Тези доповідей
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7497
Переглянути
39 результатів
Результати пошуку
Документ The theoretical description for ethanol and hydrpoxyquinol determination in wines and fruit juices(2022) Tkach, Volodymyr; Kushnir, Marta; Morozova, Tetiana; Oliveira, Sílvio C.; Romaniv, Lyudmyla; Pishak, Olga; Khmeliar, Inesa; Kushnir, Lesya; Romanova, Zoriana; Yagodynets, PetroFermentation is the main process, standing in the base of the formation of alcoholic drinks. Various drinks like wine, cider, rum, rumtopf or gin are made by fruit juices fermentation. The glucose fermentation product is ethanol. As for fructose, its fermentation product is hydroxyquinol.Документ Methods for wine fraud detection(2023) Kuzinska, Vladyslava; Ishchenko, VeraAccording to the Decernis Food Fraud Database, wine is among the top three most adulterated beverages. Because of its high prices, it is a prime target for adulteration, which can occur at any stage of its production or sale. The addition of cheap ingredients, dilution with water, adulteration and mislabeling are the most common types of wine fraud. Finding an accurate way to detect counterfeiting of this product can sometimes be difficult, time-consuming and expensive. Today, there are numerous analytical methods for wine identification that involve the use of specific marker compounds, stable isotope ratio measurements, and/or chromatography. They make it possible to identify the geographical origin, variety and method of production of this product. This study characterizes these methods of detecting wine adulteration.Документ Крафтове виноробство в Україні(2023) Загоруй, Оксана Сергіївна; Пушка, Ольга СергіївнаУ статті охарактеризовано основні виноробні регіони України, стан та перспективи розвитку крафтового виноробства в умова воєнного стануДокумент White wine(2017) Kanarskyi, Oleksii; Dovgun, IrinaДокумент Some Facts about Red Wine(2017) Luchko, Daryna; Dovgun, IrinaДокумент Стабилизация вина в процессе хранения(2010) Кузьмин, Олег Владимирович; Королесова, Вера ГригорьевнаВыделен ряд технологических приемов и способов обработки, а также осветления вина с целью стабилизации их против различных видов помутнений вина. The row of technological receptions and methods of treatment, and also lighting up of wine, is distinguished with the purpose of stabilize against various types of turbidity of wine.Документ Розроблення тесту на окиснювальне покоричневіння столових і шампанських виноматеріалів(2003) Кошеленко, Олена; Гречко, Ніна Яківна; Гержикова, Вікторія Григорівна; Толстенко, Дмитро ПетровичДокумент Удосконалення технології сухої мадери(2003) Якшина, Людмила Олександрівна; Кушхова, Раїса БогданівнаДокумент The development of wine tourism in Western Ukraine(2016) Ryabenka, Anastasia; Dovgun, IrinaДокумент Turkey is a Homeland of wine(2015) Girak, Ruslan; Dovgun, Irina