Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 30
  • Ескіз
    Документ
  • Ескіз
    Документ
    Heroes of the energy front
    (2023) Kukharyk, Roman; Zinkevych, Petro
    Introduction. Distribution networks (Oblenergo), trunk networks (Ukrenergo) and generation facilities (CHP, TPP, HPP) were the main target of artillery and missile attacks by the Russian Federation. As a result of shelling in the system, 50% of the country's electrical networks were damaged. Results and discussion. The northern, southern, eastern and western regions suffered the greatest damage. During the war, the following electrical distribution networks (oblenergo) were damaged as a result of artillery shelling: 1. Dtek Kyiv Regional Power Grids; 2. DTEK Donetsk power grids; 3. "Kharkivoblenergo" JSC; 4. "Khersonoblenergo" JSC; 5. JSC "Mykolaivoblenergo"; 6. PJSC "Zaporizhjiaoblenergo"; 7. JSC "Chernihivoblenergo"; 8. Sumioblenergo JSC. Damage to main electrical networks (UKRENERGO): The northern, southern, eastern and western regions suffered the greatest damage. About 30 substations of various voltages were damaged.
  • Ескіз
    Документ
    Alternative energy suppli of food industry
    (2019) Seryogin, Oleksandr
    Global energy supply problems are shifting to the level of autonoms energy supply for food basinesses. In addition to environmental issues, thera are a number affactors that affect the competitiveness of food businesses. Unstable energy supply , fluctuaations inenergy prices associated with the use of traditional energy sources, impede the development of companies and corporation. Over the last 10 years, electricity prices for Bulgarian industrial enterprises have increased several times.
  • Ескіз
    Документ
    До розрахунку витрат енергії на процес замішування тіста
    (2018) Анісімов, Андрій; Ільчук, Михайло; Рачок, Віталій Вікторович; Теличкун, Юлія Станіславівна
    Останні теоретичні та експериментальні дослідження процесу замішування пшеничного тіста доводять необхідність внесення змін в методику розрахунку витрат енергії на процес замішування, виключення формального підходу до даного процесу та врахування витрат енергії на структурні перетворення, які є визначальними з точки зору і витрат енергії і якості тістового напівфабрикату.Recent theoretical and experimental studies of the process of mixing wheat dough prove the need to introduce changes in the methodology for calculating energy costs for the process of mixing, the exclusion of the formal approach to this process and the consideration of energy costs for structural transformations that are defining in terms of energy consumption and quality of dough semifinished products.
  • Ескіз
    Документ
    Вимоги до харчування гольфістів
    (2017) Голуб, Анастасія Андріївна; Коваль, Ольга Андріївна
    Проаналізовано втрати енергії для різних видів спорту, представлено продукти, що поліпшують зір, покращують роботу суглобів. The energy losses for different sports are analyzed, products that improve vision, improve joints.
  • Ескіз
    Документ
    Energy security processes sprouting malt
    (2013) Koval, Olga V.; Piddubny, Vladimir
    The technological modes stabilize temperature and humidity solodoroschennya. Established under optimum conditions of aeration solodoroschenni.
  • Ескіз
    Документ
    Виробництво біопалива з ріпакової олії
    (2016) Вишняков, Костянтин Сергійович; Бублієнко, Наталія Олександрівна
    Пальне одержують після видалення з олії гліцерину, який закоксовує форсунки паливної системи двигуна. Отриману після пресування олію, очищають від побічних продуктів, проводячи часткове рафінування. На етапі етерифікації, при безперервному перемішуванні з обігріванням, із надмірним введенням метанолу одержують потрібний продукт — РМЕ і як побічний — гліцерин. Fuel obtained after removal of glycerin from the oil, which zakoksovuye injector fuel system of the engine. Obtained after pressing oil, purified from byproducts by conducting partial refining. At the stage of esterification, the continuous mixing of heated with excess methanol introduction receiving the right product - and RME as a byproduct - glycerin.
  • Ескіз
    Документ
    Іноваційний підхід в управлінні брагоректифікаційною установкою
    (2016) Гриценко, Надія Георгіївна; Ладанюк, Анатолій Петрович
    Для якісного та ефективного управління трьохколонною брагоректифікаційною установкою непрямої дії запропоновано комплексне рішення, що полягає у взаємовигідному використанні робастного та нейрон-мережного методів керування, який обирається підсистемою підтримки прийняття рішень (ПППР) залежно від оцінки виробничої ситуацій та критеріїв керування. ПППР проводить аналіз виробничої ситуації з урахуванням існуючих ресурсів та обмежень технологічного характеру, оперативно реагує на зміну зовнішніх збурень, приймає рішення по вибору метода керування, що буде ефективним за даних умов. For quality and efficient management trohkolonnoyu brahorektyfikatsiynoyu installation indirect action proposed a comprehensive solution that is mutually beneficial use of robust and neuron-network management methods, elected decision support subsystem (DSS) depending on the evaluation criteria of production management and control. DSS analyzes the production situation taking into account existing resource constraints and technological character and responsive to changing external disturbances, decides on the choice of control method that would be effective under these conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Біоетанол – як альтернатива органічним енергоносіям
    (2007) Івасенко, Анатолій; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович
  • Ескіз
    Документ
    Застосування сонячної енергії у виноробній та пивоварній промисловості
    (2007) Самойленко, Олександр; Дегтярьова, Марія Василівна; Клименко, Євген; Домарецький, Віталій Афанасійович; Куц, Анатолій Михайлович; Білько, Марина Володимирівна; Бабич, Ірина Михайлівна