Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Наноструктура і властивості функціональних видів вершкового масла з рослинними харчовими добавками
    (2012) Рашевська, Тамара Олексіївна; Іванов, Сергій Віталійович
    Розроблено вершкове масло з рослинними добавками функцыонального призначення ідосліджено його наноструктуру. A new type of butter was created. Butter nanostructure was studied.
  • Ескіз
    Документ
    Формирование поверхностей раздела в наноструктуре сливочного масла с функциональными растительными добавками
    (2011) Рашевская, Тамара Алексеевна
    Методом электронной сканирующей микроскопии впервые изучена наноструктура сливочного масла. By electron scanning microscopy first studied nanostructure butter.
  • Ескіз
    Документ
    Nanostructure Interfaces of Phases and Nanoelements Multlcomponent Lipid System
    (2009) Rashevska, Tamara
    The formation of the iipid systems' nanostructure muiticomponent is investigated by the example of butter. Формування наноструктури ліпідної системи вивчали на зразках вершкового масла.
  • Ескіз
    Документ
    Самоорганизация наноструктуры многокомпонентных жиросодержащих систем пищевых продуктов
    (2007) Рашевская, Тамара Алексеевна
    Проведены комплексные исследования формирования наноструктуры сливочного масла. Впервые методом электронно-позитронной анигиляции в молочном жире обнаружены нанопоры г ~ 0,22-0,56 нм, которые являются центрами формирования наночастиц влаги. Complex researches of butter nanostructure formation were done. using the method of electron-positron annihilation were find nanopores in structure.
  • Ескіз
    Документ
    Self-organization of nanostructure of lipid-water system
    (2003) Rashevska, Tamara; Gulyy, Ivan; Ukrainets, Anatoliy; Korenev, I. O.
    We carried electronic-microscopically researches, which showed stratiform nanostructure of lipids-water system.Ми провели електронно-мікроскопічні дослідження, що показали шаруватість наноструктур системи жир-вода.
  • Ескіз
    Документ
    Nanostructure of butter with biopolymer pectin additive
    (2005) Rashevska, Tamara; Ukrainets, Anatoliy
    Addition of pectin will add butter medical-preventive characteristics that have confirmed by our clinical test. By method of electronic microscopy we explored nanostructure of butter with pectin. Добавка із пектину надає вершковому маслу лікувально-профілактичних властивостей. Методом електронної мікроскопії вивчали наноструктуру вершкового масла.
  • Ескіз
    Документ
    Nanostructure and multifunctional properties of butter with red beet cryopowder
    (2013) Rashevska, Tamara; Ivanov, Sergey
    We developed butter with red beet cryopowder (RBC). Ми розробили вершкове масло з кріопоршком червоного столового буряка.
  • Ескіз
    Документ
    The nanostructure’s management is the basis for a functional fatty foods’ production
    (2011) Ivanov, Sergey; Rashevska, Tamara
    We were the first who developed the functional types of butter with herbal supplements – such as polysaccharides and cryopowders.Ми були першими, хто розробили функціональні типи масла з рослинними добавками - такими як полісахариди і кріопоршки.
  • Ескіз
    Документ
    Самоорганизация нанокристаллической гетеросистемы сливочного масла
    (2010) Рашевская, Тамара Алексеевна; Украинец, Анатолий Иванович
    Нами созданы функциональные виды сливочного масла с полифункциональными добавками из растительного сырья – полисахаридами и криопорошками. We developed butter with herbal supplements - cryopowders and polysaccharides.
  • Ескіз
    Документ
    Self-organization of butter nanocrystal heterogeneuos system
    (2013) Rashevska, Tamara; Ivanov, Sergey
    According to the results of differential scanning calorimetry, X-ray diffraction, scanning electron microscopy and Raman spectroscopy the studies of butter crystaline fat phase showed that butter is complex nanocrystal heterogeneous system. Результати диференціальної скануючої калориметрії, рентгенівської дифракції, скануючої електронної мікроскопії та Раман-спектроскопії показали, що вершкове масло є складною гетерогенною нанокристаллічною системою.