Тези доповідей

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження пресово-екстракційного способу вилучення соку столового буряка
    (2014) Лановенко, Юлія Володимирівна; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович
    Робота присвячена дослідженню пресово-екстракційного способу вилучення соку. Встановлені оптимальні технологічні параметри: розмір часток мезги при механічному подрібненні, гідромодуль, температура екстрагента та тривалість взаємодії фаз. The work is devoted to research of the з press-extraction method of extracting juice. The optimal process parameters: particle size pulp by mechanical milling, hydraulic, temperature and duration of the interaction of the extractant phase are set.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив температури активації шунгіту на ефект очищення соку столового буряку
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Авторами встановлено, що ефект очищення соку столового буряка від пектинових речовин шунгітом, термоактивованим при температурі 90…100ºС та 100…120ºС досягає 40%. При очищенні бурякового соку не термоактивованим шунгітом ефект очищення несуттєвий і становить порядка 4%. The authors found that the effect of red beet juice purification of pectin shungite, termoaktivovannym at 90 ... 100 º C and 100 ... 120 º C up to 40%. When cleaning the beet juice is not termoaktivovannym shungite cleaning effect is not significant and is of the order of 4%.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення соку столового буряка від нітрат-іонів шунгітом
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Внаслідок проведени х досліджень встановлена адсорбційна спроможність шунгіта щодо нітрат-іонів із соку столового буряка. Найефективніше адсорбуються нітрат-іони при температурі 60° С при концентрації адсорбента 9,09% мас. та тривалості – 30 хв. За даних умов вміст нітрат-іонів зменшується на 24%. As a result of research carried out x adsorption capacity installed shungita relative nitrate ions from the juice of red beet. Nabolee effectively adsorbed nitrate ions at a temperature of 60 ° C at a concentration of 9.09% by weight of the adsorbent. and duration - 30 min. Under these conditions, the content of nitrate ions are reduced by 24%.
  • Ескіз
    Документ
    Адсорбційне очищення соку столового буряка від пектинових речовин монтморилонітом
    (2011) Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    В роботі досліджено вплив концентрації адсорбента та часу адсорбції на якість очищення соку столового буряка. Встановлено, що при концентрації монтморилоніту 4,76% мас. та тривалості оброблення 30хв. досягається найбільша ефективність адсорбції. The influence of the concentration of adsorbent and adsorption time on the quality of red beet juice purification. Found that at a concentration of 4.76% by weight montmorillonite. and duration of treatment 30 min. achieved the greatest efficiency of adsorption.