Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 14
  • Ескіз
    Документ
    Пластівці функціонального призначення з зерна голозерного вівса
    (2024) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Башта, Алла Олексіївна
    Нами розроблено спосіб отримання пластівців функціонального призначення із зерна голозерного вівса. Досліджено вплив біологічного активування, яке поєднано з ІЧ опроміненням, на зміну вмісту вітамінів у зерні голозерного вівса. Експериментально встановлено, що ІЧ-опромінення попередньо замоченого зерна стимулює фізіологічні показники – енергію та здатність проростання, життєздатність зародка, інтенсифікує синтез водорозчинних та жиророзчинних вітамінів. Розраховано ступінь забезпечення добової потреби в нутрієнтах, дорослого населення першої групи інтенсивності праці, за рахунок споживання 100 г пластівців з голозерного вівса.
  • Ескіз
    Документ
    Використання вівсяних пластівців в пивоварінні
    (2022) Розмеріця, Ольга Володимирівна; Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Використання у пивоварінні несолоджених матеріалів дозволяє, з однієї сторони, знизити матеріальні затрати на сировину, а з іншої — значно розширитирізноманітність та асортимент напоїв, що при цьому покращують їх харчову цінність. Використання вівсяних пластівців набуває широкогопопиту. Пиво набуває відтінку молочного шоколаду з легкими фруктовими нотами.Тому актуальним є розроблення нових рецептур пива з додаванням вівсяних пластівців
  • Ескіз
    Документ
    Possibilities of use of all diferent sortotypes for malt preparation
    (2020) Mukoid, Roman; Parkhomenko, Anastasia; Hryshechkina, Anastasia
    В Україні виведені нові, так звані, голозерні сорти вівса. Від традиційних плівчастих вони відрізняються збільшеним вмістом білка та крохмалю і мінімальною кількістю клітковини. Це значно підвищує їх харчові цінність і спрощує процес переробки. Але незважаючи на значні переваги цих сортів, літературних даних щодо їх хімічного складу літературі замало, а про їх змінах при солодорощенні взагалі відсутні. Тому розроблення технології солоду з голозерного сорту вівса дозволить отримати новий вид сировини для харчових продуктів
  • Ескіз
    Документ
    Зерно вівса – перспективна сировина в технології солодких страв
    (2018) Вовк, Ганна Михайлівна; Павлюченко, Олена Станіславівна
    Досліджено можливості створення вівсяних настоїв та їх використання в технології солодких страв. The possibilities of creating oat infusions and their use in the technology of sweet dishes were investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Зернові пластівці функціонального призначення
    (2020) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна
    Нами розроблено спосіб отримання пластівців функціонального призначення. Запропоновано ряд рецептур сумішей пластівців з біологічно активованого зерна пшениці, тритикале та голозерного вівса. Досліджено вплив кількості складників суміші пластівців на якісні показники готового продукту. Визначено основні фізико-технологічні показники зернових пластівців. Досліджено співвідношення основних енергогенних речовин у пластівцях на основі біоактивованого зерна. We have developed a method of obtaining functional flakes. A number of formulations of mixtures of cereals from biologically activated wheat grain, triticale and naked oats are offered. The influence of the number of components of the mixture of flakes on the quality of the finished product is investigated. The main physical and technological indicators of grain flakes are determined. The ratio of the main energetic substances in cereals on the basis of bioactivated grain is investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Плівчастий та голозерний овес
    (2014) Комишна, Наталія Віталіївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович
    Відомо, що продукти переробки зерна вівса (крупа, борошно, геркулес, толокно та ін.) мають дієтичні властивості, що пояснюється цінним хімічним складом цих продуктів. It is known, that produktы PROCESSING ovsa grains (cereals, flour, rolled oats, oatmeal, et al.) Ymeyut dyetycheskye properties, that obъyasnyaetsya tsennыm himicheskogo composition эtyh products. For the study bыly otobranы 4 sample one of íîâûõ varieties ovsa holozernoho variety "Treasure of Ukraine".
  • Ескіз
    Документ
    Голозерный овес и полученный из него солод
    (2012) Мукоид, Роман Николаевич; Чумакова, Елена Владимировна; Емельянова, Нина Александровна
    В мировой селекции за последние годы появились новые голозерные сорта овса. С целью сравнения голозерного и пленочного сортов овса был определен их химический состав. В процессе исследований было выявлено, что по экстрактивности, содержанию крахмала и сахаров, белковых веществ и их аминокислотному составу, жиров и витаминов голозерный овес и солод из него значительно превосходит пленочный. In the world of breeding in recent years, new hull-less oat varieties. To compare the hull-less varieties of oats and oat with the peel was determined by their chemical composition. During the study it was found that extractive content of starches and sugars, proteins and their amino acid composition of fats and vitamins, hull-less oat and malt thereof considerably exceeds oats with peel.
  • Ескіз
    Документ
    Изменение содержания сахаров при солодорощении пленочного и голозёрного сортотипов овса
    (2011) Мукоид, Роман Николаевич; Украинец, Анатолий Иванович
    Изучено влияние процесса солодорощения на изменения содержания сахаров различных сортов овса. Доказано, что при проращивании содержание свободных сахаров увеличивается в 3-5 раз, а голозерный овес и полученный из него солод по содержанию крахмала и свободных сахаров превосходит над пленочным. The effect of the change process solodoroscheniya on the sugar content of different varieties of oats. It is proved that the germination of the content of free sugars is increased by 3-5 times, and a hull-less oat malt obtained therefrom the content of free sugars and starch exceeds over film.
  • Ескіз
    Документ
    Білки плівкового та голозерного сортотипу вівса та їх амінокислотний склад
    (2011) Мукоїд, Роман Миколайович; Українець, Анатолій Іванович
    Досліджено амінокислотний склад нового сортотипу голозерного вівса як сировини для оздоровчих харчових продуктів. Of research amynokyslotnыy composition of the new cultivar holozernoho oats ozdorovytelnыh As raw materials for food products control.
  • Ескіз
    Документ
    Аминокислотный состав белков пленочного и голозёрного сортотипа овса
    (2010) Мукоид, Роман Николаевич; Украинец, Анатолий Иванович
    Исследовано аминокислотный состав нового сортотипа голозерного овса как сырья для оздоровительных пищевых продуктов. Of research amynokyslotnыy composition of the new cultivar holozernoho oats ozdorovytelnыh As raw materials for food products control.