Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення(2019) Коберник, Інна Віталіївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаБіологічно активні речовини бузини чорної в основному представлені фенольними сполуками, тому мають різнобічну лікувально-профілактичну дію: здатні підвищувати імунітет, зв’язувати вільні радикали, зміцнювати судини серця та мозку. Ягідне пюре може використовуватись для збагачення харчових середовищ ессенціальними нутрієнтами та підвищення їх антиоксидантних властивостей. Biologically active substances of the black elderberry are mainly represented by phenolic compounds, therefore they have a versatile therapeutic and prophylactic effect: they can improve immunity, bind free radicals, strengthen the heart and brain vessels. Berry puree can be used to enrich food environments with essential nutrients and enhance their antioxidant properties.Документ Дослідження впливу порошку аронії на фізико-хімічні показники тіста та житньо-пшеничного хліба(2017) Хрупчик, Анна Василівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВикористання порошку аронії для збагачення житньо-пшеничного хліба дозволяє не тільки збільшити вміст корисних біологічно активних речовин, а й скоротити тривалість бродіння тіста на 30 хвилин. Фізико-хімічні та органолептичні показники хліба, збагаченого порошком аронії, знаходилися в межах значень, встановлених нормативною документацією, що свідчить про їх високу якість. The use of powdered aronia to enrich the rye-wheat bread allows not only to increase the content of useful biologically active substances, but also reduce the duration of the fermentation of the dough for 30 minutes. The physicochemical and organoleptic parameters of bread rich in aronia powder were within the limits set by normative documentation, which testifies to their high quality.Документ Використання порошку з ягід горобини при виробництві булочок(2017) Телетьон, Леся Василівна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВнесення порошку червоноплідної горобини сприяє скороченню терміну дозрівання тіста, уповільненню процесу черствіння булочок. Готові вироби мають високі органолептичні показники, підвищений вміст β-каротину та харчових волокон. The introduction of powdered rowan helps reduce the maturation period of the dough, slowing down the process of drawing buns. Finished products have high organoleptic characteristics, high content of β-carotene and food fibers.Документ Створення рецептури десерту оздоровчого призначення на основі кисломолочного сиру(2017) Прут, Зоя Юріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаВ результаті проведеного комплексу досліджень ми розробили рецептуру нового виду сиркового десерту з підвищеним вмістом β-каротину, поліненасичених жирних кислот, мінеральних речовин, з покращеною біологічною цінністю білка, який розширює асортимент комбінованих молочних продуктів оздоровчого призначення. As a result of our research, we have developed a recipe for a new type of cheese dessert with high content of β-carotene, polyunsaturated fatty acids, mineral substances, with an improved biological value of protein that extends the range of combined dairy products for health-improving purposes.