Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Вплив фізико-механічних властивостей пакувальних матеріалів на технологічні процеси пакування
    (2016) Пригодій, Денис Віталійович; Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Температура взаємодіючих поверхонь впливає на значення коефіцієнта тертя, але цей вплив найбільше проявляться при температурах які наближаються то температур пластифікації полімерних матеріалів. Для кожного окремого випадку впливи однакових температур будуть різними, але зміна температури в діапазоні від 25 до 60°С не буде мати критичного впливу на технологічні процеси формування упаковки. The temperature of interacting surfaces affects the coefficient of friction but this effect is most manifest at temperatures approaching the temperature plasticizing polymeric materials. For each case the same temperature effects will be different, but the change in temperature ranging from 25 to 60 ° C will have a critical impact on the processes of formation of the package.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесів синтезу в біохімічних технологіях
    (2016) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Метою дослідження є створення технологічних і технічних передумов підвищення продуктивності систем зброджування цукровмістких середовищ і їх ефективності на основі використання внутрішніх енергетичних потенціалів, інтенсифікації енерго- і масообмінних процесів та розробка пропозицій щодо впроваджень на промисловому рівні. The purpose of the study is to create technological and technical prerequisites productivity of fermentation tsukrovmistkyh media and their effectiveness through the use of domestic energy potential, intensifying energy and mass transfer processes and proposals for implementations at industrial level.
  • Ескіз
    Документ
    Використання азоту в пакувальних технологіях
    (2016) Ступак, Юлія Олександрівна; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Азот як основна складова повітря безпечний, не має кольору, смаку і запаху, хімічно інертний, не змінює консистенцію чи колір продукту. У харчовій промисловості азот зареєстрований як харчова добавка Е-941 і є газовим середовищем для пакування і зберігання продукції, холодоагентом. Рідкий азот використовують для фасування рідин, створення надлишкового тиску й інертного середовища в пакованні. Це спричинило переворот у пакувальній індустрії за останні роки і зростання попиту на генератори азоту. Nitrogen is a major component of air is safe, has no color, taste and smell, chemically inert, does not change the color or texture of the product. In the food industry nitrogen is registered as a food additive E-941 is the gas environment for packaging and storage products, refrigerant. Liquid nitrogen is used for the packaging of liquids, creating excessive pressure and inert environment in packaging. This led to a revolution in the packaging industry in recent years and the increased demand for nitrogen generators.
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення рекупераційних систем кінетичної енергії в циклічному обладнанні потокових ліній харчових виробництв
    (2015) Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Розроблена теорія дозволить здійснити геометричний і кінематичний синтез та розробити пропозиції щодо технічної реалізації систем з рекуперацією кінетичної енергії. The theory will allow geometric and kinematic synthesis and develop proposals for the technical implementation of the recovery of kinetic energy.
  • Ескіз
    Документ
    Пружні властивості газорідинних середовищ і генерування пульсаційних режимів
    (2015) Підгорний, Володимир Васильович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Максименко, Ірина Фаддеївна
    Газорідинні середовища притаманні значній кількості харчових і мікробіологічних середовищ. До їх числа відносяться технології очищення дифузійного соку цукрових заводів. Перелік операцій в них стосується попередньої дефекації, основної дефекації, першої сатурації, дефекації перед другою сатурацією, сульфітації, фільтрування соків та ін. Названі процеси відбуваються в певній послідовності з метою максимально досяжного видалення нецукрів. Gas-liquid environment inherent in large quantities of food and microbiological media. These include technology for juice sugar mills. The list of operations concerns the preliminary defecation, defecation basic, first carbonation, defecation before the second carbonation, sulfitization filter the juice and others. The above processes occur in sequence in order to maximize removal netsukriv attainable.
  • Ескіз
    Документ
    Процеси і апарати для сатурації дефекованого соку
    (2015) Підгорний, Володимир Васильович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Забезпечення конкурентоспроможності виробленого в Україні цукру на внутрішньому і зовнішньому ринках та раціональне влаштування виробництва кристалічної цукрози є актуальним завданням сьогодення, пов’язаним з якістю продукції цукрових заводів та її собівартістю. Ensuring the competitiveness of manufactured in Ukraine sugar in the domestic and foreign markets and rational arrangement of crystalline sucrose production is an urgent task today related to the quality of sugar mills and its cost.
  • Ескіз
    Документ
    Синтез машин та ліній пакування і енергозбереження
    (2013) Васильківський, Костянтин Вікторович; Мудрак, А. В.; Блаженко, Сергій Іванович
    Особливістю обладнання автоматизованих потокових ліній для створення тари, групової упаковки і збільшених вантажних одиниць є необхідність виконання умов сусідства з іншими машинами-автоматами, у тому числі і надійної синхронізації з елементами транспортного обладнання. У зв’язку з останнім існує два варіанти. Перший з них стосується жорстких кінематичних зв'язків між обладнанням потокових ліній, а другому варіанту відповідає перехід до гнучких зв'язків, роль яких виконують конвеєри або накопичувальні пристрої. Feature automated equipment production lines for making containers, packaging group and increased cargo units is the need to fulfill the conditions of the neighborhood with the other machine, including reliable synchronization with elements of transport equipment. In connection with the latter there are two options. The first one concerns the kinematic rigid connections between equipment production lines, and the second option was the transition to flexible relations, the role of which perform conveyors or storage devices.
  • Ескіз
    Документ
    Кінематика перехідних процесів в лініях пакування
    (2015) Чагайда, Андрій Олегович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Ефективність використання транспортно-технологічних систем харчових виробництв визначається логістикою їхньої побудови й організацією взаємодії у проявах механічних, теплових, термодинамічних процесів. The efficiency of transport and technological systems of food production determined their construction logistics and the organization of cooperation in forms of mechanical, thermal, thermodynamic processes.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи вирощування і переробки спаржі
    (2014) Гонта, Ігор Анатолійович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Васильківський, Костянтин Вікторович
    Овочі та фрукти відносяться до важливих складових в харчуванні людини, оскільки містять у собі значну кількість смакових, поживних та ароматичних речовин і є постачальниками вітамінів С, Р, Е, групи В, провітаміну А, каротину, мікро- і мікроелементів.Світова практика знайома з 240 видами овочів, однак в Україні споживається всього біля 40 видів. Проте оригінальним доповненням до столу українців пропонується спаржа. Vegetables and fruits belong to the important components in the human diet because they contain a significant amount of flavor, nutrients and aromatic substances and are suppliers of vitamins C, D, E, B, provitamin A, carotene, micro- and practice mikroelementiv.Svitova familiar with 240 kinds of vegetables, however, Ukraine consumes only about 40 species. However, in addition to the original table Ukrainian offered asparagus.
  • Ескіз
    Документ
    Фізико-хімічні методи підготовки до фасування споживчої тари, матеріалів і продукції
    (2014) Соколенко, Анатолій Іванович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Юхно, Михайло Іванович; Костюк, Володимир Степанович
    Сукупність фізичних і хімічних методів, що використовуються у процесах підготовки скляних, жерстяних банок і пляшок, плівкових або комбінованих матеріалів, з яких формуються "м'які" упаковки тощо, дозволяють наблизитися до виконання третьої умови відомої формули, яка стосується забезпечення довготермінового зберігання продукції, а саме: "...стерилізований продукт в стерильних умовах фасується у стерильну тару...". Поєднання цих трьох вимог відноситься до значної кількості видів продукції і їх досягнення потребує не менш значних технологічних і енергетичних зусиль, ніж у тих випадках, коли теплова обробка стосується фасованої і герметизованої продукції. Однак ці два вказаних напрямки мають подібні складові процесів. The combination of physical and chemical methods used in the process of preparing glass, cans and bottles, plastic or composite materials, which are formed "soft" packing, etc., can come close to the performance of the third condition known formula relating to ensuring the long-term storage, namely: "... sterilized product is packaged under sterile conditions in a sterile container ...". The combination of these three requirements apply to multiple products and their achievements are no less significant technological effort and energy than when cooking regard packed and pressurized products. However, these two areas have similar these components processes.