Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Безглютенова сировина для оздоровчих і дієтичних продуктів
    (2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна; Василів, Володимир Павлович
    Для хворих з вродженим захворюванням целіакією токсичні білки клейковини, пшениці, ячменю, жита. Зерно рису, кукурудзи, гречки не містить глютену і має цінний хімічний склад і тому воно має бути використано для приготування харчових продуктів, що забезпечує лікування хворих на целіакію. For patients with congenital disease celiac disease toxic gluten proteins, wheat, barley and rye. Grain of rice, corn, buckwheat does not contain gluten and is a valuable chemical composition and therefore it should be used for cooking food that provides treatment to patients with celiac disease.
  • Ескіз
    Документ
    Глютен. Чому його можна не всім?
    (2013) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна
    Стаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни вмісту цукрів при пророщуванні плівчастих і голозерних сортів вівса
    (2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Чумакова, Олена Володимирівна; Безсмертна, Л. О.; Василів, Володимир Павлович
    Вивчено вплив процесу солодорощення на зміни вмісту цукрів різних сортів вівса. Доведено, що при пророщуванні вміст вільних цукрів збільшується в 3-5 разів, а голозерний овес і одержаний з нього солод за вмістом крохмалю і вільних цукрів переважає плівчастий.
  • Ескіз
    Документ
    Амінокислотний склад солодів злакових культур
    (2012) Безсмертна, Л. О.; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Мукоїд, Роман Миколайович; Матиящук, Андрій Миколайович
    Для приготування оздоровчих харчових продуктів з добавками пророщених злаків визначали амінокислотний склад цих злаків. Було досліджено, що в складі пророщених злаків є всі незамінні амінокислоти. Найбільший вміст амінокислот має пшеничний, найменший –кукурудзяний солод, а у ячмінного і вівсяного цей показник майже однаковий. For the preparation of health food additives germinated grains determined the amino acid composition of these grains. A study was that the composition of germinated cereals have all the essential amino acids. Has the highest content of amino acids, wheat, the lowest - corn malt, barley and oats in this figure is almost the same.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив температури води на процес замочування вівса
    (2012) Ємельянова, Ніна Олександрівна; Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович
    Досліджено вплив температури води на тривалість замочування різних сортів вівса до вологості, необхідної для їх пророщування. Встановлено, що голозерний овес потрібно замочувати на 2…4 години менше ніж плівчастий.