Матеріали конференцій

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Управління безпекою праці в умовах конфліктних ситуацій на підприємстві
    (2019) Володченкова, Дарина Вадимівна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    У роботі розглянуто можливі види та причини конфліктів (конфліктних ситуацій) на підприємстві, їх вплив на безпеку праці та шляхи поліпшення відносин у колективі. Конфлікт (конфліктна ситуація), помічені на початковій стадії виникнення та правильна оцінка ступеня їх розвитку, дозволяє керівництву підприємства не тільки адекватно реагувати на конфронтаційну ситуацію, але й зменшити відмінності між учасниками конфліктної взаємодії. Правильний вибір методів управління на підприємстві забезпечує збереження нормальної соціально-психологічної атмосфери в колективах, а також підвищує продуктивність роботи та безпеку праці підприємства.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення системи управління охороною праці та пожежної безпеки на виноробному підприємстві
    (2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Накемпій, Олена Костянтинівна
    У даній роботі представлено удосконалення системи управління з питань охорони праці та пожежної безпеки для працівників виноробного підприємства.провести аналіз для визначення відповідності умов праці вимогам охорони праці та пожежної безпеки. Визначено небезпечні та шкідливі фактори, що діють на працівників підприємства в процесі їх трудової діяльності. Проаналізовано існуючу систему управління охороною праці та проаналізовано її вдосконалення. In this paper, the improvement of the management system in the field of labor protection and fire safety for workers of the wine-making enterprise is presented. To perform an analysis to determine the conformity of working conditions with the requirements of labor protection and fire safety. The dangerous and harmful factors that affect the employees of the enterprise in the process of their work are determined. The existing system of labor protection management is analyzed and its improvement is analyzed.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження використання генно-модифікованого продовольчого зерна пшениці для переробки в харчові продукти
    (2018) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Стаття присвячена дослідженню стану питання використання генно-модифікованого зерна пшениці у харчовій промисловості. Розглянуто правове регулювання використання ГМ-сировини при виробництві харчової продукції на території України. Було досліджено зразки зерна пшениці 2-го класу різних регіонів вирощування від великих зернозаготівельних підприємств та малих приватних складських госопдарств на предмет наявності ГМО.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження методів визначення вмісту радіонуклідів у технології переробки зерна
    (2017) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    Робота присвячена дослідженню методів визначення вмісту радіонуклідів Стронцію, Цезію та Калію. В роботі наведено класифікацію та порівняльну характеристику, а також принцип методів визначення вмісту радіонуклідів у технології переробки зерна. Запропоновано методику дослідження вмісту радіонуклідів на зернопереробних підприємствах від приймання сировини до випуску готової продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Ризик-орієнтовний підхід сучасного промислового підприємства
    (2017) Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі розглянуто концепцію ризик-орієнтовного підхіду сучасного промислового підприємства з урахування стандартів, що запроваджені Міжнародною Організацією із Стандартизації (ISO), а також британських стандартів серії ОНSAS 18000, що можуть застосовуватися в організаціях усіх типів, незалежно від їх приналежності, обсягів виробництва та форм власності. Стандарт BS OHSAS 18001:2007 «Система управління охороною праці. Вимоги». Визначено, що менеджмент, з ризик-орієнтовним мисленням, передбачає розробку та реалізацію заходів та методів управління чисельними небезпеками і можливостями (позитивними і негативними). Впровадження в діяльність промислового підприємства міжнародної системи ризик-орієнтовного менеджменту працеохоронної діяльності дозволяє ідентифікувати небезпеки та проводити оцінювання професійних ризиків. Запропонована методика упередження небезпек або небезпечних ситуацій дозволяє забезпечувати стабільність розвитку, підвищувати рівень безпеки, за рахунок здійснення всіх видів діяльності в контрольованих умовах. The paper considers the concept of a risk-oriented approach of a modern industrial enterprise taking into account the standards established by the International Organization for Standardization (ISO) and the British standards of the ONSAS 18000 series that can be applied in organizations of all types, regardless of their belonging, production volumes and forms property. BS OHSAS 18001: 2007 "Safety Management System. Requirements. " It is determined that management, with risk-oriented thinking, involves the development and implementation of measures and methods for managing numerical hazards and opportunities (positive and negative). The introduction of an international system of risk-oriented management of occupational activity into the activity of an industrial enterprise allows identification of risks and the assessment of occupational risks. The proposed method of prevention of hazards or dangerous situations allows to ensure the stability of development, increase the level of security, due to the implementation of all activities under controlled conditions.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження зразків зерна пшениці на вміст ГМО
    (2017) Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі наведені експериментальні дані по визначенню вмісту генно- модифікованих організмів у зразках зерна. Для дослідження було відібрано зразки зерна пшениці врожаю 2017 р. різних регіонів вирощування. Обрані чотири зразки пшениці відносилися до 2-го класу, а як контрольний зразок – пшениця 3-го класу. За показниками якості всі зразки відповідали вимогам для 2-го та 3-го класи відповідно, що підтверджується відсутністю у них вмісту генно-модифікованих організмів.
  • Ескіз
    Документ
    Визначення часу управління при виникненні надзвичайних ситуацій
    (2016) Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі представлено модель розрахунку оперативністі реагування у надзвичайних ситуаціях та оперативністі при прийнятті рішень при надзвичайних ситуаціях. Це головні показники рівня ефективності виконання задач з ліквідації надзвичайних ситуацій або їх наслідків. Предметом дослідження є оперативність прийняття рішень при управлінні у надзвичайних ситуаціях. Метою дослідження є розроблення методу визначення часу оперативності реагування при прийнятті управлінських рішень у разі виникнення надзвичайних ситуацій. The paper presents a model of calculation of responsiveness to emergencies and efficiency in decision-making in such cases. These are the main indicators of the effectiveness of the targets for dealing with emergencies and their consequences. The main indicator of effectiveness for tasks solving in case of elimination of emergencies or it’s consequences depends on responsivness and time taken for decision making process. The subject of the research is the decision making process during control in emergency situations.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження методів оцінювання ступеня небезпеки для обслуговуючого персоналу та відвідувачів закладів готельно-ресторанного господарства за фактом виникнення пожежі
    (2015) Хіврич, Олександр Васильович; Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі проведено дослідження методу розрахунку оцінювання величини індивідуального і соціального ризику, ступеня небезпеки та умов функціонування закладів готельно-ресторанного господарства у разі виникнення пожежі. Дана методика дає змогу розробити практичні заходи спрямовані на зменшення наслідків пожежі та забезпечення безпеки, як працівників, так і відвідувачів. This paper studied the method of calculating the evaluation value of individual and social risk, the degree of hazard and conditions of institutions of hotel and restaurant business in the event of fire. This technique makes it possible to develop practical measures to reduce the effects of fire and ensure the safety of both employees and visitors.