Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Pesticides in foods harming your health
    (2019) Kovtun, Yevheniia; Starkova, Olesia
  • Ескіз
    Документ
    Екологічні наслідки застосування пестицидів під час вирощування харчової сировини в Україні
    (2015) Ничик, Оксана Василівна; Жилик, Алла Віталіївна
    Для захисту довкілля від негативного впливу пестицидів необхідно дотримуватисявсіх регламентів щодо застосування пестицидів: норм внесення,строків, способів внесення, також необхідно суворо дотримуватися ГДК препаратуу продукції, ґрунті, воді, робочій зоні застосування препарату. Більш глибоке вивчення біологічних процесів, пов'язаних з вирощуванням сільськогосподарських культур за сучасного рівня землеробства, дослідження популяційної динаміки шкідливих і корисних організмів, вдосконалення тактики боротьби за рахунок повнішого використання агротехнічного методу, стійких сортів, біологічних засобів дасть можливість скоротити застосування пестицидів і зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.
  • Ескіз
    Документ
    Yellow sugars from beet and environmental safety
    (2013) Nychyk, Oksana; Salavor, Oksana
    The influence of pesticides on the safety of intermediate sugar industry yellow sugar. Definitely residual concentrations of pesticides in the finished product.Охарактеризовано вплив пестицидів на безпечність напівпродукту цукрової галузі-жовтого цукру. Визначено залишкові концентрації пестицидів у кінцевому продукті.
  • Ескіз
    Документ
    Негативний вплив пестицидів на життєдіяльність людини
    (2008) Онопрієнко, С. О.; Нещадим, Лариса Петрівна
    Всі агрохімікати мають токсичні властивості, вони призводять до отруєння домашніх тварин, загибелі риби, зникнення фауни, отруєння та захворювання людей. У роботі аналізується поділ пестицидів на групи залежно від призначення, їх вплив на здоров’я людини, шляхи потрапляння до організму людини, розпізнавання отруєння отрутохімікатами і можливі запобіжні заходи щодо отруєння пестицидами. All agricultural chemicals have toxic properties, they lead to the poisoning of pets, loss of fish fauna extinction, poisoning and human disease. The paper analyzes the pesticide division into groups depending on the destination and their impact on human health, ways of getting into the human body, face poisoning by pesticides and possible preventive measures for pesticide poisoning.
  • Ескіз
    Документ
    Пестициди – прихована небезпека для здоров’я людини
    (2009) Пирогова, А. В.; Нещадим, Лариса Петрівна
    Інтенсивне забруднення природного середовища є наслідком нераціонального сільськогосподарського виробництва. Отруйні речовини, що знаходяться у пестицидах, мінеральних добривах, проникають в організм людини, викликаючи їх захворювання. У роботі дана характеристика пестицидів, шляхи розповсюдження їх в навколишньому середовищі, вплив на якість харчової продукції, живу природу і людину. Intensive environmental pollution is a result of unsustainable agricultural production. Toxic substances found in pesticides, fertilizers penetrate into the body, causing disease. The paper describes the pesticides, their pathways in the environment, impact on quality of food, wildlife and humans.
  • Ескіз
    Документ
    Дія свинцю на організм людини
    (2009) Баранецька, В. В.; Нещадим, Лариса Петрівна
    Наявність свинцю у навколишньому середовищі пов’язана із застосуванням його у промисловості. Джерелами надходження важкого металу у середовище є застосування пестицидів і двигуни внутрішнього згорання. В роботі вивчені шляхи надходження свинцю в навколишнє середовище і організм людини, розглянуто вплив свинцю на організм людини, а також проаналізовано шляхи, які дають змогу запобігти можливим негативним процесам. The presence of lead in the environment is associated with the use of it in the industry. Sources of heavy metals in the environment are the use of pesticides and internal combustion engines. This paper explored ways lead’s getting in the environment and the human body, the influence of lead on the human body, and the ways that allow you to avoid possible negative processes.