Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Зниження енергоспоживання при зброджуванні рослинної сировини в етиловий спирт(2013) Бойко, Олексій Олегович; Чагайда, Андрій Олегович; Гонта, Ігор АнатолійовичЕтиловий спирт широко застосовується у харчовій промисловості: при виготовленні лікеро-горілчаних та плодово-ягідних напоїв; для кріплення виноматеріалів і купажування виноградних вин; у виробництві оцту, харчових ароматизаторів та парфумерно-косметичних виробів. У мікробіологічній і медичній промисловості спирт потрібен для осадження ферментних препаратів із культуральних середовищ або екстрактів із твердих культур, виробництва ліків, препаратів, вітамінів, проведення дезінфекції, у ветеринарії і фармакопеї.Документ Динаміка масообміну в процесах бродіння при зниженому тиску(2014) Бойко, Олексій Олегович; Піддубний, Володимир АнтоновичВиведено залежності, які дозволяють оцінити геометричні параметри газових бульбашок, час їх існування, об'єм газової фази, яка видаляється за час т; загальну площу поверхні масо- та енергообміну. Також виведені залежності, які дозволяють визначити масу етилового спирту та води, які видаляються з сусла при зниженні тиску в бродильному апараті. Displaying capabilities that allow us to estimate the geometrical parameters of gas bubbles during their existence, the volume of gas phase, which is removed by time t; total surface area of mass and energy. Also bred dependence for determining the mass of ethanol and water are removed from the wort while reducing pressure in the fermentation unit.