Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи виробництва сухих витриманих вин південного регіону України
    (2024) Абкадиров, Февзі Рустемович; Мукоїд, Роман Миколайович
    Червоні сухі витримані вина виробляються з виноматеріалів, які проходять повний процес бродіння виноградного сусла або м'язги, що надає винам характерний аромат і багатство дубильних речовин. Виробництво включає класичний метод бродіння з плаваючою або зануреною «шапкою», що дозволяє покращити якість вина. Виноградарство та виноробство мають давню історію в Україні, зокрема в Одеській області, яка є найбільшим виноробним регіоном. Однак сьогодні галузь стикається з численними проблемами: зменшенням площ виноградників, конкуренцією з іноземними виробниками, недостатньою державною підтримкою та слабкою інфраструктурою. Водночас, Україна має великий потенціал для розвитку виноробства, зокрема через вирощування місцевих сортів винограду та вдосконалення технологій виробництва. Незважаючи на труднощі, включаючи вплив війни на індустрію, винороби продовжують працювати над збереженням та розширенням виноградників, а також підвищенням якості вина. Україна має потенціал для подальшого розвитку і виходу на міжнародний рівень, що підтверджується успіхами українських вин на міжнародних конкурсах.
  • Ескіз
    Документ
    The use of by-products of wine-making in creating functional confectionery
    (2013) Kalinovska, Tatyana; Obolkina, Vera
    The thesis is aimed at studying the concentration of pectin and phenol substances in grapes and in processed grapes products as well as at assessing the expediency of making them part of recipe as a valuable raw material for new kinds of confectionery.
  • Ескіз
    Документ
    Використання порошку виноградних кісточок у виробництві хліба
    (2017) Байсарович, Оксана Миколаївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    В роботі досліджено можливість використання порошку виноградних кісточок для приготування хліба із пшеничного борошна. Встановлено, що внесення порошку дещо знижує інтенсивність бродіння тіста. Дослідження показали, що раціональна кількість порошку виноградних кісточок складає 10 % до маси борошна, оскільки таке дозування забезпечує відповідні показники якості хліба та сприяє покращенню харчової цінності виробів. The possibility of using a grape seed powder for making bread from wheat flour has been studied. It is established that the application of the powder somewhat reduces the intensity of fermentation of the dough. Studies have shown that a rational amount of grape seed powder is 10% to the weight of flour, since such a dosage provides the appropriate bread quality indicators and contributes to the improvement of the nutritional value of the products.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу попередньої обробки на тривалість сушіння винограду
    (2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.
  • Ескіз
    Документ
    Вдосконалення технології сушіння винограду
    (2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Ізюменко, Дмитро Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович
    В роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив попередньої обробки на час сушіння винограду
    (2017) Білоцерківська, Наталія Вадимівна; Шутюк, Віталій Володимирович
    В роботі наведені результати впливу попереднього бланшування в різних середовищах винограду на тривалість його сушіння. The results of the effect of preliminary blanching in different grape environments on the duration of its drying are given.
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізація, як один з напрямків розвитку технології виноробства
    (2005) Бабич, Ірина Михайлівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій Афанасійович
  • Ескіз
    Документ
    Використання нових оклеювальних метеріалів при обробленні червоних столових вин
    (2004) Бабич, Ірина Михайлівна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Домарецький, Віталій Афанасійович
  • Ескіз
    Документ
    Використання препаратів рідких желатинів у вітчизняному виноробстві
    (2007) Бабич, Ірина Михайлівна; Чурсіна, Ольга Олексіївна; Гержикова, Вікторія Григорівна
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження комплексу біополімерів шампанських виноматеріалів
    (2003) Бабич, Ірина Михайлівна; Гречко, Ніна Яківна