Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Использование высокоолеиновых семян подсолнуха в пищевой промышленности(2020) Гуцало, Инна Владимировна; Литвинчук (Воронцова), Светлана Ивановна; Ковалева, Светлана АлександровнаДокумент Виявлення фальсифікації насіння чіа(2017) Віеіра, Алеся Олександрівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Тищенко (Усатюк), Олена МихайлівнаНаведено результати дослідження жирнокислотного складу насіння чіа і насіння маку. The results of the study of the fatty acid composition of chia seeds and poppy seeds are presented.Документ Інноваційні методи створення купажів рослинних олій(2015) Топчій, Оксана Анатоліївна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Пащенко, Оксана ВасилівнаРослинні олії мають різну в’язкість та густину, що є важливим показником при купажуванні олій. Нами запропоновано метод купажування олій при якому проводиться темперування рослинних олій, що дозволяє здійснити рівномірний розподіл обсягу одного масла в іншому, а нагрівання прискорює процес змішування. Vegetable oils have different viscosity and density, which is an important indicator in blending oils. We have proposed a method of blending oils is conducted in which tempering plant oils, which allows for even distribution of volume of oil in one another, and heat accelerates the mixing process.Документ Використання купажів рослинних нерафінованих олій при виробництві м'ясних паштетів(2014) Пащенко, Оксана ВасилівнаВідомо, що фізіологічні властивості рослинних олій залежать від складу і співвідношення в них жирних кислот і наявності біологічно активних з`єднань. Проте, природні жири і олії за своїм складом не є ідеально фізіологічно повноцінними продуктами, оскільки майже в кожному з них є дефіцит або надлишок одного або декількох компонентів. Одним з напрямів у виробництві функціональних м`ясних продуктів є введення до рецептури паштетів створених збалансованих купажів рослинних олій. It is known that physiological properties of vegetable oils depend on composition and value in these fatty acids and biologically available active connections. However, natural fats and oils in its composition is not ideally physiologically valuable products because almost every one is a deficiency or excess of one or more components. One of trends in the production of functional meat products to enter pates recipes created balanced blends of vegetable oils.Документ Визначення стійкості збалансованих купажів олій під час обсмажування картопляних чіпсів(2015) Коваленко (Лисогор), Олена Артурівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Радзієвська, Ірина ГіронтіївнаРозглянуто жирнокислотний склад соняшникової, кукурудзяної, рапсової і лляної олій, на основі яких підібрані купажі з рекомендованим співвідношенням поліненасичених жирних кислот ω-6: ω-3. Проведені дослідження по стійкості до окиснення показали, що різні види рослинних олій, та їх купажі по-різному накопичують кислотність – це обумовлено структурою жирнокислотного складу. Considered fatty acid composition of sunflower, corn, canola and flaxseed oils, which are selected based on the recommended blend ratio of polyunsaturated fatty acids ω-6: ω-3. The research on resistance to oxidation showed that different types of vegetable oils and blend them differently accumulate acidity - this is due to the structure of the fatty acid composition.Документ Збалансування жирнокислотного складу соняшникової олії(2014) Гулевата, Марина Анатоліївна; Савчук, Юрій Юрійович; Усатюк, Світлана ІванівнаПроведені дослідження вибору олій з нетрадиційної рослинної сировини для збалансування жирно кислотного складу соняшникової олії.Документ Дослідження жирнокислотного складу сухого молока свійських тварин з метою використання його для виробництва продуктів дитячого харчування(2013) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковбаса, Володимир МиколайовичВ роботі проведено дослідження по визначенню жирнокислотного складу молока корови, кози і кобили, та його порівняння з жіночим молоком. Встановлено, що найбільш наближеним до материнського молока, по вмісту насичених жирних кислот, є кобиляче молоко. Результати досліджень дають можливість розробити суміші із різних видів молока свійських тварин, яка буде максимально наближена до материнського молока. In this paper a study to determine the fatty acid composition of milk cows, goats and mares, and its comparison with human milk. Established that the closest to breast milk, the contents of saturated fatty acids is mare milk. The results make it possible to develop a mix of different types of milk animals to be as close to breast milk.Документ Пути усовершенствования продуктов детского питания(2012) Белинская, Кристина; Фалендыш, Наталья АлексеевнаРабота посвящена проблеме создания новых сбалансированных продуктов питания для детей первого года жизни. С этой целью предлагается использовать различные виды молока млекопитающих. Изучено жирнокислотный состав различных видов молока млекопитающих и проведена сравнительная их оценка с женским молоком. The work deals with the problem of balancing the development of new food products for infants. For this purpose it is proposed to use different types of mammalian milk. Studied the fatty acid composition of different types of mammalian milk, and a comparative evaluation with human milk.