Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Інноваційна технологія вакуумної перегонки із збереженням життєдіяльності дріжджів(2021) Булій, Юрій Володимирович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ободович, Олександр Миколайович; Сидоренко, Віталій Володимирович; Хоменко, В. А.Представлено результати вакуумної дистиляції за визначених технологічних параметрів роботи бражної колони. Визначено, що в бражній колоні призупиняється новоутворення домішок, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, та залишаються «живими» дріжджі.Документ Підвищення якості спирту в умовах переробки некондиційованої сировини(2021) Тарнак, Олександр Володимирович; Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій МихайловичПри переробці некондиційованої сировини отримують ректифікований спирт з низькими органолептичними показниками. Для підвищення якості спирту запропоновано інноваційні технологічні рішення, перевірені у виробничих умовах: 1. Забезпечити роботу бражної колони під розрідженням,збільшити число «сухих тарілок» в колоні до 5-8, а частину бражного дистиляту повертати у вигляді флегми на верхню її тарілку. 2. Збільшити кількість тарілок в епюраційній колоні до 60. Для проведення гідроселекції використовувати конденсат пари. 3. Збільшити зону пастеризації в ректифікаційній колоні до 15 тарілок за рахунок встановлення додаткових тарілок. 4. Включити в схему брагоректифікаційної установки колону кінцевого очищення. Забезпечити її роботу в режимі повторної епюрації. 5. Забезпечити закритий обігрів колонного обладнання установки і автоматизований режим регулювання і контролю технологічних параметрів. 6. Стабілізувати рідинні потоки шляхом диференційованої подачі води на охолодження конденсаторів і дефлегматорів, а також встановлення проміжних збірників бражного дистиляту і епюрату. 7. Забезпечити своєчасне періодичне миття і дезінфекцію технологічного обладнання. Запропоновані технологічні рішення дозволяють отримати ректифікований спирт, який відповідає нормативним показникам ДСТУ 4221:2003, за умови переробки некондиційованої сировиниДокумент Перегонка і дистиляція бражки із збереженням життєдіяльності дріжджів(2021) Булій, Юрій Володимирович; Мукоїд, Роман Миколайович; Пархоменко, Анастасія МихайлівнаПроведення перегонки і дистиляції бражки в бражній колоні під вакуумом дозволяє отримати хлібопекарські дріжджі із барди, бражний дистилят з меншим вмістом домішок, підвищити якість спирту і кормову цінність барди. Відомо, що оптимальною для життєдіяльності дріжджів є температура 27-33 °С. При температурі 45-50 °С дріжджі припиняють життєдіяльність. Метою роботи було встановлення оптимальних технологічних параметрів роботи бражної колони, за яких дріжджі зберігають свою життєдіяльність. Для вирішення поставленої задачі у виробничих умовах була змонтована експериментальна бражна колона циклічної дії діаметром 300 мм, яка містила 24 лускаті тарілки. Практично доведено, що для реалізації інноваційного способу в нижній частині бражної колони розрідження повинно становити 695 мм. рт. ст. (93 кПа), у верхній її частині 710 мм. рт. ст. (95 кПа). За таких умов температура в нижній частині колони становить 38 оС, у верхній її частині 28 оС, в колоні призупиняються новоутворення домішок, у тому числі складних естерів, в бражному дистиляті зменшується вміст органічних домішок спирту, в післяспиртовій барді зберігаються цінні амінокислоти і вітаміни, що в значній мірі покращує кормову цінність барди, та залишаються «живими» дріжджіДокумент Аналіз чинників, що впливають на результати визначення міцності лікеро-горілчаної продукції(2011) Ловягін, Олександр Миколайович; Кузьмін, Олег Володимирович; Шевченко, Лілія Олександрівна; Топольник, Віра Григорівна; Ковальчук, Володимир ПетровичУ статі проведено експериментальне дослідження чинників, що призводять до систематичних похибок у результатах визначення міцності лікеро-горілчаної продукції. Запропоновано методику внутрішньолабораторного контролю якості вимірювань. Experimental research of factors which result in systematic errors in the results of determination of fortress of liqueurs and vodka products is conducted in the article. A method is offered into laboratory control of quality of measurings.Документ Cognac: Its History and Production(2014) Dovgun, Irina; Yakymchuk, V.Документ Preparative simulated distillation in the technological process management of natural flavor obtaining(2013) Frolova, Natalia; Ivanova, Victoria; Karputina, MargaritaResearchers are actual in flavor technologies, quality control of raw material with predicting of its perspective and trends of use in flavored products. Актуальні дослідження в технології аромату, контролю якості сировини з прогнозуванням його перспективи та тенденції використання в ароматизованих продуктах.