important role in sugur production.Документ Усовершенствование нарезания свежего хлеба(2009) Губеня, Алексей Александрович; Десик, Николай Григорьевич; Теличкун, Владимир ИвановичРазработано конструкцию хлеборезальной машины для работы в поточных линиях. Хлеб нарезается пакетом ленточных ножей, которые бегут по двум барабанам. Расположение ножей позволяет равномерно распределить усилие резания по всему объёму продукта, уменьшить усилие трения между хлебом и ножем, в результате обеспечить качественное высокопроизводительное нарезание свежего хлеба. Developed design Bread cutting machines for use in production lines. Bread cut package belt knives that run on two drums. Location knives can evenly distribute the cutting force over the entire volume of the product, reduce the force of friction between the bread and the knife, resulting in a high-performance cutting provide quality of fresh bread.Документ Интенсификация процесса производства сухарных изделий(2010) Десик, Николай Григорьевич; Теличкун, Владимир Иванович; Теличкун, Юлия СтаниславовнаПредложен новый способ производства сухарных изделий из дрожжевого теста, в котором весь процесс разделки происходит в одном бродильно-формующем агрегате (экструдере). Брожение теста и накопление углекислого газа, необходимого для разрыхления тестовых заготовок, осуществляется в закрытой емкости. Формование с одновременным разрыхлением теста на выходе из матрицы осуществляется непосредственно на под тоннельной печи. A new method of manufacturing of rusks from yeast dough, in which the entire process of cutting occurs in one fermentation and the form of aggregates (extruder). Fermentation test and the accumulation of carbon dioxide needed to loosen the dough pieces, carried in a closed container. Molding simultaneously loosening test output from the matrix takes place directly on a tunnel oven.Документ Моделювання різання харчових продуктів(2009) Таран, Віталій Михайлович; Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир ІвановичПопит споживача на нарізану і запаковану продукцію зростає. Різання може бути основним технологічним процесом виробництва певного продукту, а також фінішною операцією, від якої залежить зовнішній вигляд готового продукту, його відповідність вимогам споживача. Розробка нових конструкцій і удосконалення існуючого різального обладнання ускладнене через відсутність теоретичних розробок і експериментальних даних, що характеризують процес різання харчових продуктів, їх структурно-механічні властивості. Consumer demand for sliced and packaged products increases. Cutting can be a major technological process of a product as well as the finishing operation, which determines the appearance of the finished product, its compliance with the requirements of the consumer. Development of new and improvement of existing designs cutting equipment is difficult because of the lack of theoretical developments and experimental data on the process of cutting food products, their structural and mechanical properties.Документ Удосконалення процесу різання хліба(2009) Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Теличкун, Володимир Іванович; Таран, Віталій МихайловичВ літературних джерелах недостатньо даних щодо вибору робочих органів та режимів роботи хліборізального обладнання, яке на даний час не забезпечує необхідних продуктивності та якості нарізання, не пристосоване для роботи в потокових лініях. Хліб перед нарізанням витримується до 4 годин, втрачаючи свіжість, свіжий хліб незворотно деформується під кромкою леза, залипає, викришується та шліфується між ножами різального обладнання. In the literature is insufficient evidence at the option of working bodies and modes equipment for cutting bread, currently does not provide the necessary performance and cutting quality is not able to work in the production lines. Before cutting the bread is kept up to 4 hours, losing freshness, fresh bread irreversibly deformed under the edge of the blade sticks, break off and polished between the blades cutting equipment.Документ Вплив реологічних властивостей хліба на процес його різання(2005) Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир ІвановичНа підприємствах хлібопекарської промисловості для задоволення вимог споживача значна частина хлібобулочних виробів нарізається і пакується. Проте процес різання хліба на даний час вивчений недостатньо. Основні недоліки даного процесу в умовах масового виробництва - низька якість поверхні зрізу, Неможливість нарізання свіжого хліба (хліб нарізається після охолодження і витримування протягом декількох годин, втрачаючи свіжість і споживчу якість). The enterprises of the baking industry to meet consumer much of bakery products cut and packaged. The process of cutting bread currently insufficiently studied. The main disadvantages of this process in terms of mass production - low quality cut surface, Failure slicing fresh bread (bread cut after cooling and holding for a few hours, losing the freshness and quality of the consumer).