Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
37 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Influence of water hardness on the process of fermentation by Medusomyces gisevii consortium(2023) Dulka, Olha; Prybylskyi, Vitalii; Fedosov, Oleksii; Prokopyshyn, SerhiiПроведено дослідження впливу показників води на процес ферментації безалкогольного напою консорціумом Medusomyces giseviiДокумент Іnfluence of water indicators on quality kombucha(2023) Dulka, OlhaПроаналізована вплив показників технологічної води на показники якості ферментованого безалкогольного напою – комбучі.Документ Екологічні проблеми при утворенні забрудненої вогнегасної води(2023) Левченко, Оксана Владиславівна; Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ роботі проаналізовано стан різних об'єктів після гасіння пожежі, де дуже часто залишається велика кількість води та її вплив на навколишнє середовище. Така вода містить матеріали, присутні у будівлі, а також, має частинки та розчинені матеріали від процесів згоряння та речовини, утворені через розжарення предметів. Вогнегасна вода, може бути особливо забрудненою, коли погашена будівля сама по собі містить потенційно забруднювальні речовини, такі як пестициди, органічні та неорганічні хімічні реактанти, штучні добрива, тощо.Документ Ефективність очищення води сучасними матеріалами(2022) Шульга (Замура), Світлана АнатоліївнаЯкість природної води визначається її властивостями, які зумовлюють придатність її для використання. Небажаними компонентами, що містяться у поверхневих та підземних водах, є підвищений вміст сполук заліза та марганцю. Підвищений вміст заліза надає воді буруватого забарвлення, неприємного смаку та запаху. Використання жорсткої води для господарських цілей викликає багато незручностей, що спонукає до пошуку різних способів її пом’якшення.Документ Вплив якості води в пивоварінні(2020) Пархоменко, Анастасія Михайлівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Кошова, Валентина МиколаївнаВода – це основна сировина пивоварного виробництва, від її хімічного складу залежать органолептичні та фізико-хімічні властивості готового напою. Метою роботи є дослідження впливу якості води на органолептичні показники пиваДокумент Очищення води на підприємствах харчових виробництв(2023) Макієвська, Дарія Миколаївна; Якобчук, Роман ЛеонідовичОбладнання зворотного осмосу є сучасним методом очищення води та має суттєві переваги над іншими методами, а його удосконалення і модифікації дозволять покращити процес очищення води. Reverse osmosis equipment is a modern method of water purification and has significant advantages over other methods, and its improvements and modifications will improve the water purification process.Документ Вплив металічного магнію на окисно-відновний потенціал води(2022) Маринін, Андрій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Святненко, Роман Сергійович; Шпак, Владислав В’ячеславовичДостеменно показано, що при контакті дистильованої води з металічним магнієм ОВП води зменшує з часом експозиції свою величину, яка за десятки хвилин досягла величини мінус 130 мВ. При цьому спостерігається очікуване збільшення величин питомої електропровідності. It has been conclusively shown that when distilled water comes into contact with metallic magnesium, the ORP of water decreases with time of exposure, reaching a value of minus 130 mV in tens of minutes. At the same time, the expected increase in specific electrical conductivity is observed.Документ Перспективність наномодифікування природного матеріалу для очищення води у лікеро-горілчаному виробництві(2019) Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана ІванівнаВстановлено перспективність модифікування природного шунгіту для виробництва лікеро-горілчаної продукції, що дасть змогу підвищити ефективність очищення води. The prospect of modification of natural shungite for the production of alcoholic beverages has been established, which will allow to increase the efficiency of water purification.Документ Использование активированного шунгита в водоподготовке ликероводочного производства(2019) Самченко, Ирина Александровна; Олейник, Светлана Ивановна; Рубан, Игорь АндреевичИсследована адсорбционные свойства природного углеродного материала шунгита активированного и обработанного паром для очистки воды, используемой в производстве ликероводочных напитков. Adsorption properties of natural carbon material shungite activated and treated with steam for water purification used in the production of alcoholic beverages are investigated.Документ Застосування імпульсного електричного поля для очистки води(2019) Маринін, Андрій Іванович; Святненко, Роман СергійовичМаринін, А. І. Застосування імпульсного електричного поля для очистки води / А. І. Маринін, Р. С. Святненко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 173–175.