Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання генерування парової фази при створенні розрідження в споживчій упаковці
    (2016) Бойко, Олексій Олегович; Мироненко, Світлана Михайлівна
    Зниження тиску в середині тари дуже часто створює умови для виникнення явища адіабатного кипіння. В результаті деяка кількість рідини, яка міститься в продукті, буде випарена. Частина даного випару буде видалена з об’єму упаковки під час створення зниженого тиску в тарі. Водночас певна кількість випареної вологи конденсується в середині упаковки та залишиться в ній. Reducing the pressure inside the container often creates conditions for the emergence of the phenomenon of adiabatic boil. As a result, a quantity of liquid contained in the product to be evaporated. Part of evaporation will be removed from package volume during the creation of low pressure in the container. However, a certain amount of evaporated moisture condenses in the middle of packing and will remain in it.
  • Ескіз
    Документ
    Динаміка і енергетичні співвідношення в механічних системах
    (2016) Мироненко, Світлана Михайлівна; Бойко, Олексій Олегович
    Наведені ряди супроводжуються адресними відмітками, які відповідають порядковим номерам законів, наведеним у таблиці. З порівняння видно, що жоден з них не відповідає обом сформульованим екстремальним умовам найменших енергетичних витрат і найменшим динамічним навантаженням. These numbers are accompanied by targeted markers that correspond to the serial number of the laws given in the table. A comparison shows that none of them meet both conditions set forth extreme energy costs the least and the lowest dynamic load.
  • Ескіз
    Документ
    Геометрія технологічних апаратів і температурна стабілізація середовищ
    (2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Бойко, Олексій Олегович; Бут, Сергій Анатолійович
    Звичайні бродильні чани і лагерні танки мають певні обмеження за розмірами. Необхідність в більшій економічності виробництв потребувала використання більш містких технологічних апаратів для процесів бродіння і дозрівання пива. Результатом цього було створення циліндро-конічних бродильних і лагерних танків. Conventional fermentation vats and lager tanks have certain limitations in size. The need for greater efficiency of production required more intensive use of technological devices for the processes of fermentation and maturation of beer. The result was to create a cylinder-conical fermentation and lager tanks.
  • Ескіз
    Документ
    Моделювання тепломасоперенесення під час сушіння зерна
    (2014) Бойко, Олексій Олегович; Максименко, Ірина Фаддеївна
    При проведені аналізу сучасних розробок стосовно виробництва етилового спирту були виявлені пропозиції по виділенню етилового спирту в бродильному апараті. Про перспективність такого підходу може говорити наявність надлишкового теплового потенціалу, який утворюється в процесі спиртового бродіння, та постійний потік вуглекислого газу. In conducting the analysis of contemporary developments in relation to the production of ethyl alcohol were detected proposals for allocation of ethanol in the fermenting unit. The prospects of this approach may indicate the presence of excess heat capacity, which is formed during alcoholic fermentation, and the constant flow of carbon dioxide.
  • Ескіз
    Документ
    Динаміка масообміну в процесах бродіння при зниженому тиску
    (2014) Бойко, Олексій Олегович; Піддубний, Володимир Антонович
    Виведено залежності, які дозволяють оцінити геометричні параметри газових бульбашок, час їх існування, об'єм газової фази, яка видаляється за час т; загальну площу поверхні масо- та енергообміну. Також виведені залежності, які дозволяють визначити масу етилового спирту та води, які видаляються з сусла при зниженні тиску в бродильному апараті. Displaying capabilities that allow us to estimate the geometrical parameters of gas bubbles during their existence, the volume of gas phase, which is removed by time t; total surface area of mass and energy. Also bred dependence for determining the mass of ethanol and water are removed from the wort while reducing pressure in the fermentation unit.
  • Ескіз
    Документ
    Динаміка та особливості виділення парогазової фази за вакуумного пакування
    (2014) Бойко, Олексій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Бут, Сергій Анатолійович
    Виконано аналіз інтенсивності видалення парогазової фази з рідкої фази продукту, який пакується в герметичну вакуумовану упаковку. Виведено залежності, які дають можливість оцінити геометричні параметри газових бульбашок, час їхнього існування, об'єм газової фази, яка видаляється за час т, загальну площу поверхні масо- та енергообміну. Одержано залежності, які дозволяють визначити маси газової та парової фази, що видаляються з продукту під час зниження тиску. The analysis of the intensity of removal steam phase from the liquid phase of the product, which is packaged in a sealed evacuated container. Displaying capabilities that make it possible to evaluate the geometrical parameters of gas bubbles during their existence, the volume of gas phase, which is removed at the time t, the total surface area of mass and energy exchange. Dependence for determining the mass of gas and vapor phase that is removed from the product during pressure reduction.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження динаміки нагрівання пакованої продукції
    (2011) Максименко, Ірина Фаддеївна; Семенов, О. В.; Бойко, Олексій Олегович; Леус, Руслан Миколайович
    Розглянуто процес нагрівання пакованої продукції під час пастеризації чи стерилізації. Сформульована залежність, що дає змогу визначати зміну часу нагрівання продукту при зміні форми та розмірів споживчої упаковки. Проведено дослідну перевірку розрахункової моделі, що підтвердило її адекватність. The process of heating of the packed products is considered during pasteurization or sterilization. Dependence which enables to determine the change of time of heating of product at the change of form and sizes of the consumer packing is formulated. Experimental verification of calculation model is conducted, that confirmed its rightness.