Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Influence of electrophysical water treatment on the process of beverages saturation(2018) Nescuba, Oleksiy; Chepeliuk, OlenaThe content of carbon dioxide, which is actively used by producers of carbonated beverages as a preservative, acidity regulator and antioxidant, significantly affects the quality of finished products. The possibility of changing the ph value, which affects the balance between carbon dioxide, bicarbonate and carbonate during saturation, by electrophysical treatment of water was considered. Industry produces various variants of electrolysers, but they are not suitable for saturation of drinks. Therefore, the development of an appropriate design is an urgent task. It is expedient to carry out the process of saturation simultaneously with the electrophysical treatment of pre-prepared (cooled and deaerated) water. The parameters that influence the efficiency of electrophysical treatment and the quality of finished products are the voltage, the voltage-ampere characteristic, the mutual placement of the electrodes, the duration of activation, the degree of mineralization of the solution. The influence of material of equipment, including electrodes, on the content of metals in the carbonated beverages is also taken into account. Electrodes in the process of operation should not experience electrochemical destruction. It is expedient to make an anode from a titanium, a cathode - from a corrosion resistant steel AISI 321.Документ Дослідження динаміки роботи інжекційних пристроїв синхронно-змішувальних установок(2008) Петрікей, Руслан Володимирович; Прохоров, Олександр МиколайовичНа основі гідродинаміки ін’єкційних пристроїв знайдена оптимальна конструкція для проведення процесу сатурації. Based on hydrodynamic injection devices Optimal design for the carbonation process.Документ Вплив складу солодких вод на розчинність дюксиду вуглецю (С02)(2007) Петрікей, Руслан Володимирович; Прохоров, Олександр МиколайовичПроведений аналіз рецептури напоїв та його вплив на процес сатурації. The analysis of the formulation of beverages and its impact on the saturationДокумент Вдосконалення апаратурного оформлення двоступеневої І сатурації(2010) Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Резніченко, Юрій Миколайович; Хомічак, Любомир МихайловичНаведено переваги використання механічних очищувачів газових барботерів в ІА сатураторі. Are the advantages of the use of mechanical cleaners gas bubblers in IA saturator.Документ Влияние молекулярного веса красящих веществ на их адсорбцию кристаллами сахарозы и некоторыми сорбентами(1979) Горобец, В. И.; Панкин, Леонид Иванович; Петриченко, Игорь БорисовичПроведено исследование адсорбции красящих веществ кристаллами сахарозы при уваривании утфеля в лабораторном вакуум-аппарате с автоматической регулировкой подкачки сиропа. The study of the adsorption of dyes sucrose crystals massecuite boiling in a laboratory vacuum apparatus with automatic paging syrup.Документ Актуальність одержання термостійкого очищеного соку на Смілянському цукровому заводі(2009) Таран, Вікторія Володимирівна; Виговський, Валерій Юрійович; Одородько, Надія ЙосипівнаВ ході аналізу одержаних даних було визначено, що вміст редукувальних речовин в клітинному соці впливає на ефект очищення дифузійного соку, вміст в ньому солей кальцію, забарвленість очищеного соку, на роботу випарної установки та продуктового відділення, при сталій витраті вапна в процесі основного вапнування та тривалості процесу.Документ Дослідження ефективності повернення сатураційного осаду при очищенні соку з використанням прогресивної дефекосатурації(2006) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій ЮрійовичВстановлено, значне підвищення ефективності осадження нецукрів з покращенням якості очищеного соку. Виходячи з отриманих результатів встановлена оптимальна кількість сатураційного осаду, а також місце вводу його на прогресивну дефекосатурацію. It is set, considerable increase of efficiency of besieging of нецукрів with the improvement of quality of the cleared juice. Coming from the got results the optimal amount of carbonation sediment, and also place of вводу of him, is set on a progressive defecosaturation.