Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
16 результатів
Результати пошуку
Документ Застосування ферментних препаратів для перероблення черствого хліба(2023) Височинська, Анна Дмитрівна; Махинько, Валерій МиколайовичНезважаючи на високий рівень організації процесів хлібопекарського виробництва, все ж невеликий відсоток хліба може бути виготовлений з певними дефектами, а при тривалому зберіганні не уникнути його черствіння. Розглянуто технології, які дають змогу повторно використати такий хліб у хлібопеченні чи інших галузях харчової промисловостіДокумент Сучасні способи оброблення водно-спиртових сумішей у технології горілок(2024) Олійник, Світлана ІванівнаПроведено аналіз способів оброблення водно-спиртових сумішей у виробництві горілок. Наведено основні типи активного вугілля, що використовують у технології горілок, надано характеристику їх недоліківДокумент Хлібні харчові відходи: причини утворення і способи перероблення(2023) Бабко, Олександр; Височинська, Анна; Махинько, Валерій МиколайовичМінімізація кількості харчових відходів на всіх стадіях їх утворення — важливе соціальне, економічне й екологічне завдання. Хлібопекарська галузь має певні напрацювання в цьому напрямі, але з’являються і нові перспективні способи, які потребують додаткового дослідження й порівняння. Minimizing the amount of food waste at all stages of its formation is an important social, economic and environmental task. The bakery industry has some progress in this direction, but there are also new promising methods that require additional research and comparison.Документ Аналіз способів переробки сирої пивної дробини(2019) Якименко, Людмила Сергіївна; Кошова, Валентина Миколаївна; Василів, Володимир ПавловичМетою роботи було проаналізувати способи переробки сирої пивної дробини та охарактеризувати їх. The aim of the work was to analyze the methods of processing raw beer pellets and to characterize them.Документ Дослідження вмісту важких металів і нітрозосполук в концентрованих томатопродуктах(2017) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Бессараб, Олександр СеменовичУ статті наведено результати комплексної оцінки ботанічних сортів томатів, томатної пасти та соусів на їх основі, проаналізовано зміни якості нових продуктів при термічній обробці. The article provides the results of unified assessment of tomato cultivars, sorts of tomato paste and sauces made of it as well as analyzes the changes in quality of new products after heat treatment.Документ Разработка нового виброэкстрактора периодического действия(Разработка нового виброэкстрактора периодического действия / В. М. Чорній, Т. Г. Мисюра, Н. В. Попова, В. Л. Завьялов // Техника и технология пищевых производств : материалы ХIII международной научно-технической конференции, 23–24 апреля 2020 г., г. Могилев. –Могилев, 2020. – Т. 2. - С. 45-46., 2020) Черный, Валентин Николаевич; Мисюра, Тарас Григорьевич; Попова, Наталия Викторовна; Завьялов, Владимир ЛеонидовичРазработаный новый виброэкстрактор периодического действия обеспечивает рациональное распределение внешней энергии, создает оптимальные гидродинамические условия для протекания массообмена за счет микро- и макроперемешивания, что обеспечивает перспективность этого оборудования для пищевой и фармацевтической промышленности при экстракции целевых компонентов из сырья различной морфологии. розроблений новий віброекстрактор періодичної дії забезпечує раціональний розподіл зовнішньої енергії, створює оптимальні гідродинамічні умови для протікання масообміну за рахунок мікро- і макроперемешіванія, що забезпечує перспективність цього обладнання для харчової та фармацевтичної промисловості при екстракції цільових компонентів із сировини різної морфології. New batch vibroextractor developed provides a rational distribution of external energy, creates optimal hydrodynamic conditions for the flow of mass transfer due to micro- and macro-mixing, which ensures the prospects of this equipment for food and pharmaceutical industry in the extraction of target components from raw materials different morphology.Документ Аналіз небезпечних та шкідливих факторів при виробництві виннокислого вапна із дріжджового осаду(2019) Накемпій, Олена КостянтинівнаПроведено аналіз технології виробництва виннокислого вапна та визначити небезпечні та шкідливі фактори, що діють на працівників підприємства в процесі їх трудової діяльності.Розробка маловідходних та безвідходних технологій займає дуже важливе місце на сьогоднішній день. Найважливішими видами відходів та побічними продуктами виноробної промисловості є вичавки, дріжджові осади, які ут-ворюються при бродінні виноматеріалів, гребені та насіння. The analysis of technology of production of tartaric lime is carried out and to define dangerous and harmful factors operating on employees of the enterprise in the course of their labor activity. Development of low-waste and waste-free technologies occupies a very important place today. The most important types of waste and by-products of the wine industry are pomace, yeast sediments, which are formed during the fermentation of wine materials, combs and seeds.Документ Исследование возможности использования вторичного томатного сырья(2018) Бендерская (Дущак), Ольга Вячеславовна; Бессараб, Александр СеменовичСтратегической задачей аграрной политики страны является увеличение эффективности производства сельхозпродуктов, в том числе томатов. В выполнении этой задачи важное место занимает скорейшее внедрение новейших прорывных технологий переработки томатов, позволяющих значительно сократить потери продукции. Поэтому повышение качества выпускаемой консервной продукции и снижение ее себестоимости являются основополагающими факторами развития промышленной переработки томатов. Эта проблема должна решаться в первую очередь за счет более полного использования природного потенциала томатного сырья и повышения технологичности производственного процесса. The strategic goal of the country's agricultural policy is to increase the efficiency of production of agricultural products, including tomatoes. In this task, the introduction of the latest breakthrough technologies of tomato processing, which can significantly reduce the loss of production, plays an important role. Therefore, improving the quality of canned produce and reducing its cost are the main factors in the development of industrial processing of tomatoes. This problem must be solved first of all by making fuller use of the natural potential of tomato raw materials and increasing the manufacturability of the production process.Документ Сучасний стан ринку рибної продукції в України(2019) Гордієнко, Оксана Володимирівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглядається сучасний стан рибної продукції в Україні. Динамічний розвиток рибної промисловості потребує докладання сили методичної роботи всіх учасників ринку ланцюга від поставок до роздрібної реалізації, законодавчих і виконавчих органів, засобів масової інформації. The paper considers the current state of fish products in Ukraine. The dynamic development of the fishing industry requires the application of the methodological work of all market chain participants from supply to retail, legislative and executive bodies, and the media.Документ Огляд ринку рибної продукції в Україні(2019) Гордієнко, Оксана Володимирівна; Чиженко, Максим Костянтинович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ роботі розглядається сучасний стан рибної продукції в Україні. Динамічний розвиток рибної промисловості потребує докладання сили методичної роботи всіх учасників ринку ланцюга від поставок до роздрібної реалізації, законодавчих і виконавчих органів, засобів масової інформації. The paper considers the current state of fish products in Ukraine. The dynamic development of the fishing industry requires the application of the methodological work of all market chain participants from supply to retail, legislative and executive bodies, and the media.