Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 12
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання полікомпонентної суміші «Солодо Супер» у технології пшеничного хліба
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна; Бондар, Володимир Іванович; Видра, Олександр Валерійович
    Досліджено вплив суміші пророщених зерен пшениці, вівса, ячменю та кукурудзи у кількості 10 % до маси борошна на органолептичні та фізико-хімічні показники при виробництві хліба пшеничного та з додаванням полікомпонентної суміші «Солодок Супер». The effect of a mixture of germinated grains of wheat, oats, barley and corn in the amount of 10% to the mass of flour on organoleptic and physico-chemical indicators during the production of wheat bread and with the addition of the multicomponent mixture "Solodok Super" was investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Ефективність використання полікомпонентної суміші «Солодок +» у технології булочних виробів
    (2019) Бурченко, Людмила Миколаївна; Білик, Олена Анатоліївна
    Досліджено вплив суміші пророщених зерен пшениці, вівса, ячменю та кукурудзи у кількості 10 % до маси борошна на органолептичні та фізико-хімічні показники при виробництві булочного виробу та з додаванням полікомпонентної суміші «Солодок +». The effect of a mixture of germinated grains of wheat, oats, barley and corn in the amount of 10% to the mass of flour on organoleptic and physico-chemical indicators during the production of a bakery product and with the addition of the multicomponent mixture "Solodok +" was investigated.
  • Ескіз
    Документ
    Дієтичні добавки і їх роль в житті спортсмена
    (2020) Долиніна, Мила Милківна
    Дієтичні добавки до їжі (ДД) - композиції натуральних (або ідентичних натуральним) біологічно активних речовин, призначених для безпосереднього прийому з їжею або введення до складу харчових продуктів з метою збагачення раціону окремими харчовими або біологічно активними речовинами та їх комплексами. Вони являють собою засоби рослинного, тваринного і мінерального походження, які покращують спортивну форму, збільшують фізичну силу, витривалість, концентрацію уваги і працездатність, діючи в організмі м'якше, ніж лікарські засоби і мають набагато менше побічних явищ .Additives to "DD) - natural (abo"personal natural) ologies, The ministry of animals has been introduced to the warehouse of the khacho-bov products. The stench is a snous of grown, twain-mynaral, Yak to paint the sporting form, the greatest power, the vitrival, the end-centering of the ouhagi, the sadness, the juchi in the organ of the m'yakshe, the false lakarsyk, the additions of the nabagato menshe.
  • Ескіз
    Документ
    Optimization of meat-containing semi-finished products formulations with the microbiological derived proteases application
    (2019) Pasichnyi, Vasyl; Shvediuk, Dmytro
    The article is devoted to the influence of microbiological derived proteases on the functional and technological characteristics of meat-based semi-finished products, which included in their recipes the fillets of broiler chickens, chickpeas and lentils. Optimal modes of hydration and pre-treatment of plant raw materials have been established for further enzymatic treatment with Aspergillus niger proteases. Thus, the experimental samples presented semi-finished products with different content of vegetable and meat raw materials, which resulted in the determination of the optimal formulation and its comparison with the data obtained by modeling the formulation by chemical composition and nutritional value. Cтаття присвячена впливу мікробіологічних похідних протеаз на функціональні та технологічні характеристики напівфабрикатів на м’ясній основі, що включають у свої рецепти філе курчат-бройлерів, нут та сочевицю. Встановлені оптимальні режими гідратації та попередньої обробки рослинної сировини для подальшої ферментативної обробки протеазами Aspergillus niger. Таким чином, на експериментальних зразках були представлені напівфабрикати з різним вмістом рослинної та м’ясної сировини, що призвело до визначення оптимальної рецептури та її порівняння з даними, отриманими при моделюванні рецептури за хімічним складом та харчовою цінністю.
  • Ескіз
    Документ
    The microstructure of gerontologic food pastes
    (2019) Galenko, Oleg
    Designed paste has a more balanced micronutritional composition compared with control samples. Found that in the control sample of pastes content of Ca and P is dramatically unbalanced - 1: 9.8 at recommended 2: 1. While increasing content of protein-mineral gerontologic enricher, the content of Ca is increasing and content of P is decreasing . Thus when you add 10% protein-mineral gerontologic enricherto paste recipes , you get almost perfect ratio ofCa: P = 1: 0.5. Also found that the addition of 5% protein-mineral gerontologic enricher(recipe №1)is not sustainable because it is not optimal for gerontologic products -the content of Ca isjust 174.1 mg per 100 g or 13.7% of the daily requirement. Розроблена паста має більш збалансований мікроелементний склад у порівнянні з контрольними зразками. Знайшов це у контрольній пробі паст вміст Са і Р різко незбалансований - 1:9,8 при рекомендованому 2:1. Поки Зростаючий вміст білково-мінерального геронтологічного збагачувача, вміст Са збільшується, а вміст Р зменшується. Таким чином, додавши 10% білково-мінеральних геронтологічних рецептів збагаченої пасти, ви отримуєте майже ідеальне співвідношення Ca:P = 1:0,5. Також встановлено, що додавання 5% білково-мінерального геронтологічного збагачувача не є стійкий, оскільки не є оптимальним для геронтологічних продуктів – вміст Са становить лише 174,1 мг на 100 г або 13,7 % добової потреби.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання сурімі-подібного матеріалу з м'яса птиці
    (2019) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович; Шуллер, Світлана; Безпалько, Віктор
    Попередні дослідження свідчать, що водопровідна вода, хлорид натрію (NaCl), бікарбонат натрію (NaHCO3) і натрій фосфатний буфер є ефективними миючими розчинами для обробки сурімі-подібного матеріалу. Робота в даному напрямку дослідження проводиться з метою вивчення впливу: кількості промивок та тривалості промивання, а також тип різних розчинів на функціональні властивості механічно обваленого м'яса індика. Previous research suggests that tap water is sodium chloride (NaCl), sodium bicarbonate (NaHCO3) and sodium phosphate buffer are effective detergents for treatment of surimi-like material. Work in this direction of research is carried out for the purpose of studying exposure: number of washes and duration of washings, as well as the type of different solutions for the functional properties of mechanically shelled turkey meat.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання борошна гарбузового насіння в м'ясопродуктах
    (2019) Галенко, Олег Олександрович; Дяченко, Владислав Олександрович
    На сьогодні встановлено, що стероїдні гормони можуть справляти позитивну дію не тільки при порушенні функцій організму, але й при лікуванні деяких форм рака, а також для лікування запальних процесів, бронхіальної астми й ревматоїдних артритів. При цьому необхідно відзначити, що дія зазначених біологічно активних речовин не викликає побічних негативних ефектів на відміну від тваринних стероїдів. Таким чином, борошно з насіння гарбуза є перспективною сировиною для використання його в технологіях м'ясних продуктів. Виходячи з вищезазначеного, на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів молодими науковцями проводиться наукова робота по розробці сучасних аліментарно адекватних продуктів харчування з використанням перспективної сировини - борошна гарбуза. To date, it has been established that steroid hormones can have a positive effect not only in dysfunction, but also in the treatment of some forms of cancer, as well as for the treatment of inflammatory processes, bronchial asthma and rheumatoid arthritis. It should be noted that the action of these biologically active substances does not cause side effects in contrast to animal steroids. Thus, pumpkin seed flour is a promising raw material for use in meat technology. Based on the above, the Department of Meat and Meat Products Technology young scientists are conducting scientific work on the development of modern food-grade foods using promising raw materials - pumpkin flour.
  • Ескіз
    Документ
    Meat products for obese people
    (2019) Galenko, Oleg
    According to the content of essential amino acids ham meat guinea fowl close to egg protein, and according to the content of of amino acids as valine, isoleucine, leucine, lysine, alanine, arginine, aspartic acid, glycine, glutamic acid, tyrosine surpasses it. This indicates that the cooked ham and smoked guinea fowl meat have well balanced amino acid composition, it is characterized by high biological value and can be attributed to high-grade food for the content of essential amino acids. За вмістом незамінних амінокислот шинка м'ясо цесарок близьке до яєчного білка, і за вмістом амінокислот, таких як валін, ізолейцин, лейцин, лізин, аланін, аргінін, аспарагінова кислота, гліцин, глутамінова кислота, тирозин перевершує її. Це свідчить про те, що варена і копчене м'ясо цесарок має добре збалансований амінокислотний склад, воно характеризується високою біологічною цінністю і може бути віднесене до повноцінної їжі за вмістом незамінних амінокислот.
  • Ескіз
    Документ
    Gerodietic meat products technology
    (2019) Galenko, Oleg
    The results of previous physicochemical and organoleptic investigations showed that bone paste can be used in the food industry. The investigation of the microstructure of sausage meat and finished boiled sausages produced using model receipts, shows that addition more than 15% of utritional supplement to the content of the product results in powdery structure of finished sausages. It is proved that the optimal amount of the bone paste in finished product is 10%. Результати попередніх фізико-хімічних та органолептичних досліджень показали, що кісткова паста може використовуватися в харчовій промисловості. Дослідження мікроструктури ковбасного м’яса та готових варених ковбас, виготовлених із використанням модельних рецептур, показує, що додавання понад 15% введених добавок до вмісту продукту призводить до порошкоподібної структури готових ковбас. Доведено, що оптимальна кількість пасти в готовому продукті становить 10%.
  • Ескіз
    Документ
    The use of sea buckthorn meal in the food industry
    (2020) Gerasimenko, Daria; Harkusha, Olena O.
    Worldwide, 1/3 of all food produced for human consumption is lost or wasted. Proper recycling of food waste can reduce losses and contribute to efficient waste-free production. Sea buckthorn meal, which is consider to be food waste, is a raw material, that can be exploited as a source of high‐value components. In this study the analysis of the use of sea buckthorn meal in the food industry of Ukraine was carried out. The emphasis was made on the use of sea buckthorn meal in the bakery manufacturing. У всьому світі 1/3 всієї їжі, що виробляється для споживання людиною, пропадає або витрачається марно. Правильна переробка харчових відходів може зменшити втрати та сприяти ефективному безвідходному виробництву. Обліпиховий шрот, який вважають харчовими відходами, – це сировина, яку можна використовувати як джерело цінних компонентів. У цьому дослідженні було проведено аналіз використання обліпихового шроту в харчовій промисловості України. Акцент було зроблено на використанні обліпихового шроту у хлібобулочному виробництві.