Матеріали конференцій
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7498
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження показників паштетних виробів з використанням клітковин насіння олійних культур(2023) Ліпінський, Кирило Андрійович; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана ЄвгеніївнаВикористання в технології паштетів клітковини кунжуту та ядер насіння від переробки олійних культур дозволяє підвищити харчову та біологічну цінність продукції, сприяє рівномірному розподілу інгредієнтів, що в свою чергу призводить до створення продукту стабільної якості. Отже, під час розроблення рецептур модельних фаршів м’ясних паштетів з додаванням клітковини пропонується використовувати м'ясо та субпродукти птиці та клітковину з насіння кунжуту у кількості 4 % та з ядер соняшника та гарбуза у кількості 2 %. Дослідження підтвердили можливість використання клітковини з насіння кунжуту та ядер насіння соняшника у технології м'ясних паштетів. The use of sesame fiber pastes and seed kernels from the processing of oilseeds in the technology of pastes allows to increase the nutritional and biological value of products, contributes to the even distribution of ingredients, which in turn leads to the creation of a product of stable quality. Therefore, during the development of recipes for model minced meat pâtés with the addition of fiber, it is suggested to use meat and poultry offal and fiber from sesame seeds in the amount of 4% and from sunflower and pumpkin seeds in the amount of 2%. Research has confirmed the possibility of using fiber from sesame seeds and sunflower seed kernels in the technology of meat pâtés.Документ Використання каротин вмісної сировини у технології м'ясопродуктів(2022) Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Ліпінський, Кирило Андрійович; Жученко, Данило ГеннадійовичМетою наукової роботи було оцінити харчову та біологічну цінність ядер волоського горіха та гарбуза для створення м’ясопродуктів збагачених каротиноїдами, біологічно-активними речовинами з профілактичним і біокорегуючим ефектом та для покращення кольору і смаку. The aim of the research was to evaluate the nutritional and biological value of walnut and pumpkin kernels to create meat products enriched with carotenoids, biologically active substances with preventive and biocorrective effects and to improve color and taste.