Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Implementation of the production of craft soft drinks at the hospitality enterprise
    (2024) Yehorov, Andrii; Sharan, Larysa; Sharan, Andrii
    Квас – традиційний український напій, який відноситься до «здорових» напоїв і є улюбленим продуктом. Цей напій подобається споживачам різних вікових груп. Його традиційний рецепт включає різноманітні інгредієнти, але основними є вода, цукор і дріжджі, а також підсушений житній хліб тощо. Пропонуємо вдосконалити технологію приготування квасу з використанням етнічної та місцевої харчової сировини, а саме столового буряка та бузини. Тому, запровадивши в готелі власне виробництво крафтових безалкогольних напоїв, ми зможемо отримувати додатковий прибуток, продаючи продукцію через роздрібну мережу, співпрацюючи з іншими закладами гостинності та використовуючи її як сувенір чи комплімент від компанії
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання концентрованих соків в якості природних барвників
    (2020) Манченко, Валентина Миколаївна; Мельніченко, Анна Юріївна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
    В роботі доведено, що концентровані соки з ягід бузини, чорниці, аронії та ожини можна використовувати як природні барвники при виробництві кондитерських, макаронних та хлібо-булочних виробів, напоїв та кисломолочних продуктів. It is proved that the concentrated juice from the berries of elderberry, blueberry, chokeberry and blackberry can be used as natural dyes in the production of confectionery, pasta and bakery products, beverages and dairy products.
  • Ескіз
    Документ
    Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення
    (2019) Коберник, Інна Віталіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    Біологічно активні речовини бузини чорної в основному представлені фенольними сполуками, тому мають різнобічну лікувально-профілактичну дію: здатні підвищувати імунітет, зв’язувати вільні радикали, зміцнювати судини серця та мозку. Ягідне пюре може використовуватись для збагачення харчових середовищ ессенціальними нутрієнтами та підвищення їх антиоксидантних властивостей. Biologically active substances of the black elderberry are mainly represented by phenolic compounds, therefore they have a versatile therapeutic and prophylactic effect: they can improve immunity, bind free radicals, strengthen the heart and brain vessels. Berry puree can be used to enrich food environments with essential nutrients and enhance their antioxidant properties.