Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінка експериментальних даних дослідження показників якості вершкових кремів, збагачених мікронутрієнтами(2016) Галецька, Оксана Вікторівна; Попова, Наталія ВікторівнаТехнологія вершкових кремів та оцінка їх якісних показників у наші часи є актуальним питанням через недостатню кількість такої продукції на ринку України та низький рівень оцінки якості цих продуктів. Technology cream and assessment of quality indicators in our time is a key issue because of the insufficient number of such products in Ukraine and low quality assessment of these products.Документ Оцінка забруднення навколишнього середовища(2015) Макаренко, Валерій Дмитрович; Галецька, Оксана ВікторівнаЗабруднення вод - це процес зміни їх фізичних, хімічних та біологічних властивостей, які можуть здійснювати шкідливий вплив на людину та природу, а також обмежувати можливості використання води. Відповідно ГОСТ 17.1.107-77, речовиною, що забруднює воду, є кожна сполука, що викликає порушення норм якості води. Water pollution - the process of changing their physical, chemical and biological properties that may be adverse effects on humans and nature, and restrict water use. According to GOST 17.1.107-77, pollutants in water, is each compound is a violation of water quality standards.Документ Екологічна безпека радіктивного забруднення навколишнього середовища(2015) Макаренко, Валерій Дмитрович; Галецька, Оксана ВікторівнаСьогодні в Україні функціонують чотири атомні станції: Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Південноукраїнська, на яких працюють 15 ядерних енергетичних установок загальною встановленою потужністю 13835МВт. Одним із ефективних інструментів контролю за рівнем безпеки діяльності АЕС, його відповідністю національним та міжнародновизнаним вимогам із ядерної та радіаційної безпеки є вдосконалення механізму та здійснення суворого обліку всіх порушень у процесі експлуатації АЕС, ретельного розслідування їх при-чин, упровадження заходів щодо усунення виявлених недоліків і запобігання виникненню зазначених подій у подальшому.Документ Вплив компонентів рослинної сировини на дисперсність краплин плазми масляних сумішей(2014) Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Галецька, Оксана Вікторівна; Янчик, Марія ВолодимирівнаСучасні дані статистичних досліджень щодо збалансованості харчового раціону населення країни вказують на критично низький вміст у ньому природних мікронутрієнтів. Провідними фахівцями медицини відмічається, що зменшення біологічної цінності харчових продуктів є однією із основних причин погіршення загального здоров'я, поширення хронічних неінфекційних захворювань та скорочення тривалості життя людини. Вирішення даної проблеми, як в Україні так і за її межами, науковці вбачають у збагаченні традиційних харчових продуктів комплексом мікронутрієнтів природного походження. Тому, враховуючи сучасну державну політику у галузі харчування, на кафедрі експертизи харчових продуктів НУХТ проводиться робота з розроблення нових видів масляних сумішей підвищеної харчової цінності, що забезпечується внесенням спеціально підготовленої арахісової пасти та порошку із банану. Із літературних джерел відомо, що завдяки своєму хімічному складу обрані добавки позитивно впливають на роботу нервової, серцево-судинної та дихальної систем, сприяють омолодженню організму та допомагають подолати синдром хронічної втоми. Слід вказати і на те, що обрані добавки володіють високими структуроутворюючими, волого- та жироутримуючими властивостями. Recent studies on the statistical balance of food diet of the population indicate a critically low content of natural micronutrients. The leading specialists of Medicine observed that the decrease biological value of food is one of the main causes of deterioration general health, the spread of chronic non-communicable diseases and reducing the length of human life. The solution to this problem, both in Ukraine and abroad, scholars see the enrichment of traditional foods complex of micronutrients natural origin. Therefore, at the current State policy in the field of nutrition, the Department of Examination food Our library is working to develop new types of oil mixtures high nutritional value, provided by the introduction of special prepared Peanut butter and powder of banana. From the literature known that due to its chemical composition selected additives positively influence on the nervous, cardiovascular and respiratory systems, contribute to the rejuvenation body and help to overcome chronic fatigue syndrome. It is necessary to specify that selected additives that have high structure-forming, moisture and zhyroutrymuyuchymy properties.Документ Вивчення впливу рослинних інгредієнтів на якість оздоблювального напівфабрикату(2014) Галецька, Оксана Вікторівна; Дуля, Марія О.; Вашека, Оксана Миколаївна; Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаНа підставі проведених досліджень показано позитивний вплив обраних раціональних масових часток рослинних інгредієнтів на органолептичні та фізико-хімічні показники якості збагаченого вершкового крему. On the basis of studies have shown the positive impact of selected mass fraction of rational herbal ingredients on the organoleptic and physico-chemical indicators of the quality of enriched butter cream.