Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 39
  • Ескіз
    Документ
    Визначення пористості хлібобулочних виробів з використанням інноваційного методу
    (2015-05) Дащинська, Ольга Андріївна; Петруша, Оксана Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Проведені дослідження використання цифрового зображення для встановлення пористості харчових продуктів на прикладі хлібобулочних виробів. Studies using digital image for setting the porosity of the example food bakery products.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив різних пластифікаторів на властивості біодеградабельних плівок
    (2016) Шульга, Оксана Сергіївна; Чорна, Анастасія Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Проведений аналіз впливу різних пластифікаторів показав, що залежно від класу сполук до яких вони відносяться здійснюється різний вплив на якість плівки. ІЧ- спектроскопія показала, що вуглеводи (фруктоза, глюкоза, сахароза) та багатоатомні спирти (гліцерин) не вступають в хімічну взаємодію з плівкоутворюючими речовинами (крохмалем та желатином). Тільки аміди кислот (сечовина) вступає у взаємодію з желатином. The analysis of the effect of different plasticizers showed that depending on the class of compounds to which they relate carried a different effect on the quality of the film. IR spectroscopy showed that carbohydrates (fructose, glucose, sucrose) and polyhydric alcohols (glycerin) does not enter into chemical interaction with the film forming agents (starch and gelatin). Only acid amides (urea) reacts with gelatin.
  • Ескіз
    Документ
    Методологічні особливості парофазного аналізу олій з використанням “електронного носу” на базі п’єзокварцових мікроваг
    (2016) Калініченко, Ася Олександрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    На сьогодні недостатньо інформації щодо методології парофазного аналізу систем рідина-газ з використанням “електронного носу”, особливо таких систем як олії, в яких містяться полярні та неполярні сполуки з різним коефіцієнтом розподілу в системі олія-газ. At present little information on the methodology for the analysis of vapor-phase liquid-gas using "electronic nose", especially such systems as oil containing polar and nonpolar compounds with different coefficient distribution system of oil-gas.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградовані плівки на основі полівінілового спирту
    (2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Кобилінський, Сергій Миколайович; Гончаренко, Людмила Валеріївна
    Обсяг виробництва упаковки щорічно зростає на 10-15 %. Все більшого значення набуває упаковка, як чинник підвищення конкурентоздатності вітчизняних товарів. Основні споживачі пакувальної індустрії зацікавлені в безпечній, привабливій, екологічно чистій та легко перероблюваній упаковці. The volume of packaging is growing by 10-15%. All packaging increasingly important as a factor increasing the competitiveness of domestic goods. The main consumers of packaging industry interested in a safe, attractive, environmentally clean and easily processed packaging.
  • Ескіз
    Документ
    Зміни в жировій сировині під час термічної обробки
    (2016) Мельниченко, Вікторія Анатоліївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Контроль якості харчових продуктів - одна з складових проблем здорового харчування, яка забезпечує не тільки проживання, а іноді і виживання споживача харчових продуктів.
  • Ескіз
    Документ
    Здобні булочні вироби антианемічного призначення для закладів ресторанного господарства
    (2013) Губеня, Вячеслав Олександрович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Клінічні спостереження довели антианемічну дію рогаликів з лактатом заліза і «Гемовіталом», яка виявляється у збільшенні концентрації гемоглобіну та покращенні морфометричних параметрів еритроцитів крові дітей.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження харчової продукції з пробіотичними властивостями
    (2016) Золотоверх (Курпілянська), Катерина Володимирівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    В останні роки значно розширилась сфера виробництва збагачених пробіотичних молочних продуктів масового призначення на основі культур молочнокислих та біфідобактерій. In recent years, significantly expanded the scope of production of probiotic-enriched dairy mass assignment based on cultures of lactic acid and bifidobacteria.
  • Ескіз
    Документ
    Пряно-ароматична та каротиновмісна сировина в технології соусів емульсійного типу
    (2013) Лявинець, Георгій Михайлович; Гавриш, Андрій Володимирович; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    Запропоновано технології фітоолійного та фітоолійного каротиновмісного напівфабрикатів, які залучатимуться до технологічного потоку виробництва соусів емульсійного типу та сприятимуть підвищенню їх харчової цінності. A technology fitooliynoho fitooliynoho karotynovmisnoho and semi-finished products that are involved in the process flow production of sauce emulsion type and will improve their nutritional value.
  • Ескіз
    Документ
    Біодеградабельні плівки, що запобігають мікробіологічному псуванню продукції
    (2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Зусько, Катерина Вікторівна
    Використання ТіО2 та базальтового туфу дозволяє отримувати плівки, які запобігатимуть мікробіологічному псуванню виробів, що сприятиме подовженню терміну зберігання продукції. The use of TiO2 and basalt tuff allows to obtain a film that will prevent microbiological spoilage of products that will help lengthen the shelf life of products.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження чутливості мікрофлори сухих заквасок Vivo до антибіотиків
    (2013) Арсеньєва, Лариса Юріївна; Антонюк, Марія Миколаївна; Золотоверх (Курпілянська), Катерина Володимирівна
    Антибіотики мають вибіркову здатність пригнічувати та затримувати ріст мікроорганізмів. Кожний антибіотик характеризується специфічним спектром дії - активний відносно певних мікроорганізмів. Antibiotics have a selective ability to inhibit and delay the growth of microorganisms. Each is characterized by a specific antibiotic spectrum of action - active against certain microorganisms.