Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
17 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості технології холодної закуски "Мезе з баклажанів"(2022) Мамченко, Людмила Євгенівна; Пахар, АлінаДокумент Дослідження технологічних процесів виробництва снеків з сочевиці червоної та пшона(2019) Петренко, Ярослава Василівна; Шульга, Анна Вікторівна; Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаДосліджено процес варіння сочевиці та пшона як технологічного процесу виробництва снеків. В результаті проведених досліджень встановлено оптимальні параметри процесу, досліджено біохімічні зміни складових. Отримані наукові дані будуть використані при подальших дослідження технології снеків з сочевиці та пшона.Документ Особливості українського ринку овочевих консервів(2023) Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаОвочепереробна галузь України є складною, багатофункціональною галуззю та має господарський комплекс з розвиненою системою галузевої кооперації та міжнародної діяльності. У 2018-2019 роках обсяг ринку овочевих консервів в Україні склав понад 60 тис. тонн у натуральному вираженні та понад 330 млн доларів США в грошовому. У цих умовах особливого значення набуває асортиментна політика. До товару з боку споживача висуваються підвищені вимоги до асортименту та якості, а його економічна ефективність залежить від ефективності роботи переробного підприємства. The vegetable processing industry of Ukraine is a complex, multifunctional industry and has an economic complex with a developed system of industry cooperation and international activity. In 2018-2019, the volume of the canned vegetable market in Ukraine amounted to more than 60,000 tons in natural terms and more than 330 million US dollars in monetary terms. In these conditions, assortment policy becomes especially important. The product is subject to increased demands for assortment and quality from the consumer's side, and its economic efficiency depends on the efficiency of the processing enterprise.Документ Розроблення рецептур томатно-горіхових снеків із функціональними властивостями(2023) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Крижановський, Станіслав Йосипович; Кіях, Євгеній БорисовичСнеки відносяться до продуктів швидкого харчування, так званого перекусу на ходу. Метою дослідження було розроблення технології та рецептур томатногоріхових снеків з антидепресантними властивостями. Для виконання поставленої мети вирішувалися завдання з теоретичного обґрунтування доцільності створення продуктів з антидепресантними властивостями. Було обґрунтовано вибір сорту томатів та горіхів, придатних за своїми біологічними й технологічнми властивостями для конструювання томатно-горіхових снеків Виконувалося завдання дослідження хімічного складу обраної сировини. Розроблено технологічну схему створення продукту та рецептури томатногоріхових снеків. Досліджено хімічний склад томатно-горіхових снеків з антидепресантними властивостями. Snacks belong to fast food products, the so-called snack on the go. The aim of the study was to develop the technology and recipes of tomato-nut snacks with antidepressant properties. In order to fulfill the set goal, the tasks of theoretical substantiation of the feasibility of creating products with antidepressant properties were solved. The choice of the variety of tomatoes and nuts, suitable for their biological and technological properties for the construction of tomato-nut snacks, was substantiated. The task of researching the chemical composition of the selected raw materials was carried out. A technological scheme for creating a product and a recipe for tomato-nut snacks has been developed. The chemical composition of tomato-nut snacks with antidepressant properties was studied.Документ Створення рецептур томатних снеків(2023) Кіях, Євгеній Борисович; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бут, Сергій АнатолійовичНа сьогоднішній день в структурі ринку снеків представлено досить велику кількість категорій продуктів. Вітчизняні та зарубіжні виробники зацікавлені в постійному збільшенні продажів своєї продукції. А оскільки число конкурентів збільшується, то за рахунок розширення асортиментної лінійки, нестандартних підходів до просування своєї продукції та іншим маркетинговим заходам посилюється конкуренція між вже існуючими виробниками. Today, the structure of the snack market includes a fairly large number of product categories. Domestic and foreign manufacturers are interested in constantly increasing sales of their products. And since the number of competitors is increasing, due to the expansion of the assortment line, non-standard approaches to the promotion of their products and other marketing measures, the competition between already existing manufacturers is increasing.Документ Використання iмбиру при виробництвi снекової продукцiї(2022) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаНа пiдставi експериментальних дослiджень та аналiзу лiтературних даних встановлено, що отриманi снеки з використанням порошку з кореню iмбиру, мають високi органолептичнi та фiзико-хiмiчнi показники iз визначеними антиоксидантними та протимiкробними властивостями. On the basis of experimental studies and analysis of literary data, it was established that snacks obtained using ginger root powder have high organoleptic and physicochemical indicators with certain antioxidant and antimicrobial properties.Документ Розроблення технології отримання снеків із гарбуза(2021) Дьяченко, Олексій Володимирович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаВ роботі досліджено можливість виробництва снеків із гарбуза. Розглянута технологія із застосуванням цукрового сирому концентрацією 30% з додаванням 5% сухого порошку імбиру та глазурування їх порошком, який також складається з цукрової пудри та порошку імбиру у співвідношенні 1:1.Документ Сучасні напрями розширення асортименту закусок у спеціалізованій мережі закладів ресторанного господарства(2021) Сова, А. В.; Корецька, Ірина ЛьвівнаВ раціоні харчування людини велике значення мають закуски. необхідності розширення асортименту закусок у спеціалізованій мережі закладів ресторанного господарства та підвищення їх харчової цінності.На основі аналітичного огляду літератури зробити висновки щодо можливості удосконалення технологій та збільшення харчової цінності продуктів.Документ The use of quince for the production of snacks(2020) Demchuk, Ihor; Malytska, Yulia; Levkivska (Muzika), TetianaПлоди айви багаті на біологічно активних речовин. В результаті роботи було підібрано оптимальні умови проведення бланшування слайдів айви та сушіння. Використання плодів айви для виробництва снеків дозволяє отримати продукти з високими органолептичними показниками та високою харчовою цінністю. Quince fruits are rich in biologically active substances. As a result of work, the optimal conditions for blanching quince slides and drying were selected. The use of quince fruit for the production of snacks allows you to get products with high organoleptic characteristics and high nutritional value.Документ Розроблення функціональних продуктів з айви(2020) Демчук, Ігор Вікторович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДослідження хімічного складу айви показали, що вона може бути використана як для виробництва однокомпонентних соків, пюре, соусів, паст, приправ, так і для купажування з іншою сировиною, з метою підвищення харчової цінності готового продукту. Також були проведені дослідження по розробленню натуральних фруктових снеків з плодів айви. Studies of the chemical composition of quince have shown that it can be used for the production of one-component juices, purees, sauces, pastes, condiments, and for blending with other raw materials, in order to increase the nutritional value of the finished product. Research has also been conducted on the development of natural fruit snacks from quince fruits.